(Υπενθύμιση) Κάλεσμα για συγγραφή διηγημάτων/ποιημάτων με θέμα: ο Μεγάλος Κοινωνικός Εγκλεισμός

Με σκοπό την άμεση έκδοση για ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Ήδη υπάρχουν συμμετοχές, αλλά το ξαναστέλνουμε για να τις αυξήσουμε!

Κάλεσμα για συγγραφή διηγημάτων/ποιημάτων με θέμα: ο Μεγάλος Κοινωνικός Εγκλεισμός

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν πολεμιέται μόνο με αγώνες. Πολεμιέται και με τη δημιουργικότητα. Για την ακρίβεια, η έκφραση, η φαντασία και ο λόγος είναι στοιχεία του αγώνα για την αφύπνιση, την κριτική στάση και την εξέγερση. Σε μια εποχή που το κράτος επιβάλλει την παραπληροφόρηση και το μόνο που μας ζητούν να κάνουμε είναι να ακούμε τους αριθμούς κρουσμάτων και νεκρών ενώ μένουμε κλεισμένες στα σπίτια μας (όσες έχουμε), σε μια συγκυρία που οι “καλλιτέχνες” υποκλίνονται στην προπαγανδιστική παρωδία παράγοντας διαμεσολαβημένα μηνύματα ικανά να τροφοδοτήσουν μόνο την πειθαρχία και την υποταγή, η ανάγκη να μιλήσουμε για αυτό που βιώνουμε είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Να μιλήσουμε για τον φόβο, την απαγόρευση κυκλοφορίας, τους μπάτσους σε κάθε γειτονιά, τους αστέγους, τις φυλακισμένες, τους μετανάστες, τις εργάτριες, τους γιατρούς, την αντικοινωνική απόσταση, την εικονική ζωή, την απάθεια, τη ρουφιανιά, την πατριαρχία, την υποκρισία, τους αγώνες ενάντια στον Μεγάλο Κοινωνικό Εγκλεισμό των ημερών μας.

Μια πρωτοβουλία συντροφισσών συντρόφων από όλη την Ελλάδα που κουβαλάμε την “πετριά” της γραφής καλούμε σε συγγραφή διηγημάτων ή ποιημάτων με σκοπό την δημιουργία συλλογής η οποία να εκδοθεί άμεσα και τα έσοδά της να διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.

Τα διηγήματα ας μην ξεπερνούν τις 2000 λέξεις. Μπορούν να υπογράφονται με πραγματικά ονόματα ή ψευδώνυμα. Προθεσμία αποστολής: 5 Μαΐου 2020. E-mail αποστολής : aqua1234@espiv.net.

Πρωτοβουλία συντροφισσών συντρόφων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License