Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους Αγωνιστές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Şadi Naci Özpolat

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Şadi Naci Özpolat

Στις 19 Μαρτίου μετά από έφοδο της «αντι»τρομοκρατικής και σε συνεργασία με όλες τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους προσάγονται 26 Τούρκοι-Κούρδοι αγωνιστές και αγωνίστριες από τα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από Τουρκία και Κουρδιστάν και ένα σπίτι στα Σεπόλια. Στη συνέχεια οι 15 θα αφεθούν ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 11 θα συλληφθούν με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Στις 24 Μαρτίου, οι συλληφθέντες αγωνιστές πέρασαν από ανακριτή και εισαγγελέα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο, 187Α, για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και για κάποια πλημμελήματα. Προφυλακίστηκαν σε διάφορες φυλακές της επικράτειας, τακτική που έχει ξαναχρησιμοποιηθεί εις βάρος τους σε προηγούμενες συλλήψεις.

Την παρούσα στιγμή, ο αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου Şadi Naci Özpolat ο οποίος έχει ξαναφυλακιστεί για 12,5 χρόνια στην Τουρκία, έχει μείνει για 6 χρόνια στην απομόνωση στη Γερμανία και για 2 χρόνια στις φυλακές στην Ελλάδα ενώ έχει υπάρξει και κομμάτι των μεγάλων απεργιών πείνας και των αγώνων στις φυλακές στην Τουρκία το 2000, βρίσκεται στα Διαβατά στην απομόνωση έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας να βγει καθώς αρνήθηκε τον σωματικό έλεγχο κατά την είσοδό του στη φυλακή.

Τα τελευταία χρόνια η κατασταλτική επίθεση εναντίον των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών έχει οξυνθεί, μέσα στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής κρατικής λυκοφιλίας, συμπεριλαμβανομένης της «αντι»τρομοκρατικής συνεργασίας, μεταξύ των δυο χωρών. Με συνεχείς αστυνομικές εισβολές σε σπίτια και στα γραφεία της επιτροπής, απαγωγές και εκδόσεις αγωνιστών, συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια, το ελληνικό κράτος προσπαθεί να τσακίσει παραδειγματικά κάθε έκφανση αντίστασης απέναντι στο τουρκικό κράτος και την πολιτική που ακολουθεί. Και ενώ στα σύνορα το κράτος πουλάει εθνικισμό και πατριωτική εγρήγορση, την ίδια στιγμή που οι πρόσφυγες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι μυστικές υπηρεσίες των δύο κρατών βρίσκονται σε στενή συνεργασία για να φιμώσουν τον πολιτικό εχθρό του γειτονικού φασιστικού κράτους. Την ίδια στιγμή που με την απειλή της πανδημίας σφυρηλατούν τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη καταστολή στο μέλλον, οι κατασταλτικές υπηρεσίες συνεχίζουν να διώκουν και να φυλακίζουν όσους/όσες αντιστέκονται και να φιμώνουν τις φωνές αντίδρασης. Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θα είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται και αντιστέκονται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ŞADI NACI ÖZPOLAT!

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License