ΚΕΔ: Κάτω το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης

Ανακοίνωση της ΚΕΔ για την κατάσταση στην εποχή της κορωνοϋστερίας με αφορμή την εργατική πρωτομαγιά

post image

Κάτω το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης - Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα

Όλες και όλοι στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς 10:30 πμ. στα Χαυτεία

Εδώ ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΚΕΔ

......Όσο η κυβέρνηση ενδύεται το εθνοσωτήριο κουστούμι της,τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Αποθρασυμένη από την δημοσκοπική της αποδοχή ετοιμάζεται να τα σαρώσει όλα. Πριν καλά-καλά μας αφήσουν να βγαίνουμε από τα σπίτι μας χωρίς εξωδόχαρτο, η Κεραμέως έφερε στη Βουλή ένα ελεεινό ν/σ με όλους τους κρυφούς πόθους της Δεξιάς για την επόμενη μέρα στα σχολεία καιτις σχολές, αφού πρώτα έστησε ένα ακόμα τηλεσόου «επιτυχίας» με την εξ αποστάσεως δήθεν εκπαίδευση. Ο Βούρτσης έχει ήδη χαρίσει στους εργοδότες το δικαίωμα να κρατάνε το προσωπικό με μισό ωράριο και μισό μισθό, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τον κωδικό «RECOVERY PLAN» δίνεται η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν, να διατηρήσουν τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή σύμβασης και μετά τον Μάιο χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση. Αυτό ισούται με πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, το όνειρο της εργοδοσίας και των πολιτικών της εκπροσώπων. Επίσης προβλέπεται καθιέρωση υποκατώτατου μισθού των 533 ευρώ για όλους όσους επανέλθουν στην εργασία τους, επαναφέροντας έτσι το βασικό μισθό στα επίπεδα του υποκατώτατου που είχε επιβάλει ο Σαμαροβενιζέλος με υπουργό τότε και πάλι τον Βρούτση, με τη διαφορά ότι τότε -αυτή η επίσης «έκτακτη» μείωση λόγω μνημονίου που υποτίθεται θα έπαυε να ισχύει όταν θα τελείωνε η έκτακτη περίοδος- αφορούσε τους κάτω των 25 ετών ενώ τώρα αφορά τους πάντες!! Τα μέτρα αυτά δεν θα περιοριστούν μόνο στις δραστηριότητες που επλήγησαν από την υποχρεωτική αναστολή λόγω κορωνοϊού. Ήδη ΚΑΔ που έχουν αυξήσει τον όγκο εργασιών όπως οι ταχυμεταφορές εντάσσονται σωρηδόν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, την ώρα που τα βοθροκάναλα σε διατεταγμένη υπηρεσία πουλάνε κουτόχορτο στους έγκλειστους ότι από δω και πέρα χρωστάνε την αναπνοή τους στον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά. Μια από τις εταιρείες που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες της κορωνοϋστερίας είναι η ACS του προέδρου του ΣΕΒ Θόδωρου Φέσσα, και των άλλων κούριερ φυσικά, που τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους σε αναστολή, να έχουν αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων αλλά και να μειώσουν τα ενοίκια που καταβάλλουν κατά40%.

Το απαράδεκτο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας έγινε το πέπλο για το καθεστώς εξαίρεσης και η προστασία της υγείας το πρόσχημα αφού και πριν την σχετική ΠΝΠ οι πολίτες τηρούσαν τους αυξημένους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης,και αυτό ήταν εμφανές με γυμνό μάτι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και ο εξευτελισμός που υποβάλλονται οι πολίτες για να βγουν από τα σπίτι τους με τα χαφιεδόχαρτο δεν συνέβαλε σε τίποτα στο περιορισμό της διασποράς του ιού, αλλά ήταν καθαρά ένα μέτρο αστυνομικής τρομοκρατίας που εξυπηρετεί ευρύτερους σχεδιασμούς της αστικής εξουσίας προς μια κατάστασης αλλεπάλληλων συναγερμών,τρομοϋστερίας με κάθε ευκαιρία και επιβολής μονίμου κατάστασης πολιορκίας.

Η αστική εξουσία ενδιαφέρεται μονάχα πως θα υπερασπιστεί το κύρος της, και πως θα παρουσιάζεται ψευδώς ως σωτήρας μια ανεύθυνης και ανήμπορης κοινωνίας που μπορεί να επιβιώσει μόνο σε συνθήκες εγκλεισμού, και περιορισμού της ελευθερίας της. Επιπλέον μπροστά στην οικονομική κρίση που ήταν έτοιμη να ξεσπάσει και πυροδοτήθηκε με αφορμή τον κορωνοϊό η κυρίαρχη οικονομική και πολιτική ελίτ λαμβάνει προληπτικά τα μέτρα της όχι για να σωθούν οι ευάλωτες ομάδες από την επιδημία αλλά για να υπερασπιστεί το τομάρι της και κυρίως την αναπαραγωγή του σαπισμένου και παρακμιακού καπιταλισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για την ανθρώπινη ζωή θα έπρεπε να το είχαν αποδείξει εδώ και καιρό όταν δεν έδιναν δεκάρα για την καταστροφή του πλανήτη, για τα εκατομμύρια των ανθρώπων στον τρίτο κόσμο που χάνονται από την πείνα, από τη δίψα, από τη διάρροια, από το aids, από ασθενείς που οφείλονται στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και από τις βόμβες της ευτραφούς δυτικής αυτοκρατορίας που εξαπολύει προκειμένου οι λαοί αυτοί να μειώνουν για πάντα κάτω από τη μπότα της. Ας την έδειχνε όταν χιλιάδες πρόσφυγες πνίγονται στον πάτο της Μεσογείου αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην κατά τα άλλα "φιλόξενη" και "πολιτισμένη" Ευρώπη.

Αρκετά πια με τα παραμύθια και τους τρομοφοβικούς συναγερμούς που άλλωστε έχουν μηδενική υγειονομική αξία, αντιθέτως διασπείρουν το μικρόβιο του κανιβαλισμού, του σκοταδισμού, και του φασισμού. Ήδη μας απειλούν ότι η κατάσταση αυτή θα είναι μόνιμη και απλώς κάπου-κάπου θα χαλαρώνουν τα μέτρα. Από τον Σεπτέμβρη θα έρθει το 2ο κύμα και ποιος ξέρει ποσά κύματα από αυτόν ή τον άλλο ιό μέχρι να μα αποτελειώσουν. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των αφεντικών παρά τα κηρύγματα για την υγεία,έχουν βρεθεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που μετά το φιλοδώρημα των 800 ευρώ θα βρίσκονται εντελώς ακάλυπτοι και στο έλεος της εργοδοσίας. Επιπλέον πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν είχαν ξεκινήσει την καλοκαιρινή σεζόν βρίσκονται εκτός αυτών των επιδομάτων, όπως επίσης και όσοι δούλευαν σε συνθήκες μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

Τα χρόνια που έρχονται προμηνύονται μαύρα αφού η οικονομία βουλιάζει σε ένα πρωτοφανές κύμα ύφεσης που θα θυμίζει περισσότερο το 1929 παρά το2008. Η ρητορική των απανταχού διαχειριστών της αμερικανοευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο» ας μην πλανάται κανείς ότι αφορά τον κορωνοϊό. Ακριβώς γι αυτό το λόγο το ανταγωνιστικό ταξικό κίνημα, η Αριστερά που δεν στρουθοκαμηλίζει και δεν στοιχίζεται πίσω από τα στρατιωτικά κελεύσματα ήρθε η ώρα να πει μέχρι εδώ.

Η κινητοποίηση τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ύστερα από τις δηλώσεις Πέτσα που ουσιαστικά απαγορεύουν τον εορτασμό της δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που πλήττονται σε θανάσιμο βαθμό, αλλά και μια πράξη υπεράσπιση των θεμελιωδών δημοκρατικών συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων. Είναι προφανές ότι η Εργατική Πρωτομαγιά, υπό απαγόρευση πλέον, θα λοιδορηθεί όπως και κάθε συλλογική εκδήλωση ως ανεύθυνη και επικίνδυνη κίνηση που θα διασπείρει τον ιό. Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να απειλεί και να εκβιάζει μετρώντας τις αντοχές της Αριστεράς και του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Η επίδειξη αυταρχισμού δεν πρόκειται να σταματήσει. Αυτό είναι το μήνυμά τους. Ενόψει μάλιστα της κατάστασης που διαμορφώνεται στις συνθήκες μιας παρατεταμένης ύφεσης με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 30% και το ΑΕΠ να γκρεμίζεται από 10% μέχρι 20% μέσα στη χρονιά, το αστικό στρατόπεδο ακονίζει τα μαχαίρια του, αφού πρώτα έπεισε διαφόρους ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως για την αξία της ζωής. Στην πραγματικότητα όμως ενδιαφέρεται μόνο για το τομάρι του και με κάθε κόστος, παίζοντας τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας κορώνα γράμματα. Αυτή είναι η κανονικότητα που μας ετοιμάζουν, ένας μεγάλος λάκκος για να θάψουν οριστικά και αμετάκλητα ότι έχει απομείνει από εργατικά, δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα.

  • Να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι αντιδημοκρατικές και αντεργατικές ΠΝΠ. Να σβηστούν όλα τα πρόστιμα περί άσκοπης μετακίνησης. Κανένας περιορισμός των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών
  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, ΜΕΘ, δημιουργία πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας, επίταξη ιδιωτικών κλινικών και παραγωγή υγειονομικού αναλώσιμου υλικού
  • Κάθε απόλυση και δυσμενής αλλαγή σύμβασης εργασίας από τις αρχές του χρόνου να κηρυχθεί παράνομη. Καμία μείωση μισθού και ωραρίου. Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων.
  • Πρόσθετα μέτρα υγιεινής στους εργασιακούς χώρους που συνεχίζουν τη λειτουργία τους με έλέγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.
  • Λέμε ναι στις αναγκαίες πρακτικές ατομικής υγιεινής αλλά όχι στον αναγκαστικό εγκλεισμό, στην περιστολή των δικαιωμάτων, στην αστυνομική επιτήρηση και στον αρρωστημένο εθελόδουλο χαφιεδισμό

Όλες και όλοι στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς 10:30 πμ. στα Χαυτεία

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License