[Βόλος]-Ενημέρωση απο την συγκέντρωση διαμαρτυρίας + δημιουργία Λαικής συνελευσης πλατείας ελευθερίας

Ενάντια στης φύσης την λεηλασία, αγώνας για την ΓΗ & την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

post image

Πάνω απο 200 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή εργοστάσιου srf προς καύση στην ΑΓΕΤ από τον δήμο Βόλου, χθες Πέμπτη 15/5 στην πλατεία Ελευθερίας. Το κάλεσμα στην συγκέντρωση αλλά και η λαϊκή συνέλευση που ακολούθησε ήταν προϊόν της επιτόπιας ανοιχτής διαδικασίας των συγκεντρωμένων έξω απο το αστυνομοκρατούμενο/μπραβοκρατούμενο δημαρχείο την προηγούμενη Δευτέρα μόλις 3 μέρες πριν, όπου κεκλισμένων των θηρών και χωρίς την παρουσία αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή έδωσε θετική γνωμοδότηση για την κατασκευή του εργοστασίου, παρά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Βολιώτικου λάου. Το κάλεσμα αυτό πλαισώθηκε και απο την πρωτοβουλία Βόλου για την Γη και την Ελευθερία με ιντερνετικό κάλεσμα και πανό. Στην λαϊκή συνέλευση που έγινε επάνω στην πλατεία ελευθερίας, ακούστηκαν πολλές απόψεις, σκεπτικά και οπτικές για την συνέχιση του αγώνα καθώς και η σύνδεσή του με το γενικότερο πλαίσιο που επιφυλάσσει το νέο περιβαλοντοκτόνο νομοσχέδιο που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς των καπιταλιστών σε βάρος της υγείας, της φύσης και του περιβάλλοντος τόσο σε τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο. Κοινή συνισταμένη όλων ήταν η άμεση συνέχιση των κινήσεων και η περαιτέρω σταθεροποίηση αλλά και οργάνωση του αγώνα απο ‘τα κατώ’ μέσω ενός πλάνου δράσεων, όπως επίσης και η μονιμοποιήση της λαϊκής συνέλευσης πλατείας ελευθερίας. Επόμενο ραντεβού δόθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 21/5 , όπου θα πραγματοποιηθεί μοτο-ποδηλατοπορεία στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 20:00, αλλά και αντανακλαστική πορεία την Παρασκευή 22/5 στις 19:00 πάλι στην πλατεία ελευθερίας. Επίσης αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση του μεγάλου κεντρικού συλλαλητηρίου που ακυρώθηκε λόγω κορονοιου. Παρά την πρωτόγνωρη για πολλούς διαδικασία της συνέλευσης σε ανοιχτό χώρο και των πολλών τοποθετήσεων ο κόσμος αυξάνονταν και παρέμεινε μέχρι τις 21:30 και εν συνεχεία πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου με την συμμετοχή περίπου 250 ατόμων, η οποία κατέληξε στην παραλία του Βόλου χειροκροτούμενη απο τους νεολαίους και άλλο κόσμος, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, ενώ ακολούθησε και μικροφωνική. Μόνη τραγική εικόνα οι χαραμοφάηδες δύο διμοιριών των ΜΑΤ όπου μαζί με μπουλούκι ασφαλιτών ακολουθούσαν απο πολύ μακρινή απόσταση.

Η χθεσινή μέρα έδωσε ένα στίγμα οτι :απέναντι στην αυταρχικότητα, τον ρενβασισμό και τις απειλές του δημάρχου Μπέου η απάντηση δύνεται στον δρόμο. Απέναντι στα σχέδια για μετατροπή του Βόλου σε θάλαμο αερίων προς τέρψιν συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που προσκυνά ο κατά τα άλλα νταής δήμαρχος, κανείς δεν περισσεύει. Τίποτα δεν τελείωσε-όλα συνεχίζονται. Ραντεβού στους Δρόμους!

Οι ζωές μας πάνω απο τα κέρδη τους!

Οχι στην καύση σκουπιδιών & στην κατασκευή εργοστασίου srf

Ενάντια στης φύσης την λεηλασία, αγώνας για την ΓΗ & την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία για την Γη & την ελευθερία. Βόλος 15/5/20

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License