post image

Το νέο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα, με σαφές ταξικό και αντιδραστικό πρόσημο, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Η νέα αυτή αντιδραστική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει σκοπό να επιτείνει τον μηχανιστικό και εξεταστικό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος, αυστηροποιώντας το ήδη ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του, εμμένοντας πεισματικά στην πειθάρχηση και την τιμωρία των μαθητών, αλλά και στην εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών. Επιπλέον, σκόπιμα οξύνει τους ταξικούς φραγμούς που διατρέχουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αποκλείοντας τμήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης, υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο το μέλλον, την εργασιακή προοπτική και τις δυνατότητες επιβίωσής τους. Στο στόχαστρο του νομοσχεδίου πέρα από τους μαθητές και τους φοιτητές τίθενται και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις επικείμενες αξιολογήσεις που ενδέχεται να τους θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εργασιακής επισφάλειας.

Το νομοσχέδιο αυτό υπάγεται στη συνολική στρατηγική του κράτους για την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της υποχρηματοδότησης, αλλά και της ροπής του εκπαιδευτικού συστήματος προς τον αυταρχισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αυτές είναι άλλωστε οι επιταγές της παγκόσμιας οικονομίας της αγοράς, αυτοί είναι οι κανόνες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού και της εμπορευματοποίησης κάθε ανθρώπινης ανάγκης και δραστηριότητας.

Υπό το βάρος αυτής της νέας αντιλαϊκής επίθεσης που διεξάγουν συντονισμένα το κεφάλαιο και το κράτος, οι δυνάμεις της κοινωνικής βάσης καλούνται να ανασυνταχθούν, να συσπειρωθούν με άξονα την κοινότητα των ταξικών τους συμφερόντων και να οργανώσουν τη δική τους αντεπίθεση. Μόνο με ένα οργανωμένο και ακηδεμόνευτο ταξικό κίνημα μπορούμε να προασπίσουμε τα υλικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, είτε αυτή είναι οικονομικά ενεργή είτε άνεργη είτε εκπαιδευόμενη. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τον καθένα και την καθεμία που βρίσκεται στη βάση της κοινωνικής και παραγωγικής πυραμίδας να πυκνώσει τις γραμμές των ταξικών οργανισμών βάσης, των σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών σχημάτων και συλλόγων, των οικονομικών ενώσεων των συνταξιούχων και των ανέργων, των εργατικών πρωτοβουλιών βάσης.

Στους δρόμους του αγώνα θα εμποδίσουμε την ψήφιση του νέου αντι-εκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΜΟΧΛΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ

ΝΑ ΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΤΡΙΤΗ 19/5, 13:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

emai: lib_thess@hotmail.com

blog: libertasalonica.wordpress.com

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License