Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου: Αλληλεγγύη στον αγώνα των οικοτρόφων των εστιών

Δε μας εκπλήσσει η συνεχής και μεθοδευμένη στόχευση των κέντρων αγώνα “ανομίας” - ανάμεσα τους πανεπιστήμια κι εστίες -, μέσω της οποίας το κράτος προσπαθεί να επεμβαίνει σε αυτά και να τα χαρτογραφεί.

post image

Δε μας εκπλήσσει η συνεχής και μεθοδευμένη στόχευση των κέντρων αγώνα & “ανομίας” - ανάμεσα τους πανεπιστήμια κι εστίες -, μέσω της οποίας το κράτος προσπαθεί να επεμβαίνει σε αυτά και να τα χαρτογραφεί. Με την προ ολίγων ημερών δολοφονική απόφαση της κυβέρνησης για την εκκένωση των εστιών, απόφαση που ξεκάθαρα αντιφάσκει με το πρόταγμα “Μένουμε Σπίτι (καθώς σπίτι των οικοτρόφων είναι οι εστίες), τα άτομα των εστιών είχαν τα απαραίτητα αντανακλαστικά, ώστε να σταθούν αλληλέγγυα το ένα στο άλλο και να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Σε μία περίοδο που το πρόταγμα της κυβέρνησης περί ατομικής ευθύνης υποσκάπτει κάθε αίσθημα ενότητας και κοινωνικοπολιτικής ενεργητικότητας, ας μη μείνουμε αδρανείς.

Απαιτούμε:

  • Να παραμείνουν όλοι/ες οι εστιακοί/ές σπίτι τους, καμία υπενοικίαση ξενοδοχείων
  • Πλήρης κάλυψη όλων των (οικονομικών, υγειονομικών, εργασιακών κ.α.) αναγκών των οικοτρόφων και των εργαζομένων στους χώρους των εστιών
  • Μόνιμες συμβάσεις για τους/ις εργαζομένους/ες της σίτισης
  • Να μη διακοπούν: ρεύμα, νερό, καθαρισμός & σίτιση
  • Να απολυμανθούν όλοι οι εστιακοί χώροι κι εξοπλισμός αυτών με τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης
  • Να παρέχεται δωρεάν τεστ για τον covid-19
  • Άμεση μέριμνα σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος εντός των εστιών

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΕΣΤΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License