“αγαπάμε τόσο πολύ την ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή ώστε να πεθάνουμε γι αυτήν”

Στις 02/06 το ανταγωνιστικό κίνημα καλείται να διαδηλώσει για να τιμήσει τα μέλη του επαναστατικού συγκροτήματος Grup Yorum, την Helin Bölekκαι τον İbrahim Gökçek και το σύντροφο, μέλος του Λαϊκού Μετώπου, Mustafa Koçak, που έπεσαν μαχόμενοι στην αντίσταση με απεργία πείνας μέχρι θανάτου για 288, 323 και 297 μέρες αντίστοιχα. Οι σύντροφοι δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στην αδικία, τη φίμωση, τα βασανιστήρια, την καταπίεση, αντιστεκόμενοι μέχρι τέλους για τα δίκαια αιτήματα της απεργίας πείνας. Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους απεργούς που συνεχίζουν την αντίσταση, μέσα στις φυλακές της Τουρκίας. Στους Δικηγόρους του Λαού, Ebru Timtik και Aytaç Ünsal, καθώς και στους πολιτικούς κρατούμενους Didem Akman και Özgür Karakaya. Να δυναμώσουμε τις φωνές τους για να ακουστούν παντού τα αιτήματα τους:

-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.

-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.

-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.

-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών και να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

Γιατί όπως γράψανε και οι σύντροφοι μας από το Λαϊκό Μέτωπο και την Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν: “Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα των GRUP YORUM και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Δεν έσκυψαν ποτέ το κεφάλι και δεν λύγισαν ούτε για μια στιγμή, αντιστάθηκαν στα βασανιστήρια, στην άγρια καταστολή και στις φυλακίσεις. Αγωνίστηκαν για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους και τους λαούς της Τουρκίας με πίστη και αυταπάρνηση. Γι αυτό και το Καθεστώς Ερντογάν φοβάται τη δύναμη αυτού του αγώνα και δεν δίστασε να επιτεθεί στις κηδείες των μαρτύρων μας, με δακρυγόνα συλλήψεις και βασανιστήρια. Στην πολιτική κηδεία του συντρόφου Ibrahim Cokcek φτάσανε σε σημείο να απαγάγουν το σώμα του, εξαπολύοντας μεγάλη αστυνομική επίθεση, προσάγωντας μέχρι και τον πατέρα του”.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη ανάμεσα στους αγωνιστές και τους λαούς, ενάντια στο πολεμοκάπηλο κλίμα που καλλιεργείται τεχνηέντως και στις δυο πλευρές του Αιγαίου και οφείλεται στην όξυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις άρχουσες τάξεις και τα κράτη Ελλάδας και Τουρκίας. Ενός ανταγωνισμού που συνδέεται με τα εμπλεκόμενα και αλληλοσυγκρουόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα, τις πολεμικές εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς γύρω από την αναζήτηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς τόσο η ελληνική όσο και η τούρκικη άρχουσα τάξη, φιλοδοξούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους μέσα σε ένα ρευστό σκηνικό ενδοκυριαρχικών αντιπαραθέσεων.

Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη όξυνσης των αστικών ανταγωνισμών, σε μια συγκυρία που οι λαοί των δύο χωρών φτωχοποιούνται και εξαθλιώνονται από τις οικονομικές επιλογές των κυβερνήσεων τους, σε μια συγκυρία που οι κυβερνήσεις μέσω εθνικιστικών και ρατσιστικών παραλληρημάτων επιχειρούν να βομβαρδίσουν τους δεσμούς της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης που αναπτύσσονται διαχρονικά μεταξύ των δύο χειμαζόμενων λαών. Ζούμε σε μια πρωτόγνωρη εποχή που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και το ενδεχόμενο γενίκευσης και όξυνσης των περιφερειακών συγκρούσεων δεν αποκλείει το ξέσπασμα ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου που θα επιφέρει ένα γενικευμένο αιματοκύλισμα στους λαούς για την επαναφορά της καπιταλιστικής μηχανής.

Σε αυτή την συγκυρία το Τουρκικό και Ελληνικό κράτος σαν γνήσιοι μακελάρηδες των λαών προετοιμάζουν το έδαφος για μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κρατών. Μια αναμέτρηση που απαιτεί την αποτίναξη των δεσμών διεθνιστικής αλληλεγγύης και την επιβολή ενός κλίματος αλληλοεξόντωσης και κανιβαλισμού μεταξύ των λαών προκειμένου να αποτελέσουν καύσιμη ύλη στους τυχοδιωκτικούς και πολεμοκάπηλους ανταγωνισμούς τους. Ήδη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποτελούν τα πρώτα θύματα της όξυνσης του ανταγωνισμών με τις δύο χώρες να επιδίδονται σε ένα ανεξάντλητο και εθνικιστικό κρεσέντο υποτίμησης και απαξίωσης των ζωών τους μέσω των εκατέρωθεν επαναπροωθήσεων και της άγριας καταστολής τους στα σύνορα του Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου.

Παρά τους αστικούς ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο κρατών, η εξέλιξη των οποίων θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την στάση των μεγάλων δυνάμεων και ειδικά του ρόλου που θα επιλέξουν να παίξουν οι ΗΠΑ στην περιοχή της Α.Μεσογείου, η συνεργασία των δύο χωρών στο επίπεδο της “αντι”τρομοκρατικής πολιτικής φαίνεται να εξελίσσεταιανεπηρέαστα. Το ελληνικό έδαφος όχι μόνο δεν αποτελεί καταφύγιο για τους αγωνιστές που διώκονται από τον φασίστα Ερντογάν αλλά φαίνεται να αποτελεί το καταλληλότερο πεδίο για τις ελληνικές κυβερνήσεις ώστε να “εργαλειοποιούν” τους αγωνιστές αξιοποιώντας τους ανάλογα με την πολιτική συγκυρία για τις επιδιώξεις της εξωτερικής πολιτικής τους.

Δεν ξεχνάμε τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η κυβέρνηση Σύριζα λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν το 2017 με ανύπαρκτα στοιχεία. Τις πρόσφατες συλλήψεις συντρόφων και συντροφισσών στα Σεπόλια έπειτα από την συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη και την επιθυμία που εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός για συλλήψεις μελών του ΛαϊκούΜετώπου στην Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε τις απαγωγή – εξαφάνιση του Τούρκου πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαιλά το 2013 από το κέντρο της Αθήνας σε αυτοκίνητο που όπως αποδείχθηκε άνηκε σε όχημα της ελ.ασ. Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις - πιέσεις της Τουρκικής πρεσβείας κάθε φορά που ο επαναστάτης Δ. Κουφοντίνας κατάφερνε το δικαίωμα στην χορήγηση άδειας από τις φυλακές.

Καλούμε στη διαδήλωση για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας που αγκομαχάνε κάτω από την καταπίεση του φασιστικού καθεστώτος του ΑΚΡ . Μα και συνάμα να στηρίξουμε έμπρακτα τόσο τα πρωτοπόρα επαναστατικά εγχειρήματα που αγωνίζονται για την ανατροπή του φασισμού και του ιμπεριαλισμού και το πέρασμα στοσοσιαλισμό, όσο και τον ανθό της νεολαίας, του πολιτισμού, της μόρφωσης, της μουσικής και της εκπαίδευσης που αργοπεθαίνει στα μπουντρούμια του Τουρκικού κράτους επειδή διεκδικεί δικαιώματα και ελευθερίες. Επειδή η ελευθερία του λόγου δεν συμβιβάζεται και δεν χωράει στις προσταγές και τους περιορισμούς μιας αστικής χούντας που ακρωτηριάζει την ελευθερία και λοβοτομεί την διαφορετικότητα.

Παραμένουμε δίπλα στους συντρόφους του ΛαϊκούΜετώπου Τουρκίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον αγώνα για την ανθρώπινη απελευθέρωση. Ενώνουμε τις φωνές μας με το επαναστατικό συγκρότημαGrup Yorumμέχρι οι φωνές μας να ακουστούν στους απεργούς πείνας και τους καταδικασμένους σε ισόβια στα Τουρκικά κελιά. Αρνούμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των πολέμων τους και συνεργοί στα εγκλήματα των πολεμικών τους βλέψεων. Αγωνιζόμαστε για την ενότητα της εργατικής τάξης ανεξαρτήτως έμφυλων, θρησκευτικών, εθνικών διαχωρισμών που προωθούν οι κυρίαρχοι γνωρίζοντας ότιοι η ενότητα όσων υφίστανται την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση σφυρηλατείται στους δρόμους της αντίστασης μέσα από τις επιλογές που προωθούν τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ

Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Didem Akman, Özgür Karakaya!

HELİN BÖLEK, MUSTAFA KOÇAK, İBRAHİM GÖKÇEK ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ GRUP YORUM

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

NA ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License