Σαμποτάζ σε αλυσίδες σουπερμαρκετς (Βύρωνας-Παγκράτι)

Σαμποτάζ σε αλυσίδες σουπερμαρκετς

Το βράδυ της Τρίτης 14/4, λίγες ώρες πριν την έναρξη της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους εργαζόμενους των σουπερμαρκετς, επιλέξαμε να μπλοκάρουμε με απλά μέσα (κόλλες στις κλειδαριές) τις κεντρικές εισόδους καταστημάτων στις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου.

Επιλέξαμε με τον τρόπο αυτό να μπλοκάρουμε για λίγες ώρες την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και να συμβάλλουμε στην έμπρακτη μείωση ωραρίου για δεκάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που το'χουν ανάγκη αφού μερικά από τα καταστήματα άνοιξαν μερικές ώρες αργότερα από το κανονικό.

Δώσαμε μερικές ανάσες σ' αυτούς που τις έχουν ανάγκη, σαμποτάραμε έστω και λίγο την κερδοφορία αυτών που μας κλέβουν καθημερινά τις ανάσες.

Την ώρα που η κρατική προπαγάνδα επιβάλλει το "Μένουμε Σπίτι" κα την ατομική ευθύνη, ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια του πληθυσμού θυσιάζονται μαζικά, καταδικασμένα στον εγκλεισμό των εργασιακών χώρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φυλακών ως νούμερα και όχι ως ανθρώπινες ζωές.

Ειδικότερα, οι υπάλληλοι των σουπερμαρκετς, των ταχυμεταφορών και οι υγειονομικοί έχουν επωμιστεί στις πλάτες τους την "φροντίδα" του κοινωνικού συνόλου ενώ στην πραγματικότητα βιώνουν άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης. Αυτό δεν τους καθιστά ήρωες αλλά θύματα. Σε αυτό τον πόλεμο που βιώνουμε επιλέγουμε τα θύματα μα μην είναι από την δική μας πλευρά.

Κανένα κράτος δεν θα μας προστατεύσει. Για εμάς, η ζωή είναι συλλογική υπόθεση. Ζού,ε, σκεφτόμαστε και δρούμε συλλογικά.

Να θυσιάσουμε τα κέρδη τους στο βωμό της ζωής μας, όχι το αντίστροφο.

Καλούμε σε γενικευμένα σαμποτάζ σε κάθε γειτονιά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License