1η δόση καταβολής δώρου Πάσχα στην εταιρία Ατρακτός Τεχνική Ο.Ε.--Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 23/04 επισκεφθήκαμε τα γραφεία της εταιρίας Άτρακτος Τεχνική Ο.Ε. αφήνοντας μπάζα που μαζέψαμε από τα κτίσματα που ανέλαβε να κατεδαφίσει και κοσμώντας με σπρέι την πρόσοψη των εγκαταστάσεων. Αν η Άτρακτος και οποιαδήποτε άλλη συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στον ζωτικό μας χώρο επιφυλάσσουμε κι άλλες τέτοιες επισκέψεις, με τα "δώρα" που αφήνουμε να πληθαίνουν κάθε φορά.

post image

Στην συνθήκη της πανδημίας ενώ καλούμαστε από το κράτος να βάλουμε σε παύση τις ζωές μας μένοντας σπίτι και να διακόψουμε κάθε δράση στο δημόσιο χώρο, βλέπουμε τις κάθε λογής εταιρίες να συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους αναλαμβάνοντας την αλλαγή της όψης της πόλης με τη χρηματοδότηση και τα θερμά συγχαρητήρια του δήμου.

"Ετοιμόρροπα και επικίνδυνα" κτήρια κατεδαφίζονται για να ομορφύνει η πόλη και να την απολαμβάνουν οι κάτοικοι. Βέβαια, οι μόνοι που φαίνεται να αντλούν κάποιου είδους ευχαρίστηση από αυτό δεν είναι άλλοι από τους επενδυτές,τις εταιρίες real estate και τους νοικοκυραίους, των οποίων η ευχαρίστηση αντλείται από τα κέρδη που μπορούν να αποκομίσουν. Το όραμα μιας όμορφης πόλης βρίσκει έδαφος σε διάφορες γειτονιές που βρίθουν από έλεγχο,αποστείρωση,καταστολή και ταυτόχρονα στις ζωές των ατόμων που γίνονται όλο και πιο αποξενωμένες,όλο και πιο γκρίζες.

Μέχρι στιγμής τα οικονομικά δεδομένα δημιουργούν την εντύπωση της γενικευμένης κρίσης που έρχεται με την ανεργία να εκτοξεύεται και πολλούς ανθρώπους να έρχονται αντιμέτωποι με την δυσκολία της κάλυψης βασικών τους αναγκών καθώς και την αύξηση του ποσοστού των νέων αστέγων. Ήδη στην Ιταλία και την Ισπανία έχει παρατηρηθεί μια τέτοιου είδους αύξηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι αρχές επιλέγουν να γκρεμίσουν σπίτια που θα μπορούσαν να κατοικηθούν. Βλέποντας λοιπόν, τις εταιρίες να θεωρούν ότι καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις γειτονιές αφήνοντας πίσω τους σωρούς από μπάζα εμείς επιλέξαμε να επιστρέψουμε ένα δείγμα αυτής της "καθαριότητας" πίσω στον υπεύθυνό τους.

Την Πέμπτη 23/04 επισκεφθήκαμε τα γραφεία της εταιρίας Άτρακτος Τεχνική Ο.Ε. στην περιοχή της Παπάφη αφήνοντας μπάζα που μαζέψαμε από τα κτίσματα που ανέλαβε να κατεδαφίσει και κοσμώντας με σπρέι την πρόσοψη των εγκαταστάσεων της. Αν η Άτρακτος και οποιαδήποτε άλλη συνεχίσουν να παρεμβαίνουν στον ζωτικό μας χώρο επιφυλάσσουμε κι άλλες τέτοιες επισκέψεις, με τα "δώρα" που αφήνουμε να πληθαίνουν κάθε φορά.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Σακούλες με κουκούλες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License