Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο την Τρίτη 12/5

Σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου, κι ενώ υπήρχαν ανακοινωμένα ανοικτά καλέσματα από τις συλλογικότητες “Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές” και “Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων”, οι δυνάμεις καταστολής ( ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) πολιόρκησαν το χώρο πέριξ του Πολυτεχνείου και τους γύρω δρόμους προβαίνοντας σε προσαγωγές τουλάχιστον 12 ( όπως ξέρουμε μέχρι τώρα) ατόμων που βρίσκονταν είτε μέσα είτε πέριξ του Ιδρύματος. Οι πληροφορίες μιλάνε και για κάποιους φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Η σημερινή εξέλιξη είναι συνέχεια του ίδιου κατασταλτικού έργου που έχουμε να δει να παίρνει μορφή σε διάφορες πλατείες της πρωτεύουσας με δυνάμεις των ΜΑΤ να εφορμούν απρόκλητα εναντίον συγκεντρωμένων.

Πρόκειται προφανώς για μια διάδοχη εξέλιξη του ελέγχου και αποκλεισμού δημόσιων χώρων που τώρα βλέπουμε και να επεκτείνεται και σε χώρους που ιστορικά βρίσκονται σε μια αρμονική σχέση με κινηματικές διαδικασίες και πολιτικές ζυμώσεις.

Είναι δεδομένο ότι οι δυνάμεις του αγώνα βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ότι δε θα αφήσουν τους χώρους που δεκαετίες ζούμε, αναπνέουμε και αγωνιζόμαστε να παραδοθούν στην καταστολή .

Να υψώσουμε οδοφράγματα στην κοινωνία πειθαρχίας και ελέγχου που οικοδομούν

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License