8 Μάρτη, Ιταλία.

Η κυβέρνηση εκδίδει διάταγμα με το οποίο 14 επαρχίες μπαίνουν σε καραντίνα. Εξαιτίας του νέου κορονοϊού η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο με χορήγηση άδειας από τους μπάτσους και για πολύ συγκεκριμένους λόγους (super market, φαρμακεία κλπ.). Υπό το πρόσχημα προστασίας της δημόσιας υγείας ο κατ’ οίκον περιορισμός και η εκούσια καταστολή μετατρέπεται σε ορθή και υπεύθυνη επιλογή. Ο τρόμος για τον ιό κυριαρχεί στις πόλεις ενώ τα κυβερνητικά μέτρα έρχονται να προστατεύσουν τους πολίτες. Με τον τρόπο αυτό, οποιαδήποτε συνθήκη ύπαρξης φαντάζει αποδεκτή και επικυρώνεται από το κοινωνικό σώμα όσο ολοκληρωτική κι αν είναι.

Στα πλαίσια αυτά, το διάταγμα της 8ης Μάρτη, μεταξύ άλλων, κατήργησε τα επισκεπτήρια των κρατουμένων με σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού. Το γεγονός αυτό δεν άργησε να μετατραπεί σε πυροκροτητή επικείμενων εξεγέρσεων στις φυλακές της χώρας, με τις φωτιές, τις ομηρίες ανθρωποφυλάκων και τις πτέρυγες που λεηλατούνται να συμπληρώνουν το τοπίο. Σε άλλες φυλακές οι δραπέτες ξέφυγαν από αυτό που για κάποιους αποτελεί “επιλογή”.

Τα χρόνια αιχμαλωσίας στα κελιά της δημοκρατίας ξεπληρώνονται με το νόμισμα της εξέγερσης, της καταστροφής και της απόδρασης. Η παντοδυναμία του πιο χαρακτηριστικού συμβόλου του εγκλεισμού συντρίβεται από τις εχθροπραξίες. Η οργή οπλίζεται και γίνεται ο εφιάλτης της κοινωνικής ειρήνης.

Τίποτα δεν τελείωσε, όλα συνεχίζονται.

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της εξέγερσης.

Στις 21 Μάρτη πετάξαμε μπογιές στο Ιταλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στα εξεγερμένα των Ιταλικών φυλακών.

ΕΙΤΕ ΤΥΠΟΥ Γ’ ΕΙΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ, ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ

Αντικατασταλτική Συνέλευση Αναρχικών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License