Ενημερωτικό δελτίο αντιπληροφόρησης για τις εφόδους και την καταστολή στις φυλακές

Την στιγμή που μιλάμε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τον δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της περιστολής δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η διαχείριση γύρω από την τον Covid -19 (κορονοϊός) εντός των φυλακών αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας και της κρατικής αδιαφορίας για την ζωή και την υγεία των κρατουμένων. Ενώ οι περισσότερες χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό έχουν προχωρήσει σε μαζικές αποσυμφορήσεις των φυλακών τους, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ελάχιστες χώρες, που όχι μόνο δεν έχει επιλέξει να δράσει προληπτικά και να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών της, αλλά αντίθετα επιλέγει να προχωρήσει σε βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων και των αγώνων των κρατουμένων.

“Ενημερωτικό δελτίο αντιπληροφόρησης για τις εφόδους και την καταστολή στις φυλακές”

Την στιγμή που μιλάμε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει τον δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της περιστολής δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η διαχείριση γύρω από την τον Covid -19 ορονοϊός) εντός των φυλακών αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας και της κρατικής αδιαφορίας για την ζωή και την υγεία των κρατουμένων. Ενώ οι περισσότερες χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό έχουν προχωρήσει σε μαζικές αποσυμφορήσεις των φυλακών τους, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ελάχιστες χώρες, που όχι μόνο δεν έχει επιλέξει να δράσει προληπτικά και να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των φυλακών της, αλλά αντίθετα επιλέγει να προχωρήσει σε βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων και των αγώνων των κρατουμένων.

Τις τελευταίες μέρες η καταστολή αυτή τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με στοχευμένες εισβολές σε κελιά κρατουμένων, μεταγωγές – απαγωγές και ξυλοδαρμούς.

  1. Ο θάνατος της κρατούμενης Αζιζέλ Ντεμίρογλου η οποία πέθανε αβοήθητη ενώ ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι εγκληματικές ευθύνες της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Θήβας και της πολιτικής ηγεσίας με τις εντολές περί μη μεταγωγών σε νοσοκομεία, πυροδότησαν την εξέγερση από τις γυναίκες κρατούμενες των φυλακών Θήβας. Η απάντηση του κράτους σε αυτήν την δίκαιη πράξη διαμαρτυρίας δεν ήταν άλλη από την εισβολή των ΜΑΤ και τους ξυλοδαρμούς σε γυναίκες κρατούμενες. Ο θάνατος της Αζιζέλ Ντεμίρογλου δεν ήταν ατύχημα ήταν μια κρατική δολοφονία και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  2. Οι κρατούμενοι των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάνε απεργία εργασίας και αποχή συσσιτίου με μια σειρά αιτημάτων που άπτονται την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών. Την επόμενη μέρα ειδική ομάδα των ΕΚΑΜ εισβάλει στην Δ πτέρυγα και απαγάγει τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση των κρατουμένων μεταφέροντας τον στις φυλακές των Γρεβενών.

  3. Οι κρατούμενοι από διάφορες ακτίνες των φυλακών Μαλανδρίνου, Χανίων, Δομοκού και Κέρκυρας ξεκινούν και αυτοί κινητοποιήσεις κρατώντας ανοιχτούς τους θαλάμους και τις πόρτες των κελιών τους κατά της μεσημεριανές ώρες, προχωρώντας σε αποχές συσσιτίου και απεργία εργασίας.

  4. Πραγματοποιούνται βραδινές συντονισμένες έφοδοι σε κελιά και θαλάμους αναρχικών κρατουμένων ή κοινωνικών κρατουμένων που στηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν αγώνες των φυλακισμένων για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Συγκεκριμένα πραγματοποιηθήκαν έφοδοι : α) Στο Μαλανδρίνο στοχευμένη έρευνα στον θάλαμο όπου κρατείται ο αναρχικός κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης. β) Στον Δομοκό στοχευμένη έρευνα στο κελί του μέλους του ΕΑ Νίκου Μαζιώτη καθώς και ενός άλλου κρατούμενου. γ) Στα Χανιά στοχευμένες έρευνες σε κελιά “ενοχλητικών” κρατουμένων. δ) Στην Θήβα στοχευμένες έρευνες σε Α' και Γ' πτέρυγα όπου κρατούνται αντίστοιχα η αναρχική κρατούμενη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και το μέλος του ΕΑ Πόλα Ρούπα. ε) Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού γενική έρευνα σε όλες τις κρατούμενες.

Τα παραπάνω γεγονότα καταδεικνύουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο οι αγώνες των φυλακισμένων με βασικό αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών εξαιτίας της πανδημίας του Covid -19 όσο και ένα κατασταλτικό σχέδιο από πλευράς του κράτους με στόχο όχι μόνο να αποφύγουν να ψηφίσουν οποιοδήποτε αποσυμφορητικό μέτρο υπέρ των κρατουμένων αλλά και να τσακιστεί με βια οποιαδήποτε διάθεση αντίστασης μέσα στις φυλακές. Ένα κατασταλτικό σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνεται με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τις φυλακές από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Δημοσίας Τάξεως, με την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, την δημιουργία φυλακών τύπου Γ' (με άλλο όνομα), την περιστολή δικαιωμάτων κατακτημένων με αγώνες των κρατουμένων. Για αυτό και η καταστολή στις αντιδράσεις των κρατουμένων αποτελεί ουσιαστικά και ένα μήνυμα τρόμου, επιβολής και εσωτερίκευσης του φόβου για αυτό που θα επακολουθήσει.

Από την δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να στηρίξουμε τους αγώνες των κρατουμένων όπως κάναμε και χτες όπως κάνουμε σήμερα όπως θα κάνουμε και αύριο.

Να συνδέσουμε τους αγώνες ανοίγοντας μέτωπα σύγκρουσης με το κράτος και το κεφάλαιο.

Να σαμποτάρουμε τα κατασταλτικά τους σχέδια και τις ακροδεξιές πολιτικές τους.

Η “Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις φυλακές” θα αποτελεί μια φωνή αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο αγώνας των κρατουμένων με γνώμονα πάντα την αλληλεγγύη στον αγώνα τους μακριά από λογικές πολιτικής υπεραξίας και νοσηρών ανταγωνισμών.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις φυλακές

Υ.Γ Για επικοινωνία : ProtEnFilakes@protonmail.com

από Α/Α από τα δυτικά 18/04/2020 1:07 μμ.


Η έρευνα έγινε στην Γ΄πτέρυγα στο κελί της Πόλας Ρούπα. Είναι γνωστό εξάλλου από τις προηγούμενες ημέρες ότι πάνω από 80 γυναίκες των πτερύγων που κινητοποιήθηκαν πλην της Α΄που δεν έλαβε μέρος στη στάση, παραπέμπονται σε πειθαρχικές διώξεις. Η δε εισβολή των ΜΑΤ έγινε μόνο στην Γ΄πτέρυγα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License