Στις 2/4 εργάτης έχασε την μάχη με την ζωή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έρχονταν κολλήσει τον ιό του κορονοιου από το εργασιακό του περιβάλλον σε εργοστάσιο στην Σίνδο.

Στο εργοστάσιο αυτο αρκετές μέρες πριν είχαν διαγνωστεί θετικοί στο ιό και άλλοι άνθρωποι όμως το ζήτημα συγκαλείφθηκε , από την εργοδοσία και το κράτος. Αντ αυτού η παραγωγή συνέχισε κανονικά , με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μια ζωή.

Το κειμενακι αυτό δεν γράφεται για να αναδείξει τα προφανή , δηλαδή τον ρόλο του κράτους στην διατήρηση των οικονομικών ανισοτήτων, και την δολοφονική για τον άνθρωπο και την φύση διαδικασία που ακολουθεί το κεφάλαιο για να κερδοφορει. Τα παραδειγματα του Μπέργκαμο και της ΓΙουχαν ως βιομηχανικές ζώνες και οι χιλιάδες νεκροί της εκεί εργατικής τάξης και των οικογενειών αυτών μιλάνε από μόνα τους. Η παραγωγή στο Μπέργκαμο αναγκάστηκε να σταματήσει μόνο όταν το διεκδίκησαν οι ίδιοι οι εργάτες με το κάλεσμα σε γενική απεργία.

Το κειμενακι αυτό θέλει να αναδείξει , τις πλάτες που κάνουν τα κεφάλια του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και οι λοιποί, επαγγελματίες αντιπολιτευόμενοι μέσα σε αυτό , στην εργοδοσία. Αυτοί λοιπόν οι πουλημενοι , που έχουν καταντήσει τον συνδικαλισμό , το μοναδικό μέσο οργάνωσης και διεκδίκησης από μεριάς των εργατών ,σε μια γραφική αναφορά στο άκουσμα της οποίας οι άνθρωποι του μόχθου φεύγουν μακριά, μέχρι και αυτή την στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό, αρνούνται συνειδητά να μην ανακοινώνουν το όνομα του εργοστασίου ενώ αποδεδειγμένα το γνωρίζουν.

Εκατοντάδες εργάτες συνεχίζουν να συρρέουν στην Σίνδο καθημερινά για παράξουν την υπεραξία για τα αφεντικά έχοντας πέρα από την κόπωση τη εργασίας και το καθημερινό ανχος του κινδύνου της υγείας τους. Κι όμως τα κεφάλια του ΕΚΘ αγωνιούν περισσότερο να μην διαταραχθεί η παραγωγή και η κερδοφορία των αφεντικών της Σίνδου.

Απαιτούμε να αναδειχθεί τώρα , άμεσα με ανακοινωση το όνομα της βιομηχανίας που θυσίασε ήδη μια ζωή ταξικού μας αδελφού και τολμάει να συνεχίζει να λειτουργεί. Αλλιώς στην πρώτη τεράστια διαδήλωση που θα ακολουθήσει από την βίαιη εξαθλίωση και την αστυνομοκρατια,π από τις κρατικές δομές και τα πρόσωπα τους, πέρα από τις πολυεθνικές και τις τράπεζες, η μπαλα θα πάρει και εσάς μαζί. Να είστε σιγουροι.

Ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΣΕΕ

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ.

Ταξική συνείδηση , η μόνη που μιλάει για τα δικά μας συμφέροντα.

Άμεσο σταμάτημα της παραγωγής - Ολική κάλυψη μισθών από κέρδη των αφεντικών - ούτε μία απόλυση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License