ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στις 25 Μαΐου 4 αστυνομικοί στη Μινεάπολη των ΗΠΑ σταματούν και συλλαμβάνουν τον George Floyd με αφορμή ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων. Έχοντας ήδη δέσει τα χέρια του, 3 από αυτούς τον ρίχνουν στο έδαφος και τον κρατούν ακινητοποιημένο με τον Derek Chauvin να πνίγει επί 9 λεπτά τον George Floyd, ακόμα και όταν δεν είχε ολοφάνερα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει σε κοινή θέα.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι από τους βασικούς πυλώνες συγκρότησης ενός κράτους που επιτίθεται μανιωδώς προκειμένου να διατηρήσει την ισχύ του. Έχοντας προκαλέσει και εμπλακεί σε εκατοντάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις το αμερικανικό κράτος βομβαρδίζει αμάχους, λεηλατεί την καπιταλιστική περιφέρεια τρομοκρατώντας τόσο τον πλανήτη, όσο και τους ίδιους τους κατοίκους του, και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τους μαύρους, ιθαγενικούς και ευρύτερα φτωχούς πληθυσμούς.

Η σκληρή ταξική διάρθωση της αμερικανικής κοινωνίας, όπου μια μικρή ελίτ κατέχει τον συντριπτικό πλούτο της χώρας, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται εξαιτίας των συνθηκών δουλειάς τους, έγινε ακόμα πιο εμφανής και στη διάρκεια της ήδη εξελισσόμενης πανδημίας με την πλειονότητα των νεκρών να προέρχεται από τις κατώτερες τάξεις, των πιο φτωχών, πιο αποκλεισμένων, πιο καταπιεσμένων.

Και είναι οι άνθρωποι από αυτές τις τάξεις και φυλετικές κοινότητες που αυτές τις μέρες έχουν κατακλύσει εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ, διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν αστυνομικά τμήματα και καταστρέφουν καπιταλιστικούς στόχους. Είναι οι χιλιάδες των εξεγερμένων που περνούν στην αντεπίθεση οργισμένοι από τη ρατσιστική-δολοφονική βία των μηχανισμών καταστολής, από τις ασφυκτικές συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης, που αψηφούν τις απειλές του Τραμπ για επιβολή της τάξης του θανάτου με στρατιωτική επέμβαση.

Είναι τα ταξικά αδέλφια μας που μέσα στην καρδιά της αυτοκρατορίας κρατούν ζωντανή την εξέγερση αλλά και το δρόμο για την ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ προς την Αμερικανική Πρεσβεία

Τετάρτη 3 Ιουνίου 7μ.μ, Μέγαρο Μουσικής

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ- ΟΣ

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License