Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Giuseppe, αναρχικό κρατούμενο για την επιχείρηση “Προμηθέας”

Μόλις μάθαμε πως το δικαστήριο της Γέβοβα απέρριψε το αίτημα κατ’ οίκον κράτησης για λόγους υγείας που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Sommovigo εκ μέρους του Giuseppe Bruna.

Ιταλία: Ενημερώσεις για τον Giuseppe, αναρχικό κρατούμενο για την επιχείρηση “Προμηθέας”

Ενημερώσεις για τον Giuseppe, αναρχικό κρατούμενο για την επιχείρηση “Προμηθέας”, απ’ τη φυλακή της Pavia

Μόλις μάθαμε πως το δικαστήριο της Γέβοβα απέρριψε το αίτημα κατ’ οίκον κράτησης για λόγους υγείας που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Sommovigo εκ μέρους του Giuseppe Bruna.

Η κατάσταση της υγείας του Beppe, δεδομένου πως ο σύντροφος διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο απ’ τον Covid-19, καθώς είχε πάει στο νοσοκομείο πριν ενάμιση χρόνο για σοβαρή βρογχοπνευμονία, δε λήφθηκε καθόλου στα υπ’ όψιν, ούτε και η μούχλα που κατατρώει το κελί στο οποίο κρατείται.

Εκείνο το οποίο, αντιθέτως, λήφθηκε στα υπ’ όψιν, ήταν το γεγονός πως ο Beppe αρνήθηκε ν’ απαντήσει σε ερωτήσεις κατά την ανάκριση, με συνέπεια η συμπεριφορά του να μην αποδεικνύει πως απομακρύνεται απ’ τον τρόπο ζωής που είχε πριν τη σύλληψη. Τίποτα το καινοφανές, σαφέστατα · απλώς μια ακόμη απόδειξη πως ο κατ’ οίκον περιορισμός για λόγους υγείας ενσωματώνεται στην πραγματικότητα με τη νομοθεσία της φυλακής που βασίζεται σε επιβραβεύσεις.

Το αίτημα υποβλήθηκε επίσης στους εισαγγελείς της υπόθεσης “Προμηθέας”, οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει τη γνώμη τους ως σήμερα.

Ο Beppe έχει κανονική πρόσβαση σε βιντεο-κλήσεις μέσω κινητού, και παραλαμβάνει τα χρήματα και τα δέματα που του αποστέλλονται. Λάβαμε γράμμα του, στο οποίο αποκηρύσσει το παρελθόν που είχε ως υγειονομικός υπάλληλος σε γηροκομεία, τις αντιμαχίες του ενάντια όχι μόνο στους επικεφαλής της υγείας, αλλά και στους γιατρούς, ακόμη και στις νοσοκόμες. Ήταν κλασικό παράδειγμα εσωτερικών διαμαχών, τις οποίες οι εργαζόμενες κι οι εργαζόμενοι ευελπιστούν να αποτάξουν στο κοντινό μέλλον.

Τουλάχιστον, οι εισαγγελείς του Μιλάνου διέθεσαν CDs με αναγνώσιμα αρχεία που σχετίζονται με την υπόθεση “Προμηθέας”. Όλοι οι δικηγόροι που αναμιγνύονται με την υπόθεση θα παραλάβουν από ‘να αντίγραφο ως την επόμενη βδομάδα.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενημερώσεις.

Giuseppe Bruna

c/o C. C. di Pavia

via Vigentina 85

27100 Pavia

Italy

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License