ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ HELIN BÖLEK: Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

7/4/2020

Το εγκληματικό φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας σκότωσε πριν από μερικές μέρες την Helin Bölek, μέλος του αγωνιστικού συγκροτήματος Grup Yorum μετά από μακροχρόνια απεργία πείνας. Η αγωνίστρια Απεργός Πείνας κατέληξε μέσα στο σπίτι της Αντίστασης, στην Αρμουτλού. Η Helin Bölek και ο Ibrahim Gökçek ήταν επικηρυγμένοι ως ‘‘τρομοκράτες’’ πριν συλληφθούν και ήταν κρατούμενοι όπως και όλα τα μέλη του αγωνιστικού συγκροτήματος Grup Yorum. Μέσα στην φυλακή ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων συντρόφων τους (Grup Yorum-Λαϊκό Μέτωπο) καθώς και την άρση της απαγόρευσης των συναυλιών τους που οι στοίχοι τους μιλούν ενάντια στον φασισμό του τουρκικού καθεστώτος και να σταματήσουν οι συνεχόμενες επιθέσεις στο πολιτιστικό τους κέντρο Idil. Παρά την αποφυλάκισή τους όταν έφθασαν σε οριακό σημείο συνέχισαν την Απεργία Πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση και των υπόλοιπων συντρόφων τους αποδεικνύοντας ότι η Αλληλεγγύη σημαίνει την αυτοθυσία για τους συντρόφους-ισσες στον Αγώνα. Το τελευταίο διάστημα (11 Μάρτη) η τουρκική αστυνομία απήγαγε τους δύο συντρόφους και τους μετέφερε στο νοσοκομείο για να τους υποβάλει στο βασανιστήριο της υποχρεωτικής σίτισης.

Όμως οι σύντροφοι παρέμειναν αλύγιστοι και η Helin Bölek πέθανε στις 3/4 ενώ ο Ibrahim Gökçek βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ HELIN BÖLEK

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ IBRAHIM GÖKÇEK 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Πόλα Ρούπα, Γ΄πτέρυγα γυν.φυλακές Ελαιώνα-Θήβας

Νίκος Μαζιώτης, Δ΄πτέρυγα - φυλακές Δομοκού

Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License