[ENG, GAL] ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνεται ξανά φανερό ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν την ίδια αξία. Το εθνικό, στρατηγικό σχέδιο αποτροπής της μετανάστευσης, που υλοποιεί η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ευθυγράμμιση με το πλαίσιο διακυβέρνησης του μεταναστευτικού που έχει χαράξει το ηγεμονικό Ευρωπαϊκό υπερ-κράτος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής, το οποίο εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τις ζωές των δεκάδων χιλιάδων αθώων που έχουν πέσει στη μέγγενη του συνοριακού καθεστώτος.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα γίνεται ξανά φανερό ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν την ίδια αξία. Το εθνικό, στρατηγικό σχέδιο αποτροπής της μετανάστευσης, που υλοποιεί η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ευθυγράμμιση με το πλαίσιο διακυβέρνησης του μεταναστευτικού που έχει χαράξει το ηγεμονικό Ευρωπαϊκό υπερ-κράτος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής, το οποίο εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους για τις ζωές των δεκάδων χιλιάδων αθώων που έχουν πέσει στη μέγγενη του συνοριακού καθεστώτος.

Έτσι, όλοι όσοι έχουν καταφύγει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια απογυμνώνονται σταδιακά από όλα τους τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η χώρα γεμίζει εσωτερικά σύνορα και το καθένα από τα νησιά του βορείου Αιγαίου, αλλά και περιοχές στην ενδοχώρα, μετατρέπονται σε τεράστιες φυλακές. Στην πράξη η σύμβαση της Γενεύης για το δικαίωμα των κατατρεγμένων στη διεθνή προστασία έχει καταστρατηγηθεί κι αυτό γιατί οι εθνικές αρχές αντί να παράσχουν την προβλεπόμενη πρόσβαση στη διαδικασία αιτήματος ασύλου στους νεοαφιχθέντες, τους αναχαιτίζουν με πολεμικές μεθόδους στα σύνορα και τους καταδικάζουν να πεθάνουν εκτεθειμένοι στην πείνα, τις αρρώστιες και τις κακουχίες, όπως συμβαίνει για παράδειγμα επί του παρόντος στην ύπαιθρο των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Τα μέλη των λίγων εναπομεινασών ανθρωπιστικών οργανώσεων που τολμούν να παράσχουν βοήθεια σ’ όσους η κυβέρνηση με διάταγμά της έχει εγκλωβίσει στις ακατοίκητες περιοχές των νησιών απειλούνται και προπηλακίζονται ανεμπόδιστα από παρακρατικούς. Αυτές οι νέες, φασιστικές πολιτοφυλακές αφήνονται να επιβάλλουν τους κανόνες κυκλοφορίας στους πρόσφυγες-μετανάστες και σ’ όλους τους αλληλέγγυους και να απειλούν δημόσια με λυντσάρισμα όποιον διαφωνεί μαζί τους, έχοντας το ακαταλόγιστο από τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όσο αυτοί οι κάθε λογής επαγγελματίες κι ερασιτέχνες τραμπούκοι αλωνίζουν ανενόχλητοι στα νησιά και στον Έβρο, η κεντρική κυβέρνηση εκπέμπει εθνικιστικές κορώνες προκειμένου να κρατήσει το εκλογικό της ακροατήριο στο ακέραιο. Επιστρατεύοντας όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ στους στόχους της εθνολαϊκιστικής της προπαγάνδας, διασπείρει τη φοβικότητα στην κοινωνία κι εξαπλώνει την αντίληψη της ανάγκης για όλο και περισσότερη «ασφάλεια», χρησιμοποιώντας μιλιταριστικά, ρητορικά τεχνάσματα περί της «ασύμμετρης απειλής» που αποτελεί «ο λαθραίος εισβολέας» στον «ακήρυχτο, υβριδικό πόλεμο». Ενόσω καλλιεργεί έτσι το ρατσιστικό μίσος που νομιμοποιεί τη δίψα των πολυάριθμων φασιστοειδών για αίμα στο όνομα της πολιτισμικής- φυλετικής ανωτερότητας του «δικού μας» έθνους προσποιείται ότι προστατεύει όλο το λαό κι ότι φροντίζει για την τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Στο μεταξύ η ολιγωρία να παρθούν γενναία μέτρα ώστε να στεγαστούν στα πολυάριθμα ανά τη χώρα άδεια τουριστικά (κι όχι μόνο) καταλύματα όλοι οι πρόσφυγες–μετανάστες που στοιβάζονται σε μεγάλους καταυλισμούς διαμονής τόσο στη συνοριακή ζώνη απώθησης όσο και στην ενδοχώρα, προκειμένου να εμποδιστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για ανθρώπινες εκατόμβες. Στα πλαίσια της ευρωκεντρικής, βιοπολιτικής της «φιλοσοφίας» η κυβέρνηση προβάλλει ως μόνη, ρεαλιστική λύση το να σφραγιστούν ζωντανοί υγιείς και ασθενείς άνθρωποι από κοινού μέσα σ’ αυτούς τους καταυλισμούς, ως μιάσματα που θα πρέπει να αφεθούν να πεθάνουν μακριά από το βλέμμα της κοινωνίας των «ελεύθερων» πολιτών. Πρόκειται για την εφαρμογή ενός πρωτόγονου κοινωνιοδαρβινισμού, μιας ιδεολογίας «φυσικής» διαλογής και κοινωνικού κανιβαλισμού κατά το μότο «όποιος πεθάνει πέθανε κι όποιος ζήσει έζησε»! Και ήδη αυτή είναι η λύση που εφαρμόζεται. Ενόσω οι τοπικές αρχές υπεκφεύγουν πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον, οι ανεπιθύμητοι «Άλλοι» αφήνονται να πεθάνουν μεταξύ τους βυθισμένοι στην απόγνωση που γεννάει η αίσθηση της αδικίας και της παντελούς απώλειας της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή…

Δεν έχουμε πλέον καμία αυταπάτη ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα και είμαστε από αυτούς που δεν περιμένουν να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση με τη λογική της ανάθεσης μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις κάλπες. Από την καθήλωση στην καραντίνα μας, όντας ακινητοποιημένοι «κατ’ οίκον» παρακολουθούμε τη δυστοπία που οξύνεται μέρα με τη μέρα και προσπαθούμε να σκεφτούμε πώς μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε απέναντι σε μια εξουσία που απαντά σε όλα τα κοινωνικά προβλήματα με καταστολή κι επεκτείνει το πεδίο δράσης της σε όλο το συμβολικό και φυσικό δημόσιο χώρο, χρησιμοποιώντας την περίοδο επείγουσας ανάγκης που έχει κηρυχθεί λόγω πανδημίας για να επιβάλλει το καθεστώς εξαίρεσης που εξυπηρετεί τους πολιτικούς της στόχους.

Θεωρούμε πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και στο ξέσπασμα ανεξέλεγκτων και ολέθριων καταστάσεων στο άμεσο μέλλον. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μια πολιτική που στον πυρήνα της θέτει την καταστολή των αναγκών των πιο ευάλωτων κομματιών της κοινωνίας κι όλων των εκφράσεων για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, για μια πολιτική που εκλογικεύει κάθε κρατική βιαιοπραγία επάνω στους πρόσφυγες–μετανάστες, που εξαίρει τον κοινωνικό κανιβαλισμό ως νομότυπη συμπεριφορά, που ανάγει τους ανθρωποκυνηγούς σε ήρωες και τα ρατσιστικά εγκλήματα σε ανδραγαθήματα. Δεν είμαστε αυτή τη στιγμή στους δρόμους, αλλά μπορούμε ακόμα να σκεφτόμαστε, να κρίνουμε και να διαμαρτυρόμαστε. Η οργή που βράζει μέσα μας δε θα σβήσει όσο συνεχίζουμε να είμαστε άνθρωποι και μπορεί να μας βγάλει στους δρόμους πιο σύντομα απ’ ότι φανταζόμαστε υπό τις παρούσες συνθήκες...

Για όλους τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε ότι ασύμμετρη απειλή για την ανθρωπότητα είναι η παρούσα κυβέρνηση, η νεο-αποικιακή πολιτική της Ε.Ε. και όσοι την υπηρετούν κι επισημαίνουμε ότι η πολιτεία έπρεπε να έχει πάρει μέτρα πολιτικής προστασίας για όλους ανεξαιρέτως τους διαμένοντες στη χώρα ήδη από «χτες». Ωστόσο, κρούουμε ακόμα και τώρα για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου κι απαιτούμε να ληφθούν τα εξής μέτρα προτού να είναι πάρα πολύ αργά:

 • Άμεση αποκατάσταση του δικαιώματος στο αίτημα ασύλου όλων των ανθρώπων που έχουν καταφύγει στη χώρα μας.

 • Να κλείσουν τώρα όλες οι νέες φυλακές απέλασης (κλειστά κέντρα «φιλοξενίας» [sic!]) και να εκκενωθούν άμεσα όλα τα αστυνομικά κέντρα και τα κάθε λογής κελιά κράτησης αλλοδαπών ανά τη χώρα.

 • Μετεγκατάσταση όλων των προσφύγων–μεταναστών που στεγάζονται σε μαζικές δομές διαμονής στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπή καταλύματα όπου να μπορούν να τηρούν τις προδιαγραφές προφύλαξης τους από τη μετάδοση του κορωνοϊού.

 • Άμεση ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με σκοπό την ισότιμη περίθαλψη των προσφύγων–μεταναστών και των λοιπών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων με επίταξη των ιδιωτικών υποδομών υγείας.

 • Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι φασίστες– ανθρωποκυνηγοί που αυτοδικούν εναντίον των μεταναστών και των αλληλέγγυων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

 • Αποχώρηση της Ελλάδας από το σύμφωνο Ε.Ε. Τουρκίας και μονομερής ανάκληση του κανονισμού Δουβλίνου ΙΙ.

Ζητούμε να ενώσετε μαζί μας τις φωνές σας για να σταματήσει το νέο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στο πρόσωπο των προσφύγων–μεταναστών που μπαίνουν στην Ευρώπη. Σε συνθήκες μιας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας η υγεία και η ευημερία όλων είναι αλληλένδετη, γι’ αυτό και συνεχίζουμε την πορεία μας χωρίς ν’ αφήνουμε κανέναν πίσω.

Γυναίκες ενάντια στην εθνοπατριαρχική πανδημία

από D 14/04/2020 9:17 μμ.


STOP THE NEW MASS CRIME AGAINST HUMANITY

Nowadays in Greece, ιt becomes once again apparent that not all human lives have the same value! The national, strategic plan to deter immigration that is implemented by the far-right New Democracy government aligns itself with the hegemonic European hyper-state’s position on immigration in such a way that it creates an explosive mix of politics that could result in many potential deaths for the tenths of thousands of innocent people who have fallen at the vice of the EU border regime.

All those who have fled to our country in recent years are gradually stripped of all their human rights. The land is filled with internal borders, as all islands in the northern Aegean and the mainland regions are transformed into huge prisons. In practice, the Geneva Agreement that is meant to preserve the right of the persecuted to seek for international protection has been circumvented, and this is because the national authorities, do not provide the foreseen access to asylum seeker newcomers, but restrain and repulse them with warlike methods at the borders and condemn them to die exposed to hunger, illness, and hardship, as is currently occurring on the islands of the eastern Aegean.

Moreover, the members of the few remaining humanitarian organisations that dare to offer assistance to those that are trapped in uninhabited regions of the islands are threatened by various paramilitary groups, which are allowed to roam freely, undisturbed by the official authorities, who turn a blind eye on their criminal activities. Those new fascist militias that have assumed for themselves the right to control the traffic of refugees-migrants and of all those who stand in solidarity with them have come to a position, where they can publicly menace and lynch whoever disagrees with them, without being accountable to any formal authorities.

Meanwhile, as long as both, those ‘professional’ and ‘amateur’ bullies patrol undisturbed across the islands and the Evros region, the federal government transmits nationalistic crowns so as to hold on to its electoral audience. Summoning all the major mass media under its control to submit its nationalist-populist propaganda, it disperses fear in society and spreads the view that all the more ‘security’ against migration is needed, using militaristic, rhetorical gimmickry about the “asymmetric threat represented by the ‘illegal invader’ during the current, “undeclared, hybrid war”. While cultivating thus the kind of racist hatred that legalises the activities of the various fascists’ thirst for blood in the name of ‘the nation’s’ cultural and racial superiority, it postures that it protects the country-people in their entirety and that it safeguards compliance with democratic law.

Meanwhile, it neglects to take brave measures so that the refugees-migrants can be housed in the many empty tourist accommodations that remain idle both, on the borderline buffer -zone and on the mainland, so as to disrupt the spread of the covid19 epidemic. That convention creates the appropriate conditions for the occurrence of mass- graves in the near future... Within the framework of its Eurocentric, biopolitics ‘philosophical’ approach, the government proposes the sealing of the ill refugees-migrants together with the healthy ones inside the camps as the sole realistic solution, as contaminators who should be left to die away from the “free” citizens’ public eye. Yet, the matter here is about the implementation of a form of social cannibalism, of a primitive socio-Darwinist ideology of ‘natural’ sorting in terms of survival of the fittest, according to the motto “whoever dies, has died and whoever lives will live”! And this is actually the solution already being applied! While the local authorities evade their responsibility and pass the buck, the unwanted “Others” are left to die sinking in the despair that is born from the sense of injustice and the complete bereavement of their hope for a better life…

We no longer preserve any illusions that we are living in a democratic country and we no longer wait to express our political will with the logic of assigning it to professional politicians once every four years at the ballot box. From the fixation of our quarantine and while being immobilized indoors, we observe the dystopia that is sharpening day by day and we try to figure out ways to protest against an authority that expands its scope of action over all symbolic and natural public space, using the state of emergency that has been declared due to the pandemic, so that it can command a regime of exemption that serves its political goals.

We maintain that the policies of the New Democracy Party lead with mathematical precision to the rupture of social cohesion and to the outbreak of uncontrollable and disastrous situations in the near future. That is because the matter is about a set of policies, which set at their core the repression of the most vulnerable social groups’ needs and of all other expressions for freedom and social justice, a set of policies which rationalize every violent state act on refugees- migrants, which praise social cannibalism as lawful behavior, which deem the human-hunters are heroes and racist crimes are heroic acts. We are not on the streets right now, but we can still think critically and organize our protest. The rage that simmers inside us will not be ignited as long as we are human and may send us back, out on the streets earlier than expected under the current conditions…

For all the aforementioned reasons, we denounce that the ‘asymmetric threat’ to humanity is currently embodied by the government in power, the neo-colonial E.U policies and all those who serve them and we highlight that the government should have already taken protection measures indiscriminately for all those that reside within the dominion since ‘yesterday’. However, we continue to forewarn once again about the oncoming danger and claim that the following measures should be implemented before it is too late. We demand:

 • That the right to apply for asylum will be immediately restored for all those, who seek for refuge in our land.

 • That all of the new deportation prisons, cynically called ‘closed “hospitality” [sic!] centres’ will be immediately shut down and all types of detention centres and police cells where refugees-migrants are being held imprisoned will be immediately evacuated.

 • That all refugees-migrants who are housed in mass accommodation structures on the mainland will be relocated to dignified housing so they can maintain the physical distancing requirements resulting from the transmission of covid19.

 • -That the national health system will be immediately reinforced with the aim of providing equal care for refugees- migrants and other vulnerable social groups by means of requisition of all private health care infrastructures.

 • That all the fascists, cops and human- hunters that have taken the law in their own hands all over the country, in order to turn against refugees-migrants and their supporters will be actually arrested and punished.

 • That Greece will unilaterally withdraw from the E.U. Turkey Agreement and from the Dublin II Regulation.

We ask that you raise your voices in unity with ours to stop this new crime against humanity in the face of refugees-migrants who enter Europe. Under conditions of a globalised reality, the health and prosperity of us all are interconnected. That’s why we are determined to go ahead without leaving anyone behind.

Women against the ethno-patriarchal pandemic

από D 14/04/2020 9:19 μμ.


PAREMOS O NOVO CRIME DE MASSA CONTRA A HUMANIDADE

Hoje em dia na Grécia vê-se mais uma vez que nem todas as vidas humanas têm o mesmo valor! O plano nacional estratégico para parar a imigração que é implementado pelo governo de extrema- direita Nova Democracia está alinhado com a posição sobre imigração do hiper- estado hegemónico Europeu de uma tal forma que cria uma mistura explosiva de política que pode resultar em muitas mortes potenciais para as dezenas de milhares de pessoas inocentes que caíram com a maldade do regime de fronteiras da U.E.

Todas aquelas que fugiram para o nosso país nos últimos anos são gradualmente despidas dos seus direitos humanos. A terra está cheia de fronteiras internas, com as ilhas no norte do mar Egeu e as regiões continentais transformadas em enormes prisões. Na prática, as convenções de Genebra, que foram feitas para preservar o direito de quem é perseguido a encontrar protecção internacional, foram contornadas. Isto acontece porque as autoridades Gregas não dão o acesso previsto a novas requerentes de asilo, mas tentam retê-las e afastá-las com métodos bélicos nas fronteiras e condená-las a morrer expostas à fome, doenças e esforço, como acontece agora nas ilhas do mar Egeu oriental.

Mais, os membros das poucas organizações humanitárias que restam que se atrevem a oferecer assistência às pessoas que estão presas em regiões inabitadas das ilhas são ameaçados por vários grupos paramilitares, que têm permissão de circular livremente, sem serem perturbados pelas autoridades oficiais, que fecham os olhos às suas actividades criminosas. Estas novas milícias fascistas que assumiram para elas próprias o direito de controlar o tráfego de refugiados- migrantes e de todos aqueles que permanecem em solidariedade, chegaram agora a uma posição: podem ameaçar e linchar publicamente quem quer que discorde deles sem serem responsabilizados por nenhuma autoridade formal.

Entretanto, enquanto que ambos os tipos de tiranos, os ‘profissionais’ e os ‘amadores’, “patrulham” imperturbáveis ao longo das ilhas e da região fronteiriça de Evros, o governo federal oferece coroas nacionalistas para manter a sua audiência e eleitorado. Convocando os meios de comunicação de massa sobre o seu controle para os submeter à sua propaganda nacionalista- populista, propaga o medo na sociedade e espalha a visão de que mais ‘segurança’ é necessária contra a migração, usando truques de retórica militarista, ao invocar uma “ameaça assimétrica representada pelo ‘invasor ilegal’ durante a guerra não- declarada actual”. Na medida em que assim cultiva o ódio racista que legaliza as actividades dos vários fascistas com sede de sangue em nome da superioridade cultural e racial da nação, o governo Grego finge proteger o povo do país por inteiro e agir em conformidade com a lei democrática.

O Estado Grego negligencia tomar medidas fortes para alojar os refugiados- migrantes nas muitas acomodações turísticas que continuam inactivas, quer na zona tampão da fronteira, quer no continente, de forma a minimizar o contágio da epidemia de covid-19. Este estado de coisas cria as condições apropriadas para se encontrarem sepulturas colectivas no futuro próximo…

No enquadramento desta abordagem com uma ‘filosofia’ biopolítica, Eurocêntrica, o governo propõe o isolamento dos refugiados- migrantes doentes juntamente com os saudáveis dentro do mesmo acampamento como a única solução realista, como agentes de contágio que devem ser abandonados a morrer longe do olho público dos cidadãos “livres”. Ainda, o assunto aqui é sobre a implementação de uma forma de canibalismo social, de uma ideologia primitiva socio- Darwinista de selecção ‘natural’ em termos de sobrevivência do mais forte, de acordo com o lema “quem quer que seja que morreu, morreu e quem quer que seja que sobreviveu, vive”! E esta já é a solução que está a ser aplicada! Enquanto que as autoridades locais evitam a sua responsabilidade e passam a batata quente, os “Outros” indesejados são deixados para morrer afogados no desespero que nasce do sentido de injustiça e do luto total da sua esperança por uma vida melhor…

Nós já não temos nenhuma ilusão de viver num país democrático e já não esperamos para expressar a nossa vontade política com a lógica de a depositar a cada quatro anos na urna dos votos. Desde que esta quarentena foi instaurada, enquanto estamos imobilizadas dentro de casa, observamos a distopia que, de dia para dia, está mais afiada. Tentamos encontrar formas para de novo protestar contra uma autoridade que expande o seu alcance sobre todo o espaço público simbólico e natural, usando o estado de emergência que foi declarado por causa da pandemia, para comandar um regime de isenção que serve os seus propósitos políticos.

Mantemos que a política do Partido Nova Democracia está a levar com uma precisão matemática a que num futuro próximo haja uma ruptura da coesão social e a um surto de situações fora de controle e desastrosas. Isto por causa de um conjunto de políticas, que estabelecem no seu âmago a repressão das necessidades dos grupos sociais mais vulneráveis e de todas as suas expressões de liberdade e justiça social, um conjunto de políticas que racionaliza cada acto violento por parte do estado dirigido a refugiados- migrantes, que elogia o canibalismo social como um comportamento lícito, que coloca os humanos- caçadores como heróis e actos racistas como heróicos. Nós não estamos nas ruas agora, mas podemos ainda pensar criticamente e organizar o nosso protesto. A raiva que ferve dentro de nós não vai ser incendiada enquanto formos humanos, podia enviar-nos de volta, de regresso às ruas mais cedo do que o esperado e dentro das condições actuais…

Por todas estas razões mencionadas, denunciamos que a ‘ameaça assimétrica’ à humanidade está hoje em dia encarnada pelo governo no poder, as políticas neo- coloniais da UE e todos aqueles que os servem e sublinhamos que o governo devia já ter tomado desde ‘ontem’ medidas de protecção indiscriminadas para todos que residem dentro do seu domínio. Contudo, continuamos a avisar sobre o perigo vindouro e afirmamos que as seguintes medidas deveriam ser implementadas antes de ser tarde de mais. Nós exigimos:

 • Que o direito ao asilo seja imediatamente restaurado a todos aqueles que procuram refúgio na nossa terra.

 • Que todas as novas prisões de deportação, chamadas cinicamente de ‘centros fechados de “hospitalidade”’, sejam imediatamente encerradas e que todos os tipos de centros de detenção e células policiares onde refugiados- migrantes estão presos sejam imediatamente evacuados.

 • Que todos os refugiados- migrantes que são alojados em massa em estruturas de acomodação no continente sejam realojados para um alojamento digno, de forma a poderem manter os requerimentos de distanciamento físico para evitar o contágio de covid-19.

 • Que o sistema de saúde Grego seja imediatamente reforçado com o objectivo de oferecer um cuidado que inclua refugiados- migrantes e outros grupos sociais vulneráveis, pela requisição civil de todas as infra- estruturas de saúde privadas.

 • Que todos os fascistas, polícias e humanos- caçadores que tomaram a lei nas suas próprias mãos contra refugiados- migrantes e os seus apoiantes um pouco por todo o país, sejam de facto presos e castigados.

 • Que a Grécia se retire unilateralmente do Acordo U.E. Turquia e do Regulamento Dublin II.

Pedimos que levantem as vossas vozes conjuntamente com as nossas para parar este novo crime contra a humanidade dirigido aos refugiados- migrantes que entram na Europa. Nas condições de uma realidade globalizada a saúde e prosperidade de todos nós estão interconectadas. É por isso que estamos determinadas a ir em frente sem deixar ninguém para trás.

Mulheres contra a pandemia etno- patriarcal

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License