Και για να μη ξεχνιόμαστε ποια είναι η δουλειά τους…

Τα κράτη, συνεχίζουν κανονικότατα τη δουλειά που κάνανε πάντα. Αντιεξέγερση, καταστολή, ξεζούμισμα και μπίζνα. Μέσα σε αυτό εντάσσεται και η διαρκής αντιτρομοκρατική επιχείρηση, με πιο πρόσφατο χτύπημα (29/3), τη σύλληψη και δίωξη συντρόφου με τον 187 για «υποκίνηση σε βία κατά του πολιτεύματος».

post image

Και για να μη ξεχνιόμαστε ποια είναι η δουλειά τους…

Για μια ακόμη φορά μας έχουν επιβάλει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία υποτίθεται τίποτα δεν είναι «κανονικό». Κι όμως, τα κράτη, συνεχίζουν κανονικότατα τη δουλειά που κάνανε πάντα. Αντιεξέγερση, καταστολή, ξεζούμισμα και μπίζνα. Μέσα σε αυτό εντάσσεται και η διαρκής αντιτρομοκρατική επιχείρηση, με πιο πρόσφατο χτύπημα (29/3), τη σύλληψη και δίωξη συντρόφου με τον 187 για «υποκίνηση σε βία κατά του πολιτεύματος». Με αφορμή άρθρο που γράφτηκε ενυπόγραφα από τον σύντροφο όπου σχολίαζε τα εγκλήματα του κράτους απέναντι στους μετανάστες στα σύνορα, καθώς και την αναγκαιότητα οι ίδιοι να υπερασπιστούν τις ζωές τους, οι «προστάτες του πολιτεύματος» αναβαθμίζουν την επίθεσή τους απέναντι στον εσωτερικό εχθρό με την ποινικοποίηση του αντικρατικού λόγου, χρησιμοποιώντας τρομονόμους.

Σίγουρα δεν είναι πρωτοφανής η δίωξη αντιφρονούντων μόνο και μόνο για αυτά που λένε. Ωστόσο είναι καθήκον του κινήματος να μην αφήσει τέτοιες δυστοπικές παρακαταθήκες να περάσουν. Είναι σαφές ότι το κράτος θέλει να θωρακίσει, τόσο πρακτικά όσο και ιδεολογικά το μονοπώλιο της βίας. Και γι’ αυτό τον λόγο διώκεται όποια προτροπή στη δίκαιη αντιβία των καταπιεσμένων. Σήμερα αυτό συμβαίνει σε συνθήκες αχαλίνωτες βίας από μεριάς του κράτους. Στα σύνορα εξαθλιωμένοι άνθρωποι με μικρά παιδιά βαφτίστηκαν «εισβολείς» και έτσι νομιμοποιήθηκε το να τρώνε σφαίρες από τους μπάτσους και τον στρατό του φασιστικού ελληνικού καθεστώτος. Παράλληλα, τη στιγμή που όλος ο κόσμος ασχολείται με την υγεία του (ο καθένας με τη δική του), οι «προστάτες της δημόσιας υγείας» ανακοίνωσαν ότι τα μέτρα πρόληψης όσον αφορά τους μετανάστες συνοψίζονται στο να φυλακιστούν στα σλαμς, όπου ζουν ήδη σε άθλιες συνθήκες χωρίς ιατρική περίθαλψη, κι έτσι δεν θα μολύνουν τους έλληνες. Είναι παραπάνω από αυτονόητο αυτοί που απειλούνται με εξόντωση να έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους στο να αμυνθούν όπως μπορούν.

Τρομοκρατία είναι οι σφαίρες και οι φυλακές του κράτους, τα δελτία των 8 και οι καραντίνες τους. Το κράτος επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου απαγόρευση κάθε κοινωνικής δραστηριότητας, και το κάνει χρησιμοποιώντας όχι μόνο την παραδοσιακή απειλή της ωμής καταστολής, αλλά και την υπαρξιακή τρομοκρατία με την απειλή ενός αόρατου εχθρού δολοφόνου. Αυτό που καταδεικνύει εξόφθαλμα πόσο αδίστακτοι και ανήθικοι είναι οι σημερινοί εξουσιαστές είναι το πώς στις συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης που οι ίδιοι επιβάλουν, βρίσκουν ευκαιρία να χτυπήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Σε ένα διάστημα μερικών μόνο εβδομάδων από την κήρυξη της επιλεκτικής καραντίνας, (επιλεκτικής γιατί δεν πιάνει το εμπόριο, τους μπάτσους, τους πολιτικούς, τον στρατό και όλα τα τσιράκια τους, όπως τους δημοσιογράφους), το κράτος έχει εντείνει τις επιθέσεις του: Σύλληψη 4 αναρχικών με σαθρά κατηγορητήρια για υποτιθέμενη οργάνωση «Σύντροφοι/ισσες», εισβολή και σύλληψη μελών της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν», διακοπή ρεύματος στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, εκκένωση κατάληψης στέγης προσφύγων στο Γκίνη και κλείσιμο του Πολυτεχνείου.

Αν υπάρχει μια ιαχή ελπίδας στο σκοτάδι των καιρών μας είναι η διαπίστωση πως η εξουσία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια. Οι κρίσεις τους μας φέρνουν και πάλι μπροστά στις κοινωνικές (ατομικές και συλλογικές) ευθύνες μας: να πεθάνουμε ο καθένας μόνος του, ή να βγούμε έξω, να αγωνιστούμε, μπας και ζήσουμε!

Η αυτοάμυνα των καταπιεσμένων είναι δίκαιη. Καμία δίωξη στον δημόσιο λόγο.

Αλληλεγγύη με τους αγώνες των κρατουμένων. Λευτεριά στους μετανάστες.

Συνέλευση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία

σε αλληλεγγύη με τους αγωνιστές που κατηγορούνται

για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License