Εισβολή των μπάτσων στη ΦΕΕΜΠ

Χθες Τετάρτη 29/4/20 νωρίς το πρωί, εισέβαλαν στο κτίριο της ΦΕΕΜΠ μπάτσοι όλω των ειδών, εκκενώνοντας στοχευμένα δωμάτια μαφιόζων. Αυτό συνέβη σαν συνέχεια της χθεσινής αστυνομικής επιχειρήσης στη γειτονιά.

post image

Εισβολή των μπάτσων στη ΦΕΕΜΠ

Χθες Τετάρτη 29/4/20 νωρίς το πρωί, εισέβαλαν στο κτίριο της ΦΕΕΜΠ μπάτσοι όλων των ειδών, εκκενώνοντας στοχευμένα δωμάτια μαφιόζων. Αυτό συνέβη σαν συνέχεια της χθεσινής αστυνομικής επιχειρήσης στη γειτονιά. Σε μια καταδίωξη που κατέληξε έξω από την πύλη του πολυτεχνείου, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί, έσπευσαν τα κοράκια της "ενημέρωσης" να δημοσιεύσουν το συμβάν. Κατεύθυναν την είδηση στο ότι έγιναν πυροβολισμοί στην πολυτεχνειούπολη, δαιμονοποιώντας το άσυλο και το δημόσιο χώρο μας, στρώνοντας το δρόμο για επερχόμενες εισβολές (βλ. τίτλο Ζούγκλα: "Πυροβολισμοί στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου").

Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, τα περισσότερα εστιακά άτομα ήταν κελισμένα στα δωμάτιά τους. Ακόμα και αν το τελευταίο καιρό οι αγώνες μας κατάφεραν να μην εκκενωθούν οι εστίες, η λογική του ατομικισμού, της απομόνωσης και του φόβου κυριάρχησαν καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των μπάτων στο κτίριο, χωρίς να καταφέρουμε να εναντιωθούμε στην εισβολή τους και στην επίπλαστη "απάντηση" τους στα προβλήματα που δημιουργούν οι μαφιόζοι. Βλέπουμε λοιπόν, πως η απομόνωση και ο παρτακισμός αποδυναμώνουν τις κοινωνικές απαντήσεις που οφείλουμε να δώσουμε εμείς για τους εαυτούς μας και καθιστά "χρήσιμους" αυτούς που κατέχουν το μονοπώλιο της βίας. Καθιστά χρήσιμους αυτούς που δολοφονούν μετανάστριες, 15χρονα παιδιά και τις Zackie αυτού του κόσμου. Αυτους που δέρνουν διαδηλώτριες, απεργούς, φυλακισμένους και μετανάστριες. Οι αγώνες μας να τους κάνουν να σκέφτονται δύο και τρεις φορές να μπούν σε εστίες και σχολές.

Ενάντια στην εισβολή των μπάτσων στα πανεπιστήμια και στις εστίες

Ενάντια στην κερδοφορία (νόμιμη και μη) στους χώρους μας

Ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό

Πολύσπορο σχήμα από τις εστίες ΕΜΠ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License