Ο ΧΥΤΑ πλησιάζει πλέον τα σπίτια

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, ενέκρινε νέα "έκτακτη" επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής κατά 49,2 στρέμματα χωρητικότητας 600.000 τόνων σκουπιδιών «για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της Περιφέρειας Αττικής». Αυτό είναι ένα ακόμη στήριγμα στους εργολάβους από την κυβέρνηση (Ίντρακατ, Τέρνα, Άκτωρ), η οποία αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως ο ΧΥΤΑ πλησιάζει πλέον τις πρώτες κατοικίες του Δήμου.

post image

Είναι γεγονός πως στην Δυτική Αττική, δραστηριοποιείται ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων με εργοστάσια ανακύκλωσης. Πλέον, σε κάθε μεριά των δημών Ανω Λιοσίων και Ασπροπύργου λειτουργεί και ένα εργοστάσιο απορριμμάτων. Σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίων, χωματερές και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, προκαλούν μεγάλες επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα (το νέρο που πίνουμε), και τον αέρα που αναπνέουμε καθώς εκλύεται μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Tα εργοστάσια αυτά, βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο τον δήμο Φυλής και Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι παντού. Στον ΧΥΤΑ Φυλής υπάρχει το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης ιδιοκτησίας Μπόμπολα και ΕΔΣΝΑ. Ακριβώς δίπλα, λειτουργεί ο αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών απορριμμάτων της Μεσόγειος - J&P ΑΒΑΞ και διάφορα μικρότερα ΚΔΑΥ (WATT, ASA, Περμε) χώροι στους οποίους οι παραβάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Ακριβώς δίπλα από την χωματερή, στην συνοικία Νέα Ζωή βρίσκεται το ΚΔΑΥ της General Recycling, όπου τα τελευταία 5 χρόνια από τότε που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά, καίγονται καθημερινά διάφορα σκουπίδια, δημμιιουργώντας πυκνούς καπνούς στην περιοχή. Προς, τα διυλιστήρια κατασκευάζεται ένα καινούργιο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης από την Ελληνική Ανακύκλωση ΑΕΒΕ του Κωστούλα, όπου επί τρεις δεκαετίες λειτουργούσε παράνομα διάφορα ΣΜΑ και εργοτάξια, σε διάφορα σημεία των Άνω Λιοσίων. Δίπλα από το λιμάνι του Ασπροπύργου λειτουργεί και ένας ακόμη χώρος ανακύκλωσης με το όνομα Πολέκο, ενώ λίγο πιο βόρεια μια εταιρεία με την επωνυμία Χούμας η οποία ανακυκλώνει μπαταρίες και έχει κατηγορηθεί πάμπολλες φορές για σωρεία περιβαλλοντικών παραβιάσεων. Ο αριθμός τέτοιων εργοστασίων (εξαιρούνται τα σκραπατζίδικα), δηλώνει το μείζων πρόβλημα που υπάρχει στην Δυτική Αττική. Ανησυχία επίσης υπάρχει για πιθανή πυρκαγιά σε κάποιο από αυτά τα εργοστάσια, διότι είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες κάποιο από αυτά πυρπολείται.

Εικόνες:

από Νέστωρ 20/05/2020 12:50 πμ.


Παραθέτω ένα κείμενο της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Αγίων Αναργύρων- Καματερού σχετικά με την ύπαρξη του χυτα, θεωρώντας ότι είναι κατατοπιστικό και συμβάλλει με τις πληροφορίες του στην κατανόηση του προβλήματος.

https://protaanka.espivblogs.net/2019/04/24/na-antistathoyme-sta-schedia-kratoys-di/

από Α 21/05/2020 12:55 μμ.


  • επίσης υπάρχουν και τα εργοστάσια του Βασιλακόπουλου, της Μαρί, της Antipollution, της Alpha Green, της Νεονακη, του Φιλιπποπουλου (ΕΛΒΑΝ) και του Σακαντάρη. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License