Ανοιχτή συνέλευση τη για τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ

Ανοιχτή συνέλευση διοργάνωσης διαδήλ. αλληλ. στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ Την Τετάρτη 3/6 19.00 στο Πολυτεχνείο καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη για τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ.

Ανοιχτή συνέλευση διοργάνωσης διαδήλ. αλληλ. στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη 3/6 19.00 στο Πολυτεχνείο καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη για τη διοργάνωση διαδήλωσης αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στις ΗΠΑ.

Σήμερα θεωρούμε ότι είναι ακόμη πιο σημαντική η υποστήριξη στους εξεγερμένους με βάση την τροπή των γεγονότων. Η κοινωνική εξέγερση που πυροδοτήθηκε με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία στις ΗΠΑ γενικεύεται, καθώς εξαπλώνεται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ οι διαδηλώσεις φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα η εξουσία μηχανεύεται τρόπους ολοκληρωτικής καταστολής των εξεγερμένων. Η Εθνοφρουρά έχει κατέβει ήδη στους δρόμους των πόλεων, ενώ στις κυριότερες από αυτές έχει κηρυχθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα διάφορα επιπλέον μέτρα καταστολής εμφανίζονται καθημερινά στον δημόσιο λόγο. Ο ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ ανακοινώνει την πρόθεση να χαρακτηριστεί το antifa κίνημα τρομοκρατική οργάνωση και να απαγορευτεί, ενώ επιτίθεται κατά των αναρχικών, ενόσω απειλεί να παρατάξει και τον στρατό απέναντι στους διαδηλωτές. Οι μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4.000 συλληφθέντες και 5 νεκρούς σε γεγονότα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις.

Θεωρούμε ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα μια κεντρική διαδήλωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους τις αμέσως επόμενες μέρες, η οποία θα έχει αναρχικά-αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά και θα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του κράτους και της αστυνομίας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παντού στον κόσμο και φυσικά και εδώ στη χώρα μας.

Επειδή η ίδια η εξέγερση έχει επίκαιρα χαρακτηριστικά θεωρούμε ότι είναι επιτακτική πολιτική ανάγκη η συγκρότηση μιας κίνησης αλληλεγγύης από το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα σε άμεσο χρόνο.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

Libertatia, Συλλογικότητα για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

/Μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License