[Βόλος]- Βαψιματικές για την υπάρχουσα συνθήκη με τον κορονοιο (φώτος +κείμενο)

Η μεγαλυτερη πανδημία είναι αυτή της εξουσίας!

post image

Κατά την διάρκεια ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας γράφτηκαν συνθήματα σε πολλές γειτονίες του Βόλου, αθλητικούς χώρους, σούπερ μάρκετ, πλατείες και πάρκα. Επιλέξαμε σκόπιμα να σπάσουμε το καθεστώς φόβου που επιβάλλεται από τα μίντια και την αστυνομία, δηλώνοντας παρόντες στον κοινωνικό ταξικό πόλεμο, ο οποίος δεν σταματάει λόγο κορονοιού, απεναντίας αυξάνεται και επιταχύνεται. Τα μέτρα ‘προστασίας’ όπως τα αποκαλεί η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μέτρα ελέγχου και καταστολής καθώς και μια πρόβα τζενεράλε για την αντιμετώπιση πιθανών κοινωνικών αντιστάσεων ενόψει της νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που είναι στα σκαριά. Ως γνωστόν ο φόβος γεννάει ολοκληρωτικά καθεστώτα, και αυτήν την στιγμή βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο μια μεθοδευμένη εκστρατεία τρομοκράτησης του πληθυσμού μέσω ενός συγκεκριμένου (και εντελώς διαφορετικού σε σχέση με άλλους προηγούμενους ιούς) τρόπου διαχείρισης του ιού. Οι στοχοποίηση από μίντια, πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα όσων επιμένουν να βγαίνουν έξω στον δρόμο (τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας) για τις ανάγκες τους (άθλησης, συναλλαγών, συνεύρεσης, επικοινωνίας κλπ), το ρουφιανεμα των συναθροίσεων, το κλείσιμο ανοιχτών δημοσίων χώρων (αθλητικά κέντρα, πάρκα, πλατείες κλπ), η διασπορά ψευδών ειδήσεων για ‘συνωστισμό’ σε δημόσιους χώρους (πχ παραλία Θεσσ/νικης) αποτελούν μία μεθοδευμένη εκστρατεία καλλιέργειας ενός κλίματος κανιβαλισμού και αλληλοφαγώματος με απώτερο στόχο την εδραίωση του έλεγχου και καταστολής. Αποτελούν μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών αυτών που για χρόνια υποβάθμιζαν την δημόσια υγεία,απέλυαν γιατρούς και κλείνανε νοσοκομεία.

Δεν συνομοσιολογούμε, ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται (το πραγματικό του μέγεθος όμως είναι νωρίς για να το ξέρουμε,όπως και τη σύγκρισή του με προηγούμενους ιούς), τα υποβαθμισμένα συστήματα υγείας λόγω του νεοφιλελευθερισμού έχουν βαρέσει κόκκινο και δυσχεραίνουν την κατάσταση. Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προβάλλονται ως μονόδρομος πατώντας στο συστημικό ψευτοδίπολο καραντίνα-ανοσία αγγέλης, που αποκρύπτει οτι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις από διάφορες άλλες χώρες. Υπό αυτό το πρίσμα το ενδιαφέρον του κράτους και των μηχανισμών του είναι προσχηματικό. Ιδιαίτερα στην περιοχή μας που τα φουγάρα της ΑΓΕΤ ακόμα καίνε και γεμίζουν την πόλη καρκίνο.. Είναι προκλητικό ο Βόλος ολόκληρος να έχει μετατραπεί σε μια γιγαντιαία ευπαθή ομάδα και τα τοπικά κανάλια, οι δημαρχαίοι,οι μπάτσοι και οι λιμενικοί να κλείνουν την παραλία και να κυνηγάνε τον κόσμο που πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα ή που αθλούνται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους . Είναι υποκριτικό να υπάρχουν συμπολίτες μας ή επίσημα πρόσωπα που σιγοντάρουν όλα τα παραπάνω αλλά απέναντι στο έγκλημα της ΑΓΕΤ να στρουθοκαμηλίζουν. Δεν αναγνωρίζουμε τον όρο ατομική ευθύνη έτσι πως προβάλλεται καθώς στρώνει το χαλί στο κράτος, αντίθετα λειτουργούμε με κοινωνική υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας προτάσσοντας παράλληλα την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη. Να στήσουμε δίκτυα αλληλοβοήθειας, ενημέρωσης και εγρήγορσης. Δημιουργούμε ομάδες παρέμβασης και στήριξης όσων έχουν ανάγκη, Δεν μένουμε Αμέτοχοι διεκδικούμε τα αυτονόητα. Δεν αποδεχόμαστε των παραλογισμό ότι η συνάθροιση απο απόσταση 2 μέτρων, σε ανοιχτούς χώρους αποτελεί πρόβλημα για την δημόσια υγεία, αντιθέτως κατανοούμαι την πρεμούρα των εξουσιαστικών μηχανισμών για περισσότερη καταστολή. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ οτι τα πρόστιμα που κόβονται αποτελούν έμμεσο φοροεισπρακτικό μέτρο διαχέοντας παράλληλα το μήνυμα της παντοδυναμίας των μηχανισμών καταστολής. Είναι δεδομένο πως αν δεν υπάρξει αντίσταση αυτά τα μέτρα θα σκληρύνουν κι άλλο. Ας σκεφτούμε,ας οργανωθούμε και ας πράξουμε συλλογικά και ατομικά, να βρουμε άτομα και τροπους και να εξωτερικεύσουμε (πέραν απο τα σόσιαλ μίντια) τις αντιστάσεις μας,να σπάσουμε την ανάθεση και τον ωχαδερφισμό.Να στήσουμε αναχώματα στην επέλαση του ολοκληρωτισμού.

ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΙΠΛΑ ΕΥΠΑΘΗΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ

Αόρατος Θίασος, Βόλος 3/4/20

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License