Στρατιωτάκια Ακούνητα Αμίλητα Αγέλαστα: Σε τι θέση σας βάζει το Κόμμα;

Χειροκροτήστε λοιπόν τα στρατιωτάκια. Παίρνουν θέσεις.

Η εικόνα από το drone είναι εντυπωσιακή, όχι γιατί καταδεικνύει την ατσαλένια πειθαρχία των μελών του Κόμματος, την άρτια γεωμετρία της διάταξης και τα σμιλεμένα με ατσάλι προλεταριακά κορμιά: Αυτά είναι δεδομένα για όποιον έχει την παραμικρή επαφή με την πολιτική. Είναι εντυπωσιακή γιατί είναι από drone.

Νεωτερισμός, εκσυγχρονισμός και τεχνολογία λοιπόν για το κόμμα που τελευταία ανακάλυψε τις χάρες των social media και της αισθητικής και του free press τρόπου γραφής, καθώς το katiousa.gr θυμίζει λίγο από lifo, oneman και luben σε μέρα χωρίς έμπνευση. Αδιανόητα πράγματα δηλαδή έως και λίγα χρόνια πριν, όταν η χρονοκάψουλα είχε μείνει στην εποχή Μπρέζνιεφ-Αντρόποφ και οι πλέον χαρακτηριστικές περσόνες μετά την Αλέκα ήταν ο Ορέστης ο Κολοζώφ και τα σοσιαλιστικά του γυαλιά (που προφανώς και είχαν ξεχωριστή υπόσταση). Το σόου ολοκληρώθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά, η ΕΛΑΣ, όπως σε όλες τις δράσεις του Κόμματος δεν επενέβη δραστικά, ο Hardαλιάς από θέση επικοινωνιακής ισχύος στήριξε τη μη εφαρμογή του νόμου, γιατί αυτό θα δημιουργούσε προβλήματα(!). Τα σχόλια από «ουδέτερους» στα καθεστωτικά και στα social media από χλιαρά έως απροκάλυπτα θετικά, πλην της προφανούς σύγκρισης με την Εκκλησία και την αδικία που υπέστη το δικό της μαγαζί που έχασε την πασχαλιάτικη μπάζα από το παγκάρι. Πολλές οι ομοιότητες εξάλλου: κοινωνικός συντηρητισμός, στείρα αναπαραγωγή αγίων κειμένων, προγονοπληξία, καμαρίλα, αφορισμοί, βυζαντινισμός, αδιαφάνεια, πίστη στη Δευτέρα Παρουσία. Η εικόνα λοιπόν δυνατή . Και το Κόμμα έμαθε, με καθυστέρηση δεκαετιών να παίζει με αυτή.

Η ουσία όμως; Η πολιτική πέρα από την επικοινωνία; Ποιες είναι οι τρέχουσες πολιτικές θέσεις του Κόμματος για τη συγκυρία; Πέρα ρε παιδί μου από τα Πάτερ Ημών που αναμασά δεκαετίες για τη λυκοσυμμαχία των Βρυξελλών, για τη λαϊκή συμμαχία (με τα μικρά αφεντικά), πέρα από την πρακτορολογία και τις εκκλήσεις στους εργατοϋπάλληλους, τι έχει να πει για την ταμπακέρα; Για τα τρέχοντα καυτά ζητήματα; Αν και σε κάποια από τα αιτήματα σχετικά με την κορονοκρίση η ΝΔ πλειοδότησε, δεν είναι εκεί το ζουμί. Τα ιστορικά κόμματα, που μετρούν το χρόνο με δεκαετίες, ξέρουν πολύ καλά που πάνε και ποιο είναι το επόμενο βήμα. Δεν είναι τυχαία εξάλλου οι πυλώνες του κοινοβουλευτισμού. Δεν προσκαλούνται τυχαία και εξωθεσμικά όταν υπάρχει μια υπόνοια ότι τα πράγματα ξεφεύγουν για να δηλώσουν ότι οι εξεγερμένοι του Δεκέμβρη είναι «σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα» https://www.tanea.gr/2008/12/09/greece/papariga-na-mi-xaideyei-ta-aytia-twn-koykoyloforwn-o-syriza/, δεν αναλαμβάνουν τυχαία τη φύλαξη της Βουλής όταν τα πράγματα σκληραίνουν, δεν είναι τυχαίο το ΚΚΕ-Δεξιά μια φωνή και μια γροθιά. Η σημασία ως συνήθως κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Μπορεί ο σεισμός Covid να μας έχει κάνει να το ξεχάσουμε, αλλά αυτό που είχε προηγηθεί αμέσως πριν ήταν ένα έντονο πολεμικό φλερτ με τη σύμμαχο και γείτονα χώρα. Ο «σουλτάνος» λοιπόν και οι τουρκαλάδες, πάντα προκλητικοί και επιθετικοί ως γνωστό εποφθαλμιούν την πατρογονική μας γη, την παρθενία των γυναικών μας, τον ήλιο και το ούζο μας, τις προαιώνιες βραχονησίδες μας, μα πάνω από όλα την ΑΟΖ μας. Τα πετρελαιάκια μας. Αυτά που τόσα χρόνια κλωσάμε και τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια πρέπει επιτέλους να τα βάλουμε σε μια σειρά, να τα ρουφήξουμε ωραία ωραία να πιάσουμε την καλή και να την περνάμε μπέικα. Εξόφθαλμες λοιπόν οι πολεμικές προετοιμασίες. Και εντάξει, από τα εθνίκια, τους Μακεδονομάχους και τους ψηφοφόρους του Κούλη ξέρει κανείς τι να περιμένει. Το γιαταγάνι έτοιμο να μπούνε στην Πόλη. Οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις; Κάτι πασόκοι παλιάς και νέας κοπής; Ε μπροστά στην απειλή, θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και θα στηρίξουν τα εθνικά μας χρώματα-όχι από το πέταλο, στο χαλαρό. Το ΚΚΕ; Τι λέει; Λέει μήπως ότι το να μιλάς για πετρέλαια τον 21ο αιώνα είναι πιο πασέ και από τη γραμματοσειρά του Ριζοσπάστη; Ότι όταν η στροφή στις ΑΠΕ είναι νομικά και κυρίως ορθολογικά επιβεβλημένη; Ότι το να καταστρώνεις σχέδια για εξορύξεις το 2020 είναι σα να εξοπλίζεις το στρατό με γαϊδούρια; Ότι αν γίνει κανένας σεισμός (ασχέτως σε ποια χωρικά ύδατα είναι το επίκεντρο-ελληνικά, τουρκικά ή διεθνή) η οικολογική καταστροφή θα είναι αναπόδραστη; Ότι οι τεχνικές fracking είναι επικίνδυνες και εν δυνάμει σεισμογενείς; Ότι και σεισμός να μη γίνει, οι καθημερινές διαρροές θα είναι της τάξης των τόνων και σε λίγα χρόνια το Αιγαίο θα γίνει καφέ; Μήπως, επειδή είναι και το κόμμα των εργατών και αυτά τα οικολογικά δεν τα πολυθέλει, ότι οι θέσεις εργασίας που τάζουν είναι υψηλής εξειδίκευσης και επομένως ήδη δοσμένες σε καταρτισμένο προσωπικό που θε έλθει από αλλού; Ότι έτσι κι αλλιώς τα όποια κέρδη θα τα πάρουν εταιρίες και μάλιστα ξένες (που ‘σαι έρημη θεωρία της εξάρτησης) Ότι ακόμα και αν μιλάμε για 6 και 12 μίλια (άλλη απάτη αυτή), η Τουρκία μπορεί κάλλιστα να κάνει εξόρυξη από το δικό της κονάκι και να μας πιει τα πετρέλαια ριφιφί, άρα μήπως να το δούμε λίγο πιο ψύχραιμα το θέμα; Ότι αν δε γίνει αυτό να θυμηθούμε ότι όπου βγήκε πετρέλαιο (εκτός από τη Νορβηγία) έφερε πόλεμο και δυστυχία; Ότι θα κινδυνέψουμε να γίνουμε Ιράκ και Συρία; Ότι πάνω από όλα προέχει η αδελφοσύνη των λαών και δε συμμετέχουμε σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους; Ότι ντεφετιστές δε θα γίνουμε και το γράμμα του Ζαχαριάδη το τιμάμε, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τον πόλεμο μήπως;

Τίποτα από όλα αυτά δε λέει το Κόμμα. Αν κάποιος έχει την ιώβειο υπομονή να διαβάσει με προσοχή τη μία πρόσφατη συνέντευξη του Κουτσούμπα στη Εφ. Συν. παρακαλώ, και αν έχει τα κότσια να καταφέρει να μην αποκοιμηθεί και να μην υποστεί εξάρθρωση σιαγόνας από το χασμουρητό, ανταμείβεται. https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/229394_i-sosialdimokratia-panta-anazita-dekanikia Μέσα σε μια θάλασσα κοινοτοπίας για άλλα θέματα ο Λαέ-ακούμπα-στις-πλάτες-του-Κουτσούμπα αποκαλύπτεται. Τι λέει λοιπόν ο ισχυρός ανήρ; «Στο πλαίσιο σεναρίων συνεκμετάλλευσης-συμβιβασμού και σε μια προσπάθεια επικίνδυνου εφησυχασμού εντάσσονται και οι αστικοί «προβληματισμοί» για προσφυγή στη Χάγη» Τι θα περιλαμβάνει το «συνυποσχετικό», που είναι προϋπόθεση; Θα καταγράφει τις θέσεις των δύο πλευρών και η τουρκική κυβέρνηση θα μπορεί να θέσει όλες τις διεκδικήσεις της, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο. Χώρια που το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει και άλλα κακά προηγούμενα, παραβιάσεις αρχών διεθνούς δικαίου, όπως με το Κόσοβο. Υποστηρίζουμε τη μη παραβίαση των συνόρων και τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας»

Όλο το υπόθετο της εθνικής γραμμής λοιπόν. Ακέραιο, ατεμάχιστο και ατόφιο. Και όχι στην συνεκμετάλλευση, και όχι στον ενδοτισμό, και όχι στην διατύπωση καν των τουρκικών διεκδικήσεων, και όχι στην αποφράδα συνεκμετάλλευση (που ακούστηκε να τα φάμε μισιακά με τους τουρκαλάδες) και αμφισβήτηση όχι απλά στην προσφυγή αλλά και στην ουσία του Διεθνούς Δικαίου-προσοχή όχι από επαναστατική, από πατριωτική πλευρά, αλλά ταυτόχρονα σχιζοειδής επίκλησή του. Και σε κάθε περίπτωση, βιασμός της κοινής λογικής. Γιατί η κοινή λογική, και αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές, είναι αν όχι να κηρύξουν απεργία επιστράτευσης από τον πόλεμο των αφεντικών, τουλάχιστον να στηρίξουν έμμεσα ή φανερά και «χωρίς αυταπάτες» τη λύση μίας θεσμικής διαιτησίας, στο όνομα της φιλίας των λαών προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος, ειδικά όταν τα ¨εθνικά μας δίκια» είναι τόσο εξόφθαλμα. Γιατί λοιπόν τρέμουν τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις (και το ΚΚΕ) την προσφυγή με αμοιβαία δέσμευση για αποδοχή της όποιας απόφασης; Τόσο πολύ απαξιώνουν τους διεθνείς θεσμούς; Δεν έχει η Ελλάδα ισχυρές συμμαχίες; Στο κάτω κάτω, όσο και να μας επιβουλεύονται οι τουρκαλάδες και οι φραγκολεβαντίνοι, δε δικαιούμαστε αυτά που ζητάμε; Δεν είναι ελληνικά τα πετρέλαια τέλος πάντων; Λέτε να μην είναι τελικά; Λέτε και το ΚΚΕ να είναι η ουσία και ο θεματοφύλακας του κράτους; Χειροκροτήστε λοιπόν τα στρατιωτάκια. Παίρνουν θέσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License