[Βόλος]- ενήμερωση + φώτος απο Λαική συνέλευση πλατείας ελευθερίας και πορεία ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το Μονακό ή με τις Σταγιάτες!

post image

Για δεύτερη βδομάδα, χθες το απόγευμα 23/5, πάνω απο 200 κάτοικοι του Βόλου πραγματοποίησαν (για τρίτη συνεχόμενη φορά) Λαϊκή συνέλευση στην πλατεία ελευθερίας ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Απο την συζήτηση προέκυψε η συνέχιση των κινήσεων και η διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου με κατεύθυνση την ΑΓΕΤ στις 13 Ιούνη. Επίσης δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας, και συνεννόησης για πρακτικά θέματα και αποφασίστηκε να γίνει και μοτο-ποδηλατοπορεία την επόμενη Πέμπτη 28/5 στις 20:00 στον άγιο Νικόλαο. Στην συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία με συμμετοχή 400 ατόμων στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, περνώντας απο γραφεία κομμάτων, τοπικά ΜΜΕ, το ΤΕΕ , το δημαρχείο και την γειτονιά της Μεταμόρφωσης (όπου υπήρξε ζεστή υποδοχή και χειροκροτήματα απο τα μπαλκόνια) καταλήγοντας πάλι πίσω στην πλατεία ελευθερίας. Επόμενη λαϊκή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 29/5 στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας. Ο κόσμος του Βόλου δείχνει να ξεμουδιάζει και να πλαισιώνει κινήσεις που βγαίνουν από τα κάτω χωρίς διαμεσολαβητές, ειδικούς και κόμματα αλλά προωθώντας,χωρίς αγκυλώσεις, παράλληλα έναν μετωπικό αγώνα απέναντι στην κατασκευή εργοστασίου srf προς καύση στην ΑΓΕΤ. Οι ύβρεις και οι απειλές του δημάρχου-τοπικού εντολοδόχου των πολυεθνικών προς ένα ολόκληρο χωρίο (Σταγιάτες ) αλλά και σε όποιον διαφωνεί με τα καταστροφικά του σχέδια, δεν τρομοκρατούν κανένα, ίσα ίσα το αντίθετο. Τις τελευταίες μέρες στην πόλη του Βόλου ο τρόμος σπάει στον δρόμο και μεταφέρεται στην γιάφκα του Δημαρχείου, εξού και τα επεισόδια παράκρουσης του ξεμωραμένου πλέον Μπεόυ που έχει κάνει όλη την ελλάδα να γελάει μαζί του. Η συνέχεια στους δρόμους..

Μερικά καινούργια συνθήματα που ακούστηκαν :

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το Μονακό ή με τις Σταγιάτες!

Μες στο δημαρχείο είναι η μαφία, έξω στο δρόμο η ελευθερία!

Απο το astra (τοπικό κανάλι) μιλάει η μαφία, να ποια είναι η τρομοκρατία!

Απ΄τον Ταχυδρόμο (τοπική φυλλάδα) μιλάει η αστυνομία- γιάφκες είναι οι τράπεζες και τα υπουργεία.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License