[Βόλος]- Παρέμβαση-συγκέντρωση στις φυλακές Βόλου (φώτος+βίντεο)

Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών Τώρα- Είναι κρατούμενες, όχι Θανατοποινίτες

post image

Το πρωί της Μ.Τρίτης 14/4/20 πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη παρέμβαση-συγκέντρωση έξω απο τις φυλακές βόλου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο κρατούμενης στις γυναικείες φυλακές Θήβας και την βίαιη καταστολή της εξέγερσης που ακολούθησε. Τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας, φωνάχτηκαν συνθήματα και ανοίχτηκε πανό που έγραφε : ‘Άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών Τώρα- Είναι κρατούμενες , όχι Θανατοποινίτες’.

Την Πέμπτη 9/4 αφέθηκε να πεθάνει στο κελί της αβοήθητη και άρρωστη η κρατούμενη Αζιζέλ Ντενίρογλου, πρόκειται για ακόμα μία κρατική δολοφονία που συμβαίνει στα ελληνικά κολαστήρια. Την ίδια κιόλας μέρα οι συγκρατούμενες της προχώρησαν σε εξέγερση η οποία κατεστάλη άγρια με εισβολή των ΜΑΤ , χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και βαρύτατους τραυματισμούς. Φυσικά κανένα ΜΜΕ δεν μίλησε και δεν θα μιλήσει γι αυτά τα εγκλήματα. Στην εποχή της ‘εξουσιαστικής πανδημίας’ και του ‘ιου του ολοκληρωτισμού’ οτιδήποτε ξεφεύγει από την στείρα αναπαραγωγή του φόβου για την υγειονομική κρίση, καταστέλλεται και φιμώνεται. Τον τελευταίο καιρό, και κυρίως τώρα με την επιδημία, στα ελληνικά κολαστήρια (φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών) επικρατεί αναβρασμός καθώς αρχίζουν να ξεδιπλώνονται αγώνες κρατουμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Το κράτος απαντάει με ωμή καταστολή (Κορυδαλλός, Χανιά, Παρανέστι), εκδικητικές μεταγωγές συντρόφων (Πόλα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης) και ξυλοδαρμούς. Εμείς με την σειρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των κρατουμένων και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Σε περιόδους σαν την σημερινή, τα κρατικά εγκλήματα πληθαίνουν και γιγαντώνονται καθώς πατούνε πάνω στην σιωπή και τον φόβο της κοινωνίας αλλά και δυστυχώς και κομματιών του κινήματος. Η αλληλεγγύη, η αντίσταση, ο αγώνας για ελευθερία είναι κομμάτια του κοινωνικού ταξικού πολέμου που μαίνεται αδιάκοπα και δεν σηκώνει αναβολές, καραντίνες και παρατάσεις. Η επερχόμενη οικονομική κρίση θα σηματοδοτήσει μια ακόμα περίοδο ‘έκτακτης ανάγκης’ δίνοντας την σκυτάλη από την σημερινή. Ας αγωνιστούμε, ας συλογικοποιηθουμε ας δράσουμε όλοι/ες μαζί πολύμορφα απέναντι στις εγκληματικές εξουσιαστικές επιταγές. Ούτε Βήμα πίσω! Δύναμη στον αγώνα των Κρατουμένων!

Με βία και ξυλοδαρμούς κλείνουν τα στόματα τους – στις φύλακες το βλέπουμε το πρόσωπο του κράτους!

Κρατούμενες της Θήβας είμαστε μαζί σας-τσεκούρι στα κεφάλια τους να γίνει η οργή σας !

Αόρατος Θίασος, Βόλος 14/4/20

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License