Γερμανία: Απεργία εργατών γης στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία

Σε αυθόρμητη απεργία προέβησαν την Παρασκευή 15 Μαΐου μετανάστες εργάτες και μετανάστριες εργάτριες γης στα σπαράγγια και τις φράουλες, στο Μπορν-χάιμ της Γερμανίας, ως διαμαρτυρία για τις απληρωσιές των δεδουλευμένων και τις βάναυσες συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν και να διαμείνουν. Τα αφεντικά ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας ενώ απειλούν με απολύσεις. Η αναρχοσυνδακαλιστική οργάνωση FAU της Βόνης κάλεσε σε συγκέντρωση το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου.

Σε αυθόρμητη απεργία προέβησαν την Παρασκευή 15 Μαΐου μετανάστες εργάτες και μετανάστριες εργάτριες γης στα σπαράγγια και τις φράουλες, στο Μπορνχάιμ της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Οι εργάτες και εργάτριες γης αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορία ως  διαμαρτυρία για τις απληρωσιές των δεδουλευμένων και τις βάναυσες συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν και να διαμείνουν, κάνοντας λόγω για σοβαρά ζητήματα υγιεινής. 

Τα αφεντικά ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας ενώ απειλούν με απολύσεις από αύριο. Η αναρχοσυνδακαλιστή οργάνωση FAU της Βόνης επισκέφθηκε τα εργαζόμενα άτομα και κάλεσε σε συγκέντρωση αλληγγύης στο Μπορνχάιμ το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση διαθέτει μια έκταση 600 στρεμάτων ανάμεσα στη Βόνη και την Κολωνία, στην οποία εργάζονται 240 άτομα, στην πλειοψηφία εποχιακοί μετανάστες/-τριες.

Περίληψη από άρθρο του de.indymedia.org

από LA 18/05/2020 1:29 μμ.


Πορεία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Οι εργάτες/τριες γης φωνάζουν "δώστε μας τα λεφτά μας". Νωρίτερα αναρχοσυνδικαλιστές της FAU παρείχαν νομική συμβουλευτική στα εργαζόμενα άτομα

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License