Κομοτηνή: Δεν είναι αυτοκτονία-Είναι κρατική δολοφονία

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/4, βάζει τέλος στη ζωή του ένας πρόσφυγας/μετανάστης μέσα στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής. Το περιστατικό έρχεται να διαδεχθεί άλλους 2 θανάτους μέσα στις φυλακές. Και να δώσει την συνέχεια στην θανατοπολιτική που ασκεί το κράτος πάνω στα σώματα και στις ψύχες προσφύγων/μεταναστών και φυλακισμένων.

post image

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 25/4, βάζει τέλος στη ζωή του ένας πρόσφυγας/μετανάστης μέσα στα κρατητήρια του Α.Τ. Κομοτηνής. Το περιστατικό έρχεται να διαδεχθεί άλλους 2 θανάτους μέσα στις φυλακές. Και να δώσει την συνέχεια στην θανατοπολιτική που ασκεί το κράτος πάνω στα σώματα και στις ψύχες προσφύγων/μεταναστών και φυλακισμένων.

Μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, που τα μέσα ενημέρωσης κατακλίζονταν από εκκλήσεις για να μείνουμε σπίτι κάποιοι πληρώνουν με τίμημα την ίδια τους τη ζωή τα ελλιπή μέτρα του κράτους. Είναι αυτοί που δεν φαίνονται. Αυτοί που μοιάζουν αόρατοι για την κοινωνία και αναγκάζονται να μένουν υπό άθλιες συνθήκες σε κλειστές δομές. Κι όμως έχουν όνομα. Λέγονταν Αζιζέ Ντεμίρογλου και πέθανε στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα στην Θήβα λόγω της αδιαφορίας του κρατικού μηχανισμού και της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Λέγονταν Σελίμ Ζερολάρι και πέθανε στις φυλακές Μαλανδρίνου από απόστημα στο δόντι. Οι θάνατοι αυτοί φέρνουν την βαριά ευθύνη του κράτους και της κυβέρνησης. Μία εξουσία που αρνείται να κάνει πίσω ακόμα και στο πιο απλό. Η μόνη απάντηση που έδωσε στους νεκρούς δεν ήταν περισσότερα μέτρα ενάντια στην πανδημία και περίθαλψη αλλά περισσότερη βία και καταστολή. Την ίδια στιγμή που άμα υπάρξουν κρούσματα στις φυλακές, θα μιλάμε για μαζικούς τάφους.

Η πραγματικότητα αποτυπώνεται πιο σκληρά όταν είσαι πρόσφυγας και μετανάστης πλέον. Το κράτος της Ελλάδας και όχι μόνο, με την πλήρη στήριξη της Ε.Ε. Φροντίζει γι' αυτό άλλωστε. Οι υποσχέσεις για να γίνει ο βίος αβίωτος σε όποιον κατατρεγμένο άνθρωπο φτάνει στα σύνορα, φαίνεται πως πιάνουν τόπο. Τα αποτελέσματα; Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα νησιά, στα κέντρα κράτησης και στον πάτο του Αιγαίου. Εκατοντάδες νεκροί σε έναν πόλεμο χωρίς στρατούς απέναντι σε γυμνά κορμιά με μόνο εχθρό την ιδιότητα του μετανάστη/πρόσφυγα. Το κλείσιμο των υπηρεσιών αιτήσεων ασύλου πέρα από κάθε λογική και διεθνή διάταξη αποδεικνύουν πως αντιλαμβάνεται το ζήτημα το κράτος και η Ε.Ε. Άμα δεν πεθάνεις μέχρι να φτάσεις στα σύνορα, θα πεθάνεις στην φυλακή. Θα πεθάνεις από τα σκάγια μίας καραμπίνας με την πλήρη κάλυψη του νόμου στον Έβρο ή στην Μόρια.

Για να τελειώνουμε με την δήθεν ανθρωπιά των κρατών και της Ε.Ε. Κανένας άλλος νεκρός μέσα στις φυλακές, στα σύνορα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Άμεσα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων.

Δεν είναι θανατοποινίτες αλλά φυλακισμένοι. Ειδικότερα, οι φυλακές της Κομοτηνής έχουν υπερπληθυσμό πάνω από 200%. Απαιτούμε άμεση αποσυμφόρηση τώρα και ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων.

Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι καραμέλες, ούτε κάτι που πάει κι έρχεται έτσι απλά. Φέρουν ευθύνη και σ' αυτές τις περιπτώσεις βαραίνει το κράτος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Β.ΔΗΜΑΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ-ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License