Απεργία πείνας και ΔΙΨΑΣ του Βασίλη Δημάκη

Δεύτερη μέρα απεργίας ΔΙΨΑΣ, ενάντια στην εκδικητική μεταγωγή του στα Γρεβενά επειδή συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για την αποσυμφόριση των φυλακών. αίτημα: η επιστροφή του στον Κορυδαλλό και η συνέχιση των σπουδών του. βάρος: 62 κιλά

Χειρόγραφη δήλωση του Βασίλη Δημάκη με ημερομηνία 27/4/2020, Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών - Δήλωση έναρξης απεργίας δίψας

"Από σήμερα, Δευτέρα 27/04/20 και, έπειτα από έξι μέρες επίσημα απεργία πείνας, μιας και στην ουσία δεν έχω τραφεί από την ώρα της βίαιης μεταγωγής-απαγωγής μου από τον Κορυδαλλό με προορισμό τη φυλακή Γρεβενών την Μ. Πέμπτη το βράδυ (16/04/20) με εναπομείναν σωματικό βάρος 62 kg, κατέρχομαι και σε απεργία δίψας (λευκή), διεκδικώντας και συνάμα προσπαθώντας να προστατέψω ό,τι με πολύ κόπο, αδιάκοπο αγώνα και εκπαιδευτικό μόχθο, μέχρι σήμερα κατάφερα και εννοώ, την αξιοπρεπή παρουσία-φοίτησή μου, ως μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΚΠΑ, φοιτώντας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Πολιτικό Νομικής) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομολογουμένως, κάτω από παραδεδεγμένα αντίξοες συνθήκες, μιας και η φοίτηση κατά την κράτηση, ισοδυναμεί με άθλο, κατά το κοινώς παραδεκτό!

Ζητώ από τους επίδοξους δήμιούς μου, που διέταξαν άκριτα την αναίτια και προκλητική για την ίδια τη Δημοκρατία μεταγωγή μου, αλλά και την εκ των πραγμάτων βίαια διακοπή των σπουδών μου, να φερθουν θεραπευτικά, μη ωθούμενοι από ταπεινά ελατήρια και συναισθήματα, να φερθούν με την προσήκουσα ανθρωπιά, που διέπει κάθε Δημοκράτη πολίτη, πριν να είναι πολύ αργά, δίνοντας την εντολή εκτέλεσης της επαναμεταγωγής μου στο κελί μου στον Κορυδαλλό, όπου βρίσκονται οι απαραίτητες σημειώσεις και τα συγγράμματά μου, έτσι ώστε να περαιώσω δίχως άλλα “εντέχνως” τοποθετούμενα προσκόμματα την μέχρι τώρα αξιοπρεπή εκπαιδευτική μου πορεία, “συναντώντας” ξανά το μέλλον μου!

Μου είναι αδύνατο και με ξεπερνά να δεχτώ αμαχητί το “αποφασίζομεν και διατάζομεν” άνευ λόγου και αιτίας κάποιων εκ των ιθυνόντων που αποφάσισαν τούτη τη μεταγωγή, διακόπτοντας έτσι απλά τις σπουδές και το μέλλον ενός ανθρώπου! Είναι τόσο ισχυρή η θέλησή μου για γνώση κύριοι – που αποφασίσατε για μένα χωρίς εμένα – που ακουμπά πρώτα απ' όλα την καρδιά κι έπειτα την αξιοπρέπειά μου, μη επιτρέποντάς μου καμία έκπτωση στο κομμάτι που αφορά την εκπαίδευσή μου!

Γι' αυτό το λόγο τοποθετώ για δεύτερη φορά το κορμί μου ως ανάχωμα, με σοβαρό κίνδυνο για τη σωματική μου ακεραιότητα τούτη τη φορά, όχι επειδή είμαι “σαλταδόρος”, αλλά επειδή για εμένα η αξιοπρέπεια έχει περισσότερη αξία και από την ίδια τη ζωή!

Σε πλήρη συνείδηση όντας και γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία μου και κατ'επέκταση την ύπαρξή μου, ζητώ ευγενικά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής Γρεβενών, σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής της ήδη επιβεβαρυμένης υγείας μου (λιποθυμικό επεισόδιο, καρδιακή ανακοπή, κλπ) να μη μου παρασχεθεί κανενός είδους πρώτη βοήθεια ή προσπάθεια ανάνηψης, διότι κάτι τέτοιο θα συνιστά για μένα μια επιπρόσθετη πράξη κατά της ζωής μου από μέρους τους. Αδυνατώ να δεχθώ επουδενί να βρίσκει εφαρμογή στο πρόσωπό μου η γνωστή λαϊκή θυμόσοφη ρήση “να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι”...

Με την παρούσα σαφέστατη, θέλω να πιστεύω, δήλωσή μου απαλλάσσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής Γρεβενών και οποιονδήποτε άλλο πάροχο ή φορέα υγείας, από την οποιαδήποτε ποινική ή διοικητική απόπειρα απόδοσης ευθυνών, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομαλή εξέλιξη σε ο,τι αφορά την υγεία μου.

Μετά τιμής, ο απεργός πείνας και δίψας Δημάκης Βασίλειος (ακολουθεί υπογραφή)".

από I 30/04/2020 12:58 μμ.


https://athens.indymedia.org/post/1604818/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License