Την Δευτέρα 25/5, ο 46χρονος Αφροαμερικανός George Floyd δολοφονείται από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Η κρατική και ρατσιστική βία στην Αμερική εκτελεί άλλον έναν προλετάριο. Έκτοτε οργανώνονται διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων και οδομαχίες στις περισσότερες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, ενώ το Σάββατο 30/5 επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πόλεις.

Η ακροδεξιά του Τραμπ στην Αμερική περνάει πολιτική κρίση. Σε μια περίοδο έντονης καπιταλιστικής κρίσης, οι δύο ισχυρότερες καπιταλιστικές χώρες Μ.Βρετανία (Brexit) και ΗΠΑ (εμπορικοί πόλεμοι) δείχνουν ανήμπορες να υποστηρίξουν ένα σχέδιο ξεπεράσματος. Η επιλογή της ακροδεξιάς πολιτικής κατεύθυνσης πρωτίστως από την διακυβέρνηση Τραμπ δεν αποτελεί την ολοκλήρωση της αστικής κυριαρχίας. Το ταξικό κίνημα είναι ενεργό και αγωνίζεται στο δρόμο απέναντι σε κάθε αδικία και ταξική επίθεση που δέχονται οι προλετάριοι. Οι οργανώσεις του κινήματος οφείλουν να μην υποχωρούν στην επίθεση του κεφαλαίου, αλλά να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του κόσμου και του αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Στην Ελλάδα βασικός εχθρός μας είναι η ΝΔ και οι αστοί. Να υπονομεύσουμε τον ελληνικό καπιταλισμό ως στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Μεσόγειο. Ο αγώνας ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό, ξεκινάει από το Διεθνιστικό μας ταξικό καθήκον να επιτεθούμε στην εθνική ενότητα και την εγχώρια αστική τάξη. Κόντρα σε ακροδεξιά, ρατσισμό και εθνικισμό για την Ταξική Αλληλεγγύη, τον Διεθνισμό και την Κομμουνιστική Εξέγερση.

Η ΟΡΜΑ καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία με προσυγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 3/6 στις 19:00.

Αθήνα, 1/6/2020

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License