ΕΣΕ Ιωαννίνων Νεες δράσεις σε χώρους εργασίας και γειτονιές ενόψει Πρωτομαγιάς

Έχοντας υπόψιν την άνευ προηγουμένου επίθεση από πλευράς κράτους και κεφαλαίου, η οποία εξελίσσεται και θα ενταθεί, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, επιλέγουμε να απεργήσουμε και να καλέσουμε συγκέντρωση-πορεία την 1 Μάη. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες πουβιώνουμε λόγω διαχείρισης του κορωνοϊου, είναι πρωτόγνωρες. Κατεβαίνουμε όμως πάντα την Πρωτομαγιά, προσπαθώντας να μετατοπίσουμε τον επετειακό χαρακτήρα της συνδέοντάς την με τις σύγχρονες διεκδικήσεις. Συνεπώς κρίνουμε οτι είναι ακόμη πιο επιτακτική τώρα η συμμετοχή στην απεργία και η παρουσία μας στους δρόμους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απαγορευτούν οι αγώνες, ούτε είναι δυνατόν να μετατεθούν. Η συγκέντρωση και η πορεία, θα γίνει με αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών, παίρνωντας τα μέτρα αυτοπροστασίας, παράλληλα όμως θα είναι ισχυρά περιφρουρημένη σε περίπτωση που η αστυνομία πλησιάσει. Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τα συνδικάτα, τις συλλογικότητες να δείξουν αγωνιστική υπευθυνότητα, να συμμετέχουν στην απεργία και να συγκροτηθεί η βάση για την συσπείρωση που απαιτείται στο διάστημα που έρχεται. Οι ανάγκες και η λογική, ενάντια στο φόβο.

post image

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις σε γειτονιές και χώρους εργασίας.

Την Δευτέρα 27 Απριλίου, από τις 19 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν 8 νέες μικροφωνικές σε περιοχές των Ιωαννίνων και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και εφημερίδες σε διερχόμενους και εργαζόμενους. Παρεμβάσεις έγιναν στα εξής σημεία: Γηροκομείο, Δημαρχείο, Τζαμί, Πλατανάκια, εργατικές κατοικίες Βρυσούλας, λαϊκή αγορά Σεισμοπλήκτων και εργατικές κατοικίες Ανθούπολης. Παράλληλα γινόταν αφισσοκολλήσεις και μοιράσματα πόρτα πόρτα.

Η Αφίσα-στένσιλ της ΕΣΕ: http://eseioanninon.squat.gr/files/2020/04/afisa-stencil.jpg

Στις 28 Απρίλη πραγματοπιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης εξω από το νοσοκομείο Χατζηκώστα.

1Η ΜΑΗ 2020

Απεργιακή συγκέντρωση 10.30

Στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License