[Λειψία, Γερμανία] Αυθόρμητη πορεία: Οι Ναζί δολοφονούν, η ΕΕ μαζί τους. Κάτω η αστυνομοκρατία!

Λειψεία. Γερμανία. Στις 27 Απριλίου του 2020 περάσαμε από το δυτικό κομμάτι της πόλης από το Jahrtausendfeld μέχρι το Westwerk και πίσω με μια μικρή, αυτόνομη και αυθόρμητη πορεία 40 ατόμων. Ευτυχώς, οι μπάτσοι δεν εμφανίστηκαν. Μετάφραση από: https://enoughisenough14.org/2020/04/28/leipzig-germany-spontaneous-demonstration-nazis-kill-the-eu-joins-in-down-with-the-cop-state/

post image

Με αυτή την πορεία θέλαμε να θυμίσουμε σε όλους τις καταστροφική κατάσταση των προσφύγων στο camp της Μόριας στο Ελληνικό νησί της Λέσβου και τον συνεχιζόμενο φασιστικό κίνδυνο, καθώς και να εκφράσουμε την εναντίωσή μας στην επέκταση της κρατικής εξουσίας με την κάλυψη της πανδημίας του κορονοιού και της συνεχιζόμενης καταστροφής της ελευθερίας μας.

Στην Μόρια, οι συνθήκες διαβίωσης έχουν χειροτερέψει πάρα πολύ: Τα 20.000 άτομα που ζουν εκεί δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και φαρμακευτική φροντίδα. Για το φαγητό, υπάρχει μόνο ένα μικρό μαγαζάκι στο camp και όταν οι μερίδες διανέμονται κάποιοι εργαζόμενοι απλώς το πετάνε προς τον κόσμο που περιμένει. Η φαρμακευτική περίθαλψη έξω από το camp έχει απαγορευτεί. Εκτός από την έλλειψη φροντίδας από το κράτος, ο κόσμος στη Μόρια απειλείται από μέρος του ντόπιου πληθυσμού. Πριν λίγες μέρες, ένας δικηγόρος που είναι γνωστός ρατσιστής, πυροβόλησε τέσσερα άτομα που ζούσαν στο camp με καραμπίνα. Ο δράστης συνελήφθη και διάφορες φασιστικές συγκεντρώσεις έχουν γίνει ήδη προς υποστήριξή του. Αναμένουμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Αλλά δεν είναι μόνο η επίθεση ενάντια στους πρόσφυγες των camps στα σύνορα της ΕΕ που βλέπουμε να ξετυλίγονται, με τις διάφορες πολιτικές της και τις φασιστικές, δολοφονικές δράσεις. Στην Γερμανία επίσης, οι πρόσφυγες στα camps είναι απομονωμένοι και αποκλεισμένοι από υγειονομική περίθαλψη, λόγω της πανδημίας. Επιπροσθέτως, οι υγειονομικές συνθήκες είναι έτσι και αλλιώς σε πολύ άσχημη κατάσταση. Επίσης, μετά τις δολοφονίες στο Hanau, έχουν υπάρξει μια σειρά από επαναλαμβανόμενες φασιστικ΄ς και ρατσιστικές επιθέσεις, ακόμα και δολοφονίες: Στο Celle, ο 15χρονος Arcan Hussein δολοφονήθηκε από μαχαιριά, άλλη μια ρατσιστική δολοφονία που η εισαγγελία προσπαθεί να κρύψει παρ'όλο που υπάρχουν αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ρατσιστικά κίνητρα του δράστη. Είναι πολύ πιθανό η κατάσταση πανικού που επικρατεί με την κρίση του κορονοιού να ήταν ένα επιπλεόν κίνητρο για τον επιτιθέμενο. Τις τελευταίες μέρες, ο αριθμός των ακροδεξιών-φασιστικών διαδηλώσεων στην Γερμανία έχει αυξηθεί και ακόμα και στην Λειψεία έχουν υπάρξει περισσότερες επιθέσεις απο Ναζί.

Όλα αυτά γίνονται την ώρα που βρίσκονται εν ενεργεία πραγματικά αυταρχικά κυβερνητικά μέτρα που κανένας δεν έχει βιώσει από την εποχή που ιδρύθηκε η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας, και δικαιολογούνται βασισμένα στην ανάγκη της προστασίας της υγείας των ατόμων της κοινωνίας. Δεν πιστεύουμε πως οι κυβερνήσεις της Ευρώπης θα παραδώσουν εθελοντικά αυτή την δύναμη ισχύος: Αντιθέτως, πιστεύουμε πως είναι πιθανότερο πως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τις συνήθειες των ανθρώπων και να διατηρήσουν έτσι όσο περισσότερους μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου καθώς και τον περιορισμό των μη-ψηφιακών επαφών. Η Κίνα, με τα αυταρχικά της μέτρα ήταν το μοντέλο προς αντιγραφή για τον περιορισμό της απειλής του ιού και είναι αρκετά πιθανό να γίνει και το μοντέλο μαζικού ελέγχου του πληθυσμού μέσω εφαρμογών νέας τεχνολογίας, των smartphones, όπως η εφαρμογή παρακολούθησης εξάπλωσης του ιού. Πάνω σε αυτή την βάση, η σύσκεψη κορυφής μεταξύ ΕΕ-Κίνας στην Λειψία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη είναι ιδιαίτερης σημασίας.

Δεν ανεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο επάνω μας, ανεξάρτητα του κινήρου που μας παρουσιάζεται! Δεν θέλουμε μια υγιή Γερμανία, αλλά καλή υγεία για όλους!

Η ΕΕ δολοφονεί στην Μόρια!

Φασίστες στο χώμα!

Κάτω η αστυνομοκρατία!

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License