ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ TΩΝ ΜΑΤ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΑΙΩΝΑ - ΘΗΒΑΣ

10/4/2020

Με το που ανακοίνωσαν την απόφασή τους για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους οι κρατούμενες της φυλακής Ελαιώνα - Θήβας, δέχτηκαν την ιδιαίτερη ''περιποίηση'' από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αυτή... που είχε διακοπεί… χθες το απόγευμα μετά την εξέγερση των γυναικών στη φυλακή. Και όπως έγινε γνωστό έστειλε επίσης στο νοσοκομείο αρκετές κρατούμενες χτυπημένες.

Οι χθεσινοβραδινοί όμως μαζικοί και ανελέητοι ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ που μπούκαραν στην φυλακή, μέσα στα κελιά σέρνοντας και χτυπώντας άγρια τις γυναίκες, δεν έχουν προηγούμενο. Χτυπήθηκε ακόμα και επιληπτική γυναίκα με σφοδρότητα στο κεφάλι. Είναι προφανώς η απάντηση του υπουργείου και της φυλακής στα δίκαια αιτήματά τους. Ακόμα και θεσμικοί φορείς* και οργανισμοί πριν λίγες ημέρες είχαν εκδόσει έκθεση κόλαφο για την Ελλάδα και τις φυλακές,για τις αυθαίρετες κρατήσεις, τις συνθήκες εγκλεισμού, για τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, τα αστυνομικά τμήματα και τα κέντρα κράτησης,τα ψυχιατρικά ιδρύματα κλπ.(*η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στη 10ήμερη επίσκεψή της στην χώρα -2) έκθεση κόλαφο για την Ελλάδα συνέταξε επίσης 3μελής αντιπροσωπία του ΟΗΕ, η δε Διεθνής Αμνηστία μόλις χθες για τον θάνατο της κρατούμενης).

Σήμερα το πρωί περνάνε από εισαγγελέα οι γυναίκες που αντιστάθηκαν και κινητοποιήθηκαν. Αυτή τη στιγμή και πρώτη κατά σειρά περνάει από το εισαγγελικό γραφείο η πολιτική κρατούμενη Πόλα Ρούπα.

10/4/2020 –φυλακές Ελαιώνα-Θήβας

από G 10/04/2020 2:49 μμ.


https://athens.indymedia.org/post/1604516/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License