Χθές στις φυλακές Θήβας πραγατοποιήθηκε εξέγερση μετά το θάνατο 38χρονης κρατούμενης, που ενώ είχε δείξει θετική σε όλα τα συμπτώματα του covid19 και αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, εν μέσω πανδημίας αφέθηκε χωρίς καμία ιατρική φροντίδα και περίθαλψη, ''απλά της χορηγήθηκε depon'' και σύμφωνα με μαρτυρίες συγκρατούμενων της ούτε καν θερμομετρήθηκε. Οι συγκρατούμενες της μάταια καλούσαν σε βοήθεια καθώς η διεύθυνση σφύριζε αδιάφορα. Έτσι λοιπόν έσβησε άλλη μια ψυχή στα κάτεργα των φυλάκων, στο βωμό του σωφρονισμού τους, που θέλει τους κρατούμενους στοιβαγμένους σε άθλια κελιά εκτεθιμένους φυσικά σε πάσης φύσεως αρρώστια χωρις την απαραίτητη ιατρική και υγειονομική βοήθεια. Αυτή τη φορά στο κολαστήριο των φυλακών της Θήβας σε μια κατάσταση που πιθανόν θα αποβεί μοιραία για το μεγαλύτερο αριθμό των κρατουμένων αν όχι όλο, όπως και στις υπόλοιπες φυλακές σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού.

Οι κρατούμενες απάντησαν αυθόρμητα βάζοντας φωτιά και προκαλώντας φθορές μέσα στη φυλακή. Σε λίγες ώρες κατεύθασαν τα ΜΑΤ που έπνιξαν με χημικά την εξέγερση και χτύπησαν άσχημα κρατούμενες στέλνοντας κάποιες από αυτές στο νοσοκομείο. Την εξέγερση και τα αίτια του θανάτου έσπευσε να αμφισβητήσει η Γ.Γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σ.Νικολάου στο γνωστό βοθροκάναλο open, προβαίνοντας σε ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις για τις συνθήκες κράτησης και τον αριθμό των ατόμων ανά θάλαμο, βγάζοντας μάλιστα δική της διάγνωση και δημοσιεύοντας τη, χωρίς πρώτα να έχει βγει η επίσημη ιατροδικαστική έρευνα. Καμία εντύπωση δεν μας κάνει η στάση της συγκεκριμένης, μίλησε όπως αρμόζει σε ένα σίχαμα με εξουσία που από τη ''θεσούλα'' του ασκεί πολιτική και κριτική σε έγκλειστους ανθρώπους.

Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει ακόμα ενας θάνατος στα κάτεργα των φυλακών. Ανάμεσα στα πολλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι είναι η μηδαμινή ιατρική και υγειονομική περίθαλψη και άθλιες δομές και συνθήκες διαβίωσης, καθώς ανέκαθεν το κράτος και το σωφρονιστικό σύστημα εκδικούνται τους/τις φυλακισμένους/ες αφήνοντας τους/τες χωρίς τα απαραίτητα μέσα στις φυλακές να ξεψυχάνε. Η συγκεκριμένη δολοφονία να μην μείνει αναπάντητη από εμάς και τους/τις ίδιους/ες τους/τις κρατούμενους/ες. Nα μην συνηθίσουμε το θάνατο. Nα μην ανεχθούμε τις δολοφονίες του κράτους.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Αναρχική ομάδα Bellini

E-mail: belliniat@riseup.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License