Mουσική Συλλογή - Όλα τα έσοδα για τη φεμινιστική πρωτοβουλία Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

Όλα τα έσοδα από τη ψηφιακή κυκλοφορία θα δοθούν για την ενίσχυση της δράσης της πρωτοβουλίας Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση (παρακάτω ακολουθεί αναλυτικό κείμενο από την ομάδα). Η αρχική προτεινόμενη τιμή συνεισφοράς είναι 5€, με τη δυνατότητα επιπλέον ποσού συνεισφοράς για όποια/ον το επιθυμεί. Κάθε μήνα, ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις της συλλογής και τις επιπλέον συνεισφορές, θα μεταβιβάζεται στην ομάδα.

post image

Πριν δύο εβδομάδες, το Filament Zine μέσω ενός open call μας προσκάλεσε να δημιουργήσουμε μια συλλογή που θα περιέχει μουσικές συνθέσεις γραμμένες και ηχογραφημένες αποκλειστικά εν μέσω καραντίνας.

35 tracks, ποικίλου ύφους, συχνά (αν όχι πάντα) εμπνευσμένα από την ιδιότυπη περίοδο που διανύουμε, στάλθηκαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη) και του εξωτερικού (Αγγλία, Γερμανία) στο Filament και αποτελούν την πρώτη ψηφιακή συλλογή του. Ένα μουσικό ανθολόγιο σκέψεων και συναισθημάτων αυτών των ημερών.

Όλα τα έσοδα από τη ψηφιακή κυκλοφορία θα δοθούν για την ενίσχυση της δράσης της πρωτοβουλίας Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση (παρακάτω ακολουθεί αναλυτικό κείμενο από την ομάδα). Η αρχική προτεινόμενη τιμή συνεισφοράς είναι 5€, με τη δυνατότητα επιπλέον ποσού συνεισφοράς για όποια/ον το επιθυμεί. Κάθε μήνα, ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις της συλλογής και τις επιπλέον συνεισφορές, θα μεταβιβάζεται στην ομάδα.

Ακούστε εδώ τη συλλογή, όπως δημοσιεύτηκε στις 6 Μαΐου 2020.

https://filamentzine.bandcamp.com/

Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση | Κείμενο παρουσίασης: Το Σπίτι των Γυναικών, για την ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση είναι μία Αυτο-οργανωμένη Φεμινιστική Πρωτοβουλία, μέρος του αντιεραρχικού κινήματος Αλληλεγγύης, απ’ τα κάτω. Λειτουργεί οριζόντια, με συνελεύσεις, ανοιχτές και κλειστές, χωρίς ιεραρχίες και αναθέσεις. Είναι αντίθετη σε κόμματα, θεσμούς και ΜΚΟ. Εμπνέεται από αντισεξιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές αρχές. Παλεύει για το γκρέμισμα της έμφυλης βίας, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, της ισλαμοβοβίας και κάθε κατασκευασμένης από τα πάνω φοβίας, που αφήνει ελεύθερο το πεδιο για την κυριαρχία της κουλτούρας του βιασμού. Παλεύει ενάντια στην πανδημία της πατριαρχίας.

Εδώ και σχεδόν 4 χρόνια χρόνια, συναντάει τις κρατούμενες μετανάστριες σταθερά, αρχίζοντας από το Ελληνικό, και στη συνέχεια στα κρατητήρια αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, μία φορά το μήνα. Γυναίκες που βασανίζονται πεταμένες στα βρωμερά αστυνομικά κρατητήρια του ελληνικού κράτους, σε συνθήκες απάνθρωπες. Το «έγκλημα» τους είναι ότι δεν έχουν χαρτιά. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη προλάβει να βιώσουν την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση της «πολιτισμένης» καπιταλιστικής Δύσης.

Εκτός από τα είδη ανάγκης που συγκεντρώνει από ανοιχτά καλέσματα αλληλεγγύης και τους τα προσφέρει, το κυριότερο είναι ότι στέκεται δίπλα τους, τις ακούει και τις εμψυχώνει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους δίνει νομικές συμβουλές για το άσυλο, χτίζει σχέσεις ανθρώπινες. Καταγράφει τις ιστορίες τους και τα προβλήματα τους. Δίνει φωνή στη φιμωμένη τους φωνή, τις καθιστά ορατές κοινοποιώντας δημόσια τις καταγγελίες τους. Προσπαθεί να απαντά στα αιτήματα τους. Διοργανώνει συναντήσεις γύρω από τη φυλάκιση τους κι άλλα γυναικεία ζητήματα. Χτίζει και ισχυροποιεί τις σχέσεις τους, ενδυναμώνοντας η μία την άλλη και μετά την έξοδο τους από τα κρατητήρια. Μαζί παλεύουν για την απελευθέρωση τους.

Τα μέλη της ομάδας, μαζί με άλλα άτομα και συλλογικότητες προσπαθούν να στηρίξουν ένα ευρύτερο τοπικό και διεθνές δίκτυο αλληλεγγύης, για το σπάσιμο των συνόρων, το τέλος των πολέμων, το οριστικό κλείσιμο των κρατητηρίων και των στρατοπέδων εξόντωσης των κολασμένων, για να ζήσουν ελεύθερα σε ένα κόσμο που θα χωράει ολες/α/@ ισότιμα.

Είναι δίπλα σε άτομα, που ζουν αποκλεισμένα σε καθεστώτα εξαίρεσης, ως «μη άξια να ζουν», όπως αυτά στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη. Η Πρωτοβουλία είναι αντίθετη με τη στοχοποίηση της όποιας κοινωνικής ομάδας. Αντίθετη με τον αποκλεισμό και τις επιθέσεις σε ανάπηρα άτομα, σε άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, σε άτομα της LGBTQIΑ+ Κοινότητας, σε sex workers, σε άτομα με HIV, Ρομά, άστεγα, εξαρτημένα από ουσίες, άνεργα, πολιτικά κρατούμενα και σε όποια διαφορετική παρουσία ξεφεύγει από τα δίπολα της στερεοτυπικής νόρμας κανονικοτήτων του νεολίμπεραλ ολοκληρωτικού πατριαρχικού συστήματος..

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η αυτό-οργάνωση ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και εξουσίας είναι τα όπλα της…

Περισσότερες πληροφορίες:

https://filamentzine.tumblr.com/

https://www.facebook.com/filamentzine

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License