post image

Με την προοδευτικά ολοκληρωτικού τύπου απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης και συνάθροισης στην οποία προέβη το κράτος στο πλαίσιο της βιοπολιτικής διαχείρισης της πανδημίας, δυσχεραίνεται όλο και πιο πολύ η διασύνδεση διαφορετικών γεωγραφικών ζωνών της πόλης, σε επίπεδο πολιτικών ζυμώσεων και διαδικασιών. Η κλιμακούμενη «στρατιωτικοποίηση» της καθημερινής μας ζωής μέσα από πρωτόγνωρες μεθόδους κοινωνικού ελέγχου κι επιτήρησης (γραφειοκρατικής, ηλεκτρονικής κλπ.), αποκλείει εκτός από κάθε δυνατότητα κοινωνικής και πολιτικής συνάθροισης, και κάθε μορφή σύνδεσης των («αυτο-φυλακισμένων») κατοίκων με τους δημόσιους χώρους των γειτονιών τους.

Στο πλαίσιο της παραπάνω εξατομίκευσης και καθολικής αποξένωσης, η αναγκαιότητα εδαφικοποίησης των αντιστάσεων στη βάση τοπικών, πληθυσμιακών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων κάθε συνοικίας, αναδεικνύεται ζωτικής σημασίας. Τα αντανακλαστικά αυθόρμητων αποκεντρωμένων δράσεων κι οι όποιες συντονισμένες εκδοχές τους, μπορούν να ενεργοποιήσουν σπίθες αγώνα σε κάθε γειτονιά αλλά και ρωγμές στο πλαίσιο μιας ακολουθίας συμβάντων που ανοίγουν το δρόμο για τη σύνδεση των αγώνων.

Μέσα από κάθε πράξη αυτοοργανωμένης αλληλεγγύης κι αλληλοβοήθειας στις γειτονιές μας και μέσα από κάθε «απείθαρχη» διατάραξη της νέας κανονικότητας, διαρρηγνύεται η ατμόσφαιρα του φόβου και διαχέεται το πνεύμα της αντίστασης έξω πια από φραγμούς τοπικών ορίων, σε δυναμική πολυμέτωπης κι εξακτινωμένης σύγκρουσης.

Η απόφασή μας να βγούμε στο δρόμο ακουμπάει στον συνολικό και συνεχή αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Αναγνωρίζουμε το προοδευτικά αυξανόμενο κόστος κάθε μορφής αντίστασης, όσο κλιμακώνονται τα νέα αστυνομικά και κατασταλτικά μέτρα μέσω του πολιτικού «τρομοαγωγού» που εκτοξεύει απεριόριστους περιορισμούς για την παγκόσμια πανδημία, κι ενώ δείχνουν να εδραιώνονται επ’ αόριστον και πιθανολογικά για πολύ μετά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης -κι η παραμικρή αμφισβήτησή τους ήδη τιμωρείται αυστηρά σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Μέσα σε αυτές τις ολοκληρωτικού χαρακτήρα συνθήκες, η ιστορική οργανωτική μας παρακαταθήκη κι αντίληψη μάς επιτρέπουν να συντονιζόμαστε στη δράση, σε μια πράξη συγχρονισμού μεταξύ συνοικιών, για την ενίσχυση και τη διασπορά της αλληλεγγύης και του λόγου μας απέναντι στην κυρίαρχη διαχείριση που επιτάσσει μαζικό εγκλεισμό και φόβο, στο όνομα μιας καραντίνας με πολλά πρόσωπα και μιαν αλήθεια: η ελευθερία είναι θεραπευτική!

Ως πρώτη κίνηση γεμίσαμε με συνθήματα τους τοίχους στις ακόλουθες συνοικίες από κοινού: Άλιμο, Βύρωνα, Εξάρχεια, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Κερατσίνι, Μαρούσι, Νέα Σμύρνη, Νέο Ηράκλειο, Παγκράτι, Παλαιό Φάληρο, Πέραμα, Περισσός, Σαλαμίνα, Υμηττός, Χαλάνδρι.

 

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αλληλεγγύη σε κρατούμενες/ους, μετανάστ(ρι)ες,

τροφίμους/ες ψυχιατρείων & γηροκομείων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License