[Χαλκίδα] Παρέμβαση στις φυλακές Χαλκίδας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων και την εξέγερση στη Θήβα

Την Πέμπτη 9/4 την μέρα την εξέγερσης στην φυλακή της Θήβας μετά την κρατική δολοφονία της Αζιζέλ Ντενίρογλου προχωρήσαμε σε μια δράση αλληλεγγύης πετώντας τρικάκια και ανεβάζοντας πανό έξω από τις φυλακές της Χαλκίδας

post image

Την Πέμπτη 9/4 την μέρα της εξέγερσης στην φυλακή της Θήβας μετά την κρατική δολοφονία της Αζιζέλ Ντενίρογλου προχωρήσαμε σε μια δράση αλληλεγγύης πετώντας τρικάκια και ανεβάζοντας πανό έξω από τις φυλακές της Χαλκίδας.

Το τελευταίο μήνα ένα κύμα εξεγέρσεων, αποδράσεων και κινητοποιήσεων σε φυλακές, σε παγκόσμιο (Ιταλία, Ισπανία) αλλά και τοπικό επίπεδο (Χάνια, Λάρισα, Θήβα) δείχνει για ακόμα μια φορά πως το «πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελία!». Οι κρατούμενες και οι κρατούμενοι ανά τον κόσμο από καιρό οπλισμένοι με οργή για τον εγκλεισμό, αρνούνται να αποδεχτούν πως είναι αναλώσιμες/οι. Αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στην δολοφονική κρατική αδιαφορία, καθώς βιώνουν την έλλειψη ικανοποιητικών μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του covid-19 εντός των τειχών, αλλά και την περαιτέρω απομόνωση τους μέσω της απαγόρευσης κάθε επισκεπτηρίου.

Τα κράτη σε αυτούς τους αγώνες απαντάνε με άγρια καταστολή. Δεκάδες νεκροί στην Ιταλία, εκδικητικές μεταγωγές των αναρχικών συντρόφων Ρούπα και Μαζιώτη από την φυλακή του Κορυδαλλού στην Θήβα και τον Δομοκό. Χτες 9/4 μετά την δολοφονία της Αζιζέλ Ντενίρογλου που αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητη και άρρωστη, ξέσπασε εξέγερση στις φυλακές της Θήβας. Απάντηση οι άγριοι ξυλοδαρμοί κρατουμένων δύο φόρες μέσα στην ίδια μέρα (ένας ως απάντηση στην εξέγερση και ένας ως εκδίκηση στην απόφαση των κρατουμένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους). Μια κίνηση που επιδιώκει να σπάσει το ηθικό τους, να τις τρομοκρατήσουν και μαζί τους κάθε κομμάτι των από τα κάτω που θα θελήσει να συγκρουστεί με τους κυρίαρχους.

Προς όλες τις κρατούμενες και κρατούμενους έχουμε να πούμε: Δεν είστε μόνοι! Μας χωρίζουν τα κάγκελα των φυλάκων, μα μας ενώνει το μίσος για το κράτος και τους εξουσιαστές, για την εκμετάλλευση. Μας ενώνει η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων και ο αγώνας .

Τίποτα λιγότερο από τον αγώνα ενάντια σε κάθε κράτος, κάθε έθνος, κάθε μορφή εξουσίας, καταπίεσης και εγκλεισμού. Για την κοινωνική ταξική επανάσταση και την αναρχία. Γιατί θα είμαστε ελεύθεροι/ες όταν κάθε είδους φυλακής θα έχει καεί, όταν κάθε όν θα είναι ελεύθερο.

Αλληλεγγύη στους αγώνες των κρατούμενων

Ούτε ποινική, ούτε πολιτική μπουρλότο και φωτιά σε κάθε φυλακή

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License