Παρεμβάσεις σε πανεπιστημιακά φροντιστήρια--Θεσσαλονίκη

Έτσι, το πρώτο 10μερο του Μαρτίου επιλέξαμε να διακοσμήσουμε με σπρέι και μπογιές 5 πανεπιστημιακά φροντιστήρια που εξεδικεύονται στην προετοιμασία δικηγόρων για την ανωτάτη σχολή Δικαστών και βρίσκονται τόσο στο κέντρο όσο και στα ανατολικά της πόλης.

Τον Ιούλιο του 2019 ο σύντροφος Ίρτνι Κ. πήγε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του στον ελλαδικό χώρο και πληροφορήθηκε πως δεν μπορεί ,καθώς, σύμφωνα με το κράτος θεωρείται δημόσιος κίνδυνος. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Ίρντι συνελήφθη στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη του 2014, που του αποδόθηκαν μια σειρά από πλημμελήματα ως κατηγορίες.Στο δικαστήριο που ακολούθησε ο σύντροφος ανέλαβε την ευθύνη των πολιτικών του απόψεων ως αναρχικός,αλλά όχι των κατηγοριών που του αποδόθηκαν.

Αφού η ανανέωση της άδειας παραμονής του απορρίφθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου της 6/12/2014 δεν καθαρογράφηκε ποτέ (έως τότε), έγινε ξεκάθαρο πως η αιτία του διωγμού του συντρόφου από την χώρα δεν είναι άλλη από την πολιτική του ταυτότητα.

Μια ακόμα εκδικιτική τακτική που εφαρμόζειη εξουσία και τα πιστά της εκτελεστικά τσιράκια (δικαστές,μπάτσοι) ενάντια στους αγωνιστές.

Στις 8/11 συλλαμβάνεται από τους μπάτσους της αντι-τρομοκρατικής ο αναρχικός Β. Σταθόπουλος με την πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία. Ο σύντροφος ξυλοκοπείται,του γίνεται βίαιη λήψη DNA και του ανακοινώνεται ότι κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα".

Ενώ ο σύντροφος αρνείται τις κατηγορίες τόσο για την ληστεία όσο και για την Επαναστατική Αυτοάμυνα,αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πολιτικής του ταυτότητας ως αναρχικός,φίλοι και σύντροφοί του δέχονται εισβολές στα σπίτια τους από μπάτσους της αντι-τρομοκρατικής και τα ΜΜΕ επιδίδονται σε σόου συκοφαντίας και υστερίας απέναντι στο πρόσωπό του.

Στις 29/01 η αντι-τρομοκρατική συλλαμβάνει τους αναρχικού Μιχαηλίδη,Βαλαβάνη και Αθανασοπούλου. Για άλλη μια φορά βλέπουμε το κράτος και τα ΜΜΕ σε έξαρση προπαγάνδας και ρουφιανιάς. Η ΕΛΑΣ και οι δράσεις της παρουσιάζονται ως σωτηρίας για τους φιλήσυχους νοικοκυραίους και η κοινή γνώμη μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχη. Ενώ η βίαιη λήψη γενετικού υλικού από τις δύο συντρόφισσες και ο ξυλοδαρμός της Βαλαβάνη (παρότι είχε ενημερώσει για προηγούμενη επέμβαση στο κεφάλι) αποσιωπούνται, το κράτος νίπτει τας χείρας του νομίζοντας πως σταμάτησε έναν ακόμα εχθρό.

Οι πρακτικές της κυριαρχίας δεν μας εκπλήσουν,ούτε μας φοβίζουν.Αναγνωρίζοντας την σημασία της ένοπλης επαναστατικής δράσης μέσα στον αναρχικό αγώνα στεκόμαστε αλλυλέγγυοι στους συντρόφους που επέλεξαν τον δύσβατο αυτό δρόμο χωρίς να τους πτοούν οι συνέπειες.

Έτσι, το πρώτο 10μερο του Μαρτίου επιλέξαμε να διακοσμήσουμε με σπρέι και μπογιές 5 πανεπιστημιακά φροντιστήρια που εξεδικεύονται στην προετοιμασία δικηγόρων για την ανωτάτη σχολή Δικαστών και βρίσκονται τόσο στο κέντρο όσο και στα ανατολικά της πόλης.

ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ,ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΛΑΒΑΝΗ,ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΙΡΝΤΙ Κ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ

Αντικαταστατική Συνέλευση Αναρχικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License