ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ MUSTAFA KOÇAK, ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

¨Στο υποσχόμαστε σύντροφε να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές κι ας είναι βαριές οι θυσίες μας.¨ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ- HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

post image

ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ MUSTAFA KOÇAK, ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Δε χύνουν δάκρυ τα μάτια που συνήθισαν να βλέπουνε φωτιές.

Δε σκύβουν το κεφάλι οι μαχητές, κρατάν ψηλά τ’ αστέρι με περηφάνεια...

Μαύρη εσύ θάλασσα γαλήνεψε τα κύματά σου.

Και θάρθει η μέρα η ποθητή, η μέρα της ειρήνης, της λευτεριάς σου.

Ω, ναι θα ΄ρθεί η μέρα που θ’ αρπάξουμε τις λόγχες, που μες στο αίμα το δικό μας, έχουν βαφτεί.

                                                                                                                             Ναζίμ Χικμέτ

Σήμερα, 24 Απριλίου, τα ξημερώματα, έπεσε μάρτυράς, μέσα στις φυλακές της Τουρκίας, ο σύντροφός μας, απεργός πείνας μέχρι θανάτου, Mustafa Koçak. Ο σύντροφος, μέλος του Λαϊκού Μετώπου Τουρκίας, δολοφονήθηκε από το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ , στα 28 του χρόνια, όντας στη 297η μέρα απεργίας πείνας και 29 κιλά. Αντιστάθηκε με μεγάλη πίστη και μοναδικό θάρρος στα ασταμάτητα βασανιστήρια που του κάνανε, από την αρχή μέχρι το τέλος. Τόσο στη σύλληψή του, όπου για να τον λυγίσουν, οι βασανιστές της τουρκικής αστυνομίας του δέσαν τα μάτια, του έβαλαν μεταλλικό κουτί στο κεφάλι, τον χτυπούσαν επί μέρες και τον απειλούσαν ότι θα βιάσουν την έγκυο αδερφή του. Όσο και ενάμιση μήνα πριν, που απήχθει από το κελί του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της φυλακής, για να τον υποβάλλουν σε αναγκαστική σίτιση. Ενώ του είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια προσπάθησαν να του βάλουν ορό, 73 φορές, μα ο σύντροφος κατάφερε να τον βγάλει με το στόμα. Με απίστευτη δύναμη ψυχής και πίστη στην Επαναστατική υπόθεση, αλύγιστος πολέμιος της αδικίας και της καταπίεσης, αντιστάθηκε σθεναρά στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης, όντας 30 κιλά.

Οι διώκτες του ήθελαν να τον μετατρέψουν σε ρουφιάνο. Μάταια βέβαια γιατί πως να μετατρέψουν σε ρουφιάνο έναν αγωνιστή σαν τον Mustafa, ένα γνήσιο τέκνο της εργατικής τάξης, που έζησε τη ζωή του με αξιοπρέπεια, ηθική , αγάπη για τους συντρόφους, τις συντρόφισσες και τους λαούς της Τουρκίας. Που ακόμα και στην πρότελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε και η ίδια αγωνίστηκε στο πλάι του, τα λόγια του ήταν τα εξής ¨ ο πόνος στο σώμα μου είναι αφόρητος, αλλά θα τον αντέξω για να μην ξαναυπάρξει άνθρωπος να βιώσει τέτοια αδικία¨.

Ο Mustafa έκανε απεργία πείνας διεκδικώντας να δικαστεί εκ νέου, καθώς καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 42 έτη, με μόνο στοιχείο τη ψεύτικη μαρτυρία ενός ρουφιάνου, του Berk Ercan. Καταδικάστηκε για εμπλοκή στην υπόθεση του εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz, του εισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση της δολοφονίας του 15 χρονού Berkin Elvan. Τον εισαγγελέα είχαν κρατήσει όμηρο, δύο μαχητές του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθέρωτικού Μετώπου, με αίτημα να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Berkin. To φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ δεν έδωσε ποτέ το όνομα του δολοφόνου του Βerkin και προτίμησε να θυσιάσει τον εισαγγελέα. Επειδή δεν κατάφερε με κανέναν τρόπο να λύσει πως ο εισαγγελέας κρατήθηκε όμηρος και για να προστατέψει το κύρος του, θέλησε να πάρει εκδίκηση στο πρόσωπο του Mustafa. Γι΄αυτό και καταδικάστηκε χωρις κανένα απολύτως στοιχείο, σε μια δίκη πλήρως ενορχηστρωμένη από την πολιτική εξουσία.

O αγώνας του συντρόφου είναι κοινός με αυτόν των άλλων απεργών πείνας μέχρι θανάτου. Κοινός με της συντρόφισσα μας, μάρτυρα στη 288η μέρα , Helin Bölek. Κοινός με τον αγώνα του Grup Yorum, με τον αγώνα του Ibrahim Gökçek (312η μέρα), με τον αγώνα των δικηγόρων του λαού, του Aytaç Ünşal (82η μέρα) και της Ebru Timtik (113η μέρα), με τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων, της Didem Akman (66η μέρα) και του Özgür Karakaya (66η μέρα). Κοινός αγώνας, κοινή πίστη, κοινή ανιδιοτέλεια και στράτευση στην πάλη για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη. Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους, ενάντια στην αδικία, τα βασανιστήρια, την ιμπεριαλιστική τη ταξική εκμετάλλευση.Βάζοντάς τα σώματά τους ανάχωμα, ενώνουν τις φωνές τους, λέγοντας ΥΠΟΜΟΝΗ, ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Ο σύντροφός μας, Μustafa Koçak, έπεσε μαχόμενος στη μεγάλη αυτή Αντίσταση. Έδωσε τη ζωή του για να θριαμβεύσει η ζωή.

        ¨Στο υποσχόμαστε σύντροφε να το ξέρεις, θα βγούμε νικητές κι ας είναι βαριές οι θυσίες μας.¨

                           ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ- HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

                                                     MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

                                                                 ÖLÜMSÜZDÜR

                                                        HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ! 

                                                                 ÖLÜMSÜZDÜR

                          ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

                             ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

 

Λαϊκό Μέτωπο

Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License