[Χαλκίδα] Παρέμβαση στο στρατόπεδο Πηλίκα Ιωάννη

Στις 14 του μήνα παρεμβήκαμε με τρικάκια στο στρατόπεδο Πηλίκα Ιωάννη στην Χαλκίδα ως ένα από τους πιο βίαιους μηχανισμούς του κράτους. Απέναντι στα κράτη, τα αφεντικά, στους στρατούς και τα καλέσματα για εθνική ενότητα η απάντηση μας είναι η άρνηση υποταγής και η επίθεση εναντίων τους.

post image

Στις 14 του μήνα παρεμβήκαμε με τρικάκια στο στρατόπεδο Πηλίκα Ιωάννη στην Χαλκίδα ως ένα από τους πιο βίαιους μηχανισμούς του κράτους.

Μέσα στην νέα επιβαλλόμενη από τα κράτη συνθήκη εκτάκτου ανάγκης, ο στρατός σε παγκόσμιο επίπεδο έρχεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε πολλές χώρες είναι ο βασικός μηχανισμός επιβολής της καραντίνας, ενώ σε άλλες όπως στην Ελλάδα, η προοπτική της παρέμβασής του κρέμεται ως απειλή στους απείθαρχους/ες. Επίσης, καταλαβαίνουν πολύ καλά πως η νέα κρίση, πάρα το προσωρινό μούδιασμα, θα αναζωπυρώσει εξεγέρσεις και κοινωνικές αντιστάσεις που είχαν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά μέρη του κόσμου (όπως στην Χιλή, το Χονγκ Κονγκ, τον Ισημερινό , την Γαλλία, την μέση ανατολή). Ασπίδα απέναντι σε αυτές θα είναι πέρα από την αστυνομία και ο στρατός.

Όμως όπως και κάθε κατασταλτικός μηχανισμός ο στρατός δεν θα πρέπει να εμπνέει μόνο φόβο αλλά και ‘’σεβασμό’’. Έτσι βλέπουμε τον στρατό σε όλον τον πλανήτη να εκθειάζεται από τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις για το ‘’κοινωνικά ηρωικό και χρήσιμο ρόλο του’’ αναλαμβάνοντας μπαλώματα κενών στο τομέα της υγείας (π.χ δημιουργία νοσοκομείων ,παρασκευή μασκών ,μεταφορά νεκρών από τον «ιό).

Οι δηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο από τους επικεφαλής των κρατών πως είμαστε σε πόλεμο με «αόρατο εχθρό» και τα καλέσματα σε μια εθνική ενότητα και ανακωχή στον κοινωνικό ταξικό πόλεμο «για νίκη στον πόλεμο απέναντι στον κορονοϊό» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Λίγες μέρες πριν το ξέσπασμα της επιδημίας, ο εχθρός ήταν οι μετανάστ(ρι)ες στα σύνορα του Έβρου που δολοφονούνταν από τον στρατό και παραστρατιωτικές ομάδες. Λίγο πριν οι αναρχικοί/ες και οι καταλήψεις, αύριο οι απεργοί που θα σαμποτάρουν την εθνική προσπάθεια και θα επιστρατεύονται σύμφωνα με τα νέα διατάγματα που πρόσφατα επανήλθαν.

Απέναντι στα κράτη, τα αφεντικά, στους στρατούς και τα καλέσματα για εθνική ενότητα η απάντηση μας είναι η άρνηση υποταγής και η επίθεση εναντίων τους.

Από την ολική άρνηση στράτευσης, τις πορείες, τις απεργίες, τις συγκρούσεις, κάθε μέσο αγώνα, για την κοινωνική ταξική επανάσταση, για την αναρχία.

Αλληλεγγύη στους ανυπότακτους και αρνητές στράτευσης

Φωτιά στα κράτη και τους στρατούς

Αναρχικές/οί

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License