Κάλεσμα σε δράση: Η αναρχία της απαλλοτρίωσης σε καιρούς κρίσης – Ransomware “Covid-19”

Κάλεσμα σε δράση - Ας επιτεθούμε παράλληλα με τον Covid-19 - Η αναρχία της απαλλοτρίωσης σε καιρούς κρίσης - Ας τσακίσουμε το κεφάλαιο στον κυβερνοχώρο, εκεί όπου διαρθρώνεται

post image

Κάλεσμα σε δράση: Η αναρχία της απαλλοτρίωσης σε καιρούς κρίσης – Ransomware “Covid-19”

Κάλεσμα σε δράση

Ας επιτεθούμε παράλληλα με τον Covid-19

Η αναρχία της απαλλοτρίωσης σε καιρούς κρίσης

Ας τσακίσουμε το κεφάλαιο στον κυβερνοχώρο, εκεί όπου διαρθρώνεται

Ο πανικός που περιβάλλει τον Covid-19 έχει οδηγήσει σε πόλεις-φαντάσματα, δρόμους έρημους, στρατιωτικούς νόμους, βιομηχανίες που έχουν παύσει τη λειτουργία τους, αργοπορημένη παραγωγή κι αναπαραγωγή του κεφαλαίου… περισσότερα απ’ όσα έχει καταφέρει να προκαλέσει κάθε απεργία.

Με τους εργαζόμενους/καταναλωτές να είναι κολλημένοι μες στους 4 τοίχους, οι μεγαλύτερες ροές του κεφαλαίου διακινούνται μέσω κυβερνοχώρου. Ο κυβερνοχώρος δε βρίσκεται παράλληλα ή έξω απ’ τον κόσμο αυτόν, αποτελεί προέκταση του κόσμου αυτού. Το κεφάλαιο το οποίο κυκλοφορεί και συσσωρεύεται στον κυβερνοχώρο, αποτελεί προέκταση του κεφαλαίου στον υλικό κόσμο(1).

Πολύ δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν απαλλοτριώσεις εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, τα περισσότερα ταμεία είναι άδεια, παίζουν μπάτσοι παντού, όποιος περπατάει έξω στους δρόμους είναι αυτομάτως και ύποπτος, δεν υπάρχουν έξω αρκετοί άνθρωποι ώστε να τρέξει κανείς και να αναμιχτεί με τα πλήθη…

Απ’ την άλλη, όλοι τώρα είναι online.

Το ransomware (λυτρισμικό) αποτελεί κακόβουλο λογισμικό (ιό στον υπολογιστή), το οποίο συμπιέζει και κλειδώνει όλα τα αρχεία του χρήστη, ζητώντας του λύτρα για να τα ξεκλειδώσει, και τα οποία θα πληρωθούν με bitcoin (κρυπτονόμισμα). Ξακουστά παραδείγματα ransomware είναι το Wannacry και το Petya.

Επί της ουσίας, “απαγάγονται” όλα τα αρχεία του χρήστη, και του δίνεται ένα χρονικό περιθώριο εντός του οποίου πρέπει να πληρώσει προκειμένου να ανακτήσει τα δεδομένα του. Η πληρωμή γίνεται πάντα με bitcoins.

Ransomware “Covid-19”

Έχουμε διαθέσιμη μια λίστα από διευθύνσεις Btc (bitcoin), απ’ όπου μπορούν να παραληφθούν χρήματα από λύτρα.

Από κάθε θύμα θα απαιτούνται 2000 δολλάρια, και το 35% θα πηγαίνει σε αναρχικούς πολιτικούς κρατουμένους.

Μπορούμε να σας εφοδιάσουμε με ransomwares. Με αρχεία raw.exe, και με εκτελέσιμα αρχεία(2) τα οποία περιέχονται σε αρχεία δεδομένων pdf και doc.

Επιπλέον, μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με οτιδήποτε είναι απαραίτητο ως ψηφιακό μέτρο ασφαλείας (OpSec: Operations Security), όπως VPNs(3), Socks5 proxies(4), SSH botnets(5), και θα σας εξηγήσουμε και τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τα λειτουργικά συστήματα Linux.

Εσείς οι ίδιοι επιλέγετε τους εχθρικούς στόχους

Ίσως να επιθυμείτε να προβείτε σε e-mail spamming, να εκμεταλλευτείτε τα ευάλωτα σημεία διάφορων sites, να σπαμάρετε σε φασιστικά forums… να είστε δημιουργικές.

Μπορείτε να ανεβάσετε σε forums των φασιστών της γειτονιάς σας PDFs που περιέχουν ransomware, μπορείτε να σπαμάρετε τα social media φασιστών, μπάτσων, νταβατζήδων και λοιπών εχθρών.

Μπορείτε να υποκριθείτε πως είστε κάποιος σοβαρός δημοσιογράφος και να στείλετε τέτοια αρχεία στα επίσημα mails εταιρειών και μίντια.

Αν χρειάζεστε ορισμένους κλεμμένους λογαριασμούς σε social media ως μέσο για να προσεγγίσετε εχθρούς, μπορούμε να σας τους παρέχουμε, μαζί με VPN, Cookie sessions, και επεξηγήσεις για ψηφιακά μέτρα ασφαλείας (OpSec).

Ας σαμποτάρουμε τη ροή του κεφαλαίου, τόσο online όσο και offline

Απαλλοτριώστε ανηλεώς, μοιραστείτε ανιδιοτελώς

Θάνατος σ’ όσους εμποδίζουν τον δρόμο προς τη λευτεριά

Ζήτω η Αναρχία

Για όσες και όσους ενδιαφέρονται, επικοινωνήστε στην κάτωθι διεύθυνση:

non.existant.comittee@elude.in

Στη συνέχεια, θα σας προσθέσουμε στο κρυπτογραφημένο chat μας στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο μέσω πρόσκλησης.

—–BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK—–

mQGNBF6Nb50BDADqOB2P1XmH5bRjfBMduU5CpZ3UssD3DDZButj/QswipIskfnq8 CR1CV/vmmkZfmYy0tA2oNt6VM/0kzHf/bgo0Kr3v3PsBlXURT54NAScdcXuHo5xW 4JMJpEDsyv6T63LV6lfKoViYgwuECpuvXH5pTjptiYT6FcaVYyhc7WXahN8MsYop /S7G/7S3SoU4IQt7GyahhcfFDWH1QTLB6NlSS2ENN9GjyV1qT1+TxktpmVM8Yf1/ ZMZWQzWSPIb/od4rmfYE4Du/WthQzVOKN/XyNa6V49N4adnYTqTByyeu5REeLAWs 5gAc6N0yIHO9hBNPtuRsFkJu5oWmvCV/SWYmRI97bz+o3QsSGQsWCaQnC2ULBbiV MND2p3jozAYK3CV6cbPulRuEzh74ht85WWkqP3fVxISOY6bFGAXw+exppOJEDMaw oFw0sjjZvUbiyDpXSHZfrE6NLvntiWJxWwj99YcABNAUym7qe+RYQEQeN1QcJmuh AJHzZara78prNR8AEQEAAbQwTm9uLUV4aXN0YW50IENvbWl0dGVlIDxubi5lLmNv bS5wbGFndWVAZWx1ZGUuaW4+iQGwBBMBCgAaBAsJCAcCFQoCFgECGQEFgl6Nb50CngECmwMACgkQeTSRpjiE71qlwwwA2a7JoPK++ivJomN9ht4grHCPS2/c/E+a4n+0 F0GNns3ychYPd/sbam0Y0UEiVSf5YtQwQPqRsEvb9cHNiwC87ADySkwTxzmiG7En uBSPNVoSgEtK7XXBvJZCLLLZEfl8rqkZ3NB2xWcjfhD8NsdhXSwXqWhismLP2gW+ vPCuAhY/B+m3GrG6ipSHOXfztmJIK1v82s7jY5B8rd27LXGvRiVkZJwag8e6TJxt 10D9VBSBgJltisRgbOPcNK0h2Riwss0F4ttaoejGCT05w/mJ+SGdlawsmRzn6T68 W8Ryl5LUnt+771KHkLGuDMC8HcQeV/eLK8L6dR00Y2j8Cu2nVFl+JQfgAijmm+/M Z5hecbLp7+CZJR4lKhsCXYHC8BzyIDVt0/PI+l8pFsarXqSLujICDIt3bKXu6ihZ 2KHgj9ke+Yq6KouhkrTamvlFN07Zb2TVmaPtI0bRFmUEnrJhtXE9xcFSxuPe9UCH +AF1NtUGBHohZgVG+asILctkKHE6uQGNBF6Nb50BDADdeqkCoxQQvAx62p32yYja lxe/bk5dDEvrU3DEiXo2gLtSI/ji/r1d/blGxkNg7xibOGp9fbAlZsTBtxpFbOuo 60+LxOm9xG3r4cUzE4Z4XVpQC3WlzCM3+jacXVs8HbQWT1Y5n60oA5jKTDIXmjoO ZyJeJKt9LjcUinATYJhCGzK1nzRv5RIbcbPkrHYRV/wpQ1XB95sOP9BlUPSPwhjE 5Ob2KLaX6zrkBsG1wtGicPbPyNip5EWrDyc/JlELzuJAgu+FY1AS2BuRUu4AKknT rEyWMswYxdjd9bci5gNqcG/zGrCI2lnADpyPBgNPnlwsMN866+R8tT6KcqMi0fvP u2NPyPMPIrr3KPyM7W4guCIcQyEooj6eSogEYlp7SVPkGwzjS7oNZZEVLx4/X0Kp sh8le/jt/p1jvXYPQ4Zt8NjtNpHfBWVjiGF4q8tFkAL2LoaEpkh7OoWIimfpx6E0 ubfXx6bAhPIHNlazGDmzOVUu11blitIy3iEHRN6mPk0AEQEAAYkBnwQYAQoACQWC Xo1vnQKbDAAKCRB5NJGmOITvWsBkDACkQq5OKiJ8EufHor2bP7I7GiziIvNrBcfK H0/o0Cf4bJtUfq0eW0Nc66j0/tfCteZka7nDCyzdoHSpW2bXdYNk2KKZqeGLrpqU JGPjZ7hldcRxVvDv93ZP3mfupVWwCqHyj0WYZDNyvjcYqEVMdyS0DG7ol7tXMMU0 nN9AIn7Lu+Tpt0zoePOZ+cFTtIbKu+9/j+IYAbkRdpHTNeG8jQhYLagN4qVp859f NrqMQRpmSq9EtpkMOaMO5xIBODKuu1ans1JvbYU4GhLNizVJz1CginLoxGV69uX4 i9mtG3T9wYJz8b7TMlGjFpfNI2JJUSa0dzFmpt4kOl8sA7fkbAAkUnh8BEuMhtfl 57B43bV0Kvv3qRs+8YDSH2ayfm9Rv1cZ12+LkaGGbv0F7B5iwB0YRmgKrDoYBUYj YB4ck8i3lJ08EBsJP3raqWwHveJljH9/ImbOfpxlmqjrFz/BGuXVIDtyEpVmQujJ jo4EQCqnAWJE3FlZerKzuflnPzel43Q= =DzWd

—–END PGP PUBLIC KEY BLOCK—–

Σημειώσεις του μεταφραστή:

(1) Στο αγγλικό κείμενο χρησιμοποιείται η συντομογραφία Afk, που σημαίνει away from keyboard, δηλαδή μακριά απ’ το πληκτρολόγιο, μακριά απ’ τον ψηφιακό κόσμο – στον υλικό κόσμο.

(2) Εκτελέσιμα αρχεία είναι αυτά τα οποία οδηγούν στην εκτέλεση μιας εντολής που αναφέρεται σύμφωνα με κωδικοποιημένες οδηγίες, δηλαδή οδηγίες κώδικα μηχανής για μια κεντρική μονάδα επεξεργασίας (CPU). Μπορούν να μετατραπούν άμεσα από πληροφορία σε δεδομένα, και δε χρειάζεται να μεσολαβήσει κάποιο πρόγραμμα για την ανάγνωσή τους. Αυτή είναι κι η διαφορά τους απ’ τα αρχεία δεδομένων.

(3) VPNs είναι τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα που επιτρέπουν την πρόσβαση ενός απομακρυσμένου χρήστη διαδικτύου σε ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο απαιτώντας πιστοποίηση, χρησιμοποιώντας διακομιστές, και παρέχοντας περαιτέρω ασφάλεια για τα ιδιωτικά δεδομένα του χρήστη και δυσκολότερη πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων τρίτων, λόγω κρυπτογράφησης των δεδομένων που αποστέλλονται όσο υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, και λόγω της απόκρυψης της διεύθυνσης IP.

(4) Proxies είναι οι διακομιστές οι οποίοι μεσολαβούν ανάμεσα στο προσωπικό δίκτυο του χρήστη και στο διαδίκτυο, βοηθώντας κυρίως στην ανωνυμία και στο φιλτράρισμα της διαδικτυακής κίνησης. Socks5 είναι ένα διαδικτυακό πρωτόκολλο βασιζόμενο σ’ ένα δίκτυο χρηστών, το οποίο επιτρέπει την κάλυψη της διεύθυνσης IP ενός προσωπικού δικτύου με μια τυχαία διεύθυνση IP, επιτυγχάνοντας περαιτέρω ανωνυμία του χρήστη.

(5) SSH botnets, δηλαδή διαδικτυακά bots για servers SSH, είναι ένα δίκτυο υπολογιστών μολυσμένων από malware, και χρησιμοποιούνται για την επίθεση σε έναν υπολογιστή ενόσω συνδέεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στο διαδίκτυο ή ανοίγει μολυσμένα αρχεία. Στους χρήστες των bots, δηλαδή των μολυσμένων υπολογιστών, δίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στα δεδομένα του άλλου υπολογιστή που έχει μολυνθεί από malware. Τα SSH botnets βρίσκονται σε διαρκή αυτόματη διαδικασία αναζήτησης συγκεκριμένων servers SSH στους οποίους είναι πιο εύκολη η πρόσβαση.

Πηγή: anarchistsworldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Εικόνες:

από Κρυπτογράφος συνείδησης 28/04/2020 12:42 πμ.


Αρχικά η τοποθέτηση μου έχει να κάνει με την ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν τι επιχειρούν οι χάκερς της κακιάς ώρας από πάνω, αλλά και την προστασία οποιουδήποτε έχει σκοπό να ασχοληθεί με τον εν λόγω εγχείρημα.

1. Ransomware. Εάν ανατρέξει κάποιος ακόμα και στο google μπορεί να κατεβάσει τον πηγαίο κώδικα (source code) του wannacry, του Petya και εκατοντάδων άλλων ransomware και να τα τρέξει στον υπολογιστή του. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ransomware προγραμματάκια και δε χρειάζεται να σας εφοδιάσει κανένας "ειδικός". Οι ειδικοί δεν μιλούν και κυρίως δεν εφοδιάζουν τρίτους. Οι πραγματικοί δημιουργοί ransomware, δεν τα χαρίζουν, δεν μοιράζονται τις γνώσεις τους και κυρίως ΔΕΝ εξαγγέλουν επιθέσεις!(sic!)

2. Το 35% θα πηγαίνει σε αναρχικούς συντρόφους. Το 65% να υποθέσω οτι θα πηγαίνει σε "συντροφικές" τσέπες; Αυτές οι διαθέσιμες διευθύνσεις bitcoin είναι προσβάσιμες στον καθένα ή μόνο σε αυτούς;

3. Τι εννοούν οτι θα μας προμηθεύσουν με vpn και proxies? Πουλάνε vpn και proxies για πατάτες? Υπάρχουν στο διαδίκτυο και μάλιστα για τους γνώστες του είδους υπάρχουν πολύ καλά και ασφαλή προγράμματα. ´Όμως... Το vpn ως γνωστών παρέχει ψευδωνυμία και ΟΧΙ ανωνυμία. Επίσης εαν εμπλακεί κάποιος σε παράνομη δραστηριότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στις λίστες με τις πραγματικές διευθύνσεις IP των χρηστών. Αυτό συνεπάγεται χτύπημα πόρτας πουρνό πουρνό από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Όσοι επίσης ισχυρίζονται οτι υπάρχουν VPN servers που δεν δίνουν τις πραγματικές διευθύνσεις IP στις αρμόδιες υπηρεσίες λένε ψέματα ή δεν γνωρίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τα proxies. Είναι ασφαλή αλλά δεν παρέχουν καμιά προστασία σε όποιον μπει στο στόχαστρο των αρχών. Καταλήγουν με το απίστευτο "θα σας εξηγήσουμε και τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τα λειτουργικά συστήματα Linux" Βασικά μέτρα ασφαλείας; Βασικές γνώσεις Linux, Unix κ.α έχει αρκετός κόσμος. Επίσης έχει βασικές γνώσεις ασφαλείας. Αυτά που εξαγγέλουν όμως θέλουν πολύ έως πάρα πολύ προχωρημένες γνώσεις για να μην υπάρξουν "ατυχήματα". Το email τους επίσης γιατί το έχουν δημόσια; Τόσο experts είναι που δεν κινδυνεύουν; Με απλές μεθόδους επίθεσης ένας μετριος σε γνώσεις χρήστης έχει μπει στο λογαριασμό τους. Στο chat επίσης πάλι μπαίνει ο οποιοσδήποτε, αρκεί να πάρει πρόσκληση...

Δεν υπάρχουν στεγανά στον τρόπο επικοινωνίας πέρα από ένα pgp key το οποίο είναι άχρηστο εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο mail τους και τα private keys. Αυτά σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε δεν γίνονται δημόσια. Αντιθέτως γίνονται σε κλειστά φόρουμ του δικτύου tor, τα οποία "κατεβαίνουν" σε σύντομο χρονικό διάστημα από τους δημιουργούς τους. Απευθύνονται από ειδικούς σε ειδικούς και δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει σε επαφή το ευρύ κοινό. Οι επιθέσεις δεν εξαγγέλονται... γίνονται. Δεν έχει υπάρξει επίθεση τέτοιου είδους που να έχει αναγγελθεί, ούτε να προσκαλεί κόσμο. Με λίγα λόγια, μακρυά από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για το δικό σας καλό. Αν είναι τόσο καλοί, ας το κρατήσουν για την παρτη τους ή την ομάδα τους, όπως κάνουν δηλαδή οι ειδικοί και οι ομάδες τους. Με συντροφική αλληλεγγύη...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License