Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική επίθεση σε όχημα του διπλωματικού σώματος Τουρκίας

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχήματος του διπλωματικού σώματος Τουρκίας στην οδό Χάλκης στη Θεσσαλονίκη στις 30-4

Το φασιστικό τούρκικο κράτος έχει δολοφονήσει 2 απεργούς πείνας μέσα στον Απρίλη, την αγωνίστρια Helin Bolek (3 Απρίλη) και τον αγωνιστή Mustafa Kocak (24 Απρίλη), ενώ βασανίζει ακόμα μέχρι θανάτου τον απεργό Ibrahim Gokcek. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό οχήματος που ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, σε πυλωτή της οδού Χάλκης στην Θεσσαλονίκη στις 30 Απρίλη. Στο όνομά σας ορκιζόμαστε, εκδίκηση και θάνατο στους λακέδες της εξουσίας!

Η Helin Bolek και ο Ibrahim Gokcek ξεκίνησαν ένα πολύμηνο αγώνα με σκοπό την άρση της κατασταλτικής τρομοκρατίας που δέχεται το μουσικό συγκρότημα Grup Yorum, από τη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν. Επικυρήχθηκαν ως τρομοκράτες, φυλακίσθηκαν όπου και ξεκίνησαν απεργία πείνας. Ακόμα και μετά την αποφυλάκισή τους, συνέχισαν την απεργία μέχρι θανάτου, με σκοπό την αποφυλάκιση και των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος. Στις 10 Μάρτη ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλλουν στο σπίτι της Αντίστασης και απαγάγουν τους δύο απεργούς. Δύο μέρες μετά η Helin και ο Ibrahim υπόκεινται στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης. Όμως δε λυγίζουν και συνεχίζουν αμετανόητοι τον αγώνα τους. Η Helin γίνεται μάρτυρας και σύμβολο αγώνα έπειτα από 288 μέρες απεργίας, την ίδια στιγμή που ο Ibrahim μέρα με τη μέρα αναμετράται με το θάνατο. Η κηδεία της Helin μετατρέπεται σε πεδίο μάχης από την εισβολή των ειδικών δυνάμεων που ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν αγωνιστές, βεβηλώνοντας ακόμα και το νεκρό σώμα της απεργού.

Ο Mustafa Kocak συνελήφθη κατηγορούμενος για παράδοση οπλισμού σε ένοπλο πυρήνα του DHKC που δίκασε σε θάνατο τον εισαγγελέα Mehmet Selim Kiraz, υπεύθυνο για την προστασία και υπόθαλψη των δολοφόνων του 15χρονου Berkin Elvan. Καταδικάστηκε σε ισόβια, βασανίστηκε σωματικά και ψυχολογικά από μπάτσους, ειδικές δυνάμεις και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, κακοποιήθηκε σεξουαλικά για να καταδώσει τους συντρόφους του, όμως δε λύγισε και ξεκίνησε απεργία πείνας. Παρότι αποφυλακίστηκε συνέχισε την απεργία ζητώντας την άρση των κατηγοριών που προέκυψαν από καταδόσεις ρουφιάνων, την τιμωρία των βασανιστών του και την διεξαγωγή μιας νόμιμης δίκης για την υπόθεσή του. Απήχθει και αυτός μαζί με τους συντρόφους του Grup Yorum και υπεβλήθει σε αναγκαστική σίτιση. Όμως αντιστάθηκε και εκεί, σκίζοντας κάθε φορά τα σωληνάκια των γιατρών, όταν πλέον καθηλώθηκε δεμένος με χειροπέδες στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Πέθανε ανυπότακτος και αλύγιστος μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας.

Απέναντι στον φασισμό του Ερντογάν, ο Ibrahim Gogcek παραμένει αλύγιστος και γι’ αυτό αξίζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη όλου του κόσμου του αγώνα και της αντίστασης.

Είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος που πήραμε, πρέπει όμως να φτάσουμε στο τέλος...

Μακριά από εθνικιστικές αφηγήσεις και αναστολές, όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες μιας σύγχρονης γενοκτονίας. Η θανατοπολιτική του τουρκικού κράτους (αδιαίρετα πλάι στην ανθρωποκτόνο πολιτική κάθε κράτους που εγκληματεί κατά της εκάστοτε κοινωνικής βάσης) πνίγει στο αίμα χιλιάδες ανθρώπους. Ξυλοδαρμοί, συλλήψεις και δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών στους δρόμους της Τουρκίας (όπως η δολοφονία του 17χρονου Σύριου στις 27-4 στην Adana, επειδή παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας), εργαλειοποίηση και εγκλεισμός για χιλιάδες μετανάστες που οδηγήθηκαν ως διαπραγματευτικό χαρτί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, επικηρύξεις και ανθρωποκυνηγητό για κάθε πολιτικό πρόσφυγα και αντιρρησία στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, βασανισμοί, κακοποιήσεις και δολοφονίες κρατουμένων στα κολαστήρια εγκλεισμού, απαγωγές εκτελέσεις και βομβαρδισμοί χιλιάδων αμάχων στα συριακά εδάφη, αιματοκυλούν την ανθρωπότητα. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία να απαντήσουμε.

Ο φασίστας και αιμοδιψής Ερντογάν θέλει να σιωπήσει κάθε φωνή αντίστασης και ανυπακοής. Οι φωνές της Helin και του Mustafa όμως θα αντηχούν σε κάθε εστία αγώνα από εδώ και στο εξής. Γιατί οι επαναστάτες δίνουν και τη ζωή τους για μια ιδέα, κρατώντας στο χέρι τους ένα μικρόφωνο, μια σημαία, ένα πιστόλι. Οι θυσίες της Helin και του Mustafa δεν πρέπει να ξεχαστούν. Γιατί οι επαναστάτες πεθαίνουν όταν η θυσία τους παραδίδεται στη λήθη, δικαιώνοντας τους δολοφόνους τους. Και η ευθύνη της ιστορικής μνήμης, μας βαραίνει όλους συλλογικά.

Κάθε δάκρυ θα γίνει καταιγίδα και θα πνίξει τους εχθρούς της ελευθερίας. Κάθε λυγμός θα γίνει όρκος εκδίκησης. Πλάι στους μάρτυρες του κοινού μας εχθρού γίνατε και εσείς βλαστάρι που έριξε μπόι στην καρδιά του κόσμου. Αύριο κιόλας θα ζητηθεί ο λογαριασμός, πριν την αυγή. Πιστέψτε το και ξυπνήστε. Ξυπνήστε σύντροφοι.

Τιμή στην Helin Bolek και τον Mustafa Kocak-Δύναμη στον Ibrahim Gokcek

Αλληλεγγύη στους επαναστάτες του Λαϊκού Μετώπου

Το επαναστατικό δίκαιο θα δικάσει κάθε εγκληματία πολέμου-Χωρίς οίκτο!

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License