ΗΠΑ, Κολομβία, Τουρκία, ο φασισμός δολοφονεί την εξέγερση και τη νεότητα

Ενόσο απλώνεται η εξέγερση στις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες κρατικές και ταξικές-ρατσιστικές δολοφονίες, το κολομβιανό κράτος συνεχίζει την καθημερινή πολιτική εξόντωσης των κοινωνικών αγωνιστών και ο τουρκικός φασισμός σπέρνει θάνατο σε κάθε έκφραση ελευθερίας... Το περασμένο Σάββατο 30 Μάη στην πόλη Omaha της πολιτείας Nebraska, ένας λευκός αμερικάνος, δηλωμένος ρατσιστής, δολοφόνησε τον 22χρονο James Scurlock, που διαδήλωνε για την δολοφονία του Αφρο-αμερικάνου George Floyd... Την ίδια μέρα, σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Huila της Κολομβίας, δολοφονήθηκε ο 19χρονος Carlos Montaño, γιός πρώην αντάρτη των FARC-EP... Την επόμενη μέρα, στην γειτονιά Alsancak στην Άγκυρα της Τουρκίας δολοφονήθηκε με μαχαιριές στην καρδιά ο 20χρονος Barış Çakan, επειδή άκουγε στο μπαλκόνι του κούρδικη μουσική.

post image

ΗΠΑ, Κολομβία, Τουρκία, ο φασισμός δολοφονεί την εξέγερση και τη νεότητα

Ενόσο απλώνεται η εξέγερση στις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες κρατικές και ταξικές-ρατσιστικές δολοφονίες, το κολομβιανό κράτος συνεχίζει την καθημερινή πολιτική εξόντωσης των κοινωνικών αγωνιστών και ο τουρκικός φασισμός σπέρνει θάνατο σε κάθε έκφραση ελευθερίας.

Το περασμένο Σάββατο 30 Μάη στην πόλη Omaha της πολιτείας Nebraska, ένας λευκός αμερικάνος, ο Jake Gardner, δηλωμένος ρατσιστής, δολοφόνησε με πυροβολισμούς τον 22χρονο James Scurlock, που διαδήλωνε για την δολοφονία του Αφρο-αμερικάνου George Floyd. Ο δολοφόνος είναι πρώην πεζοναύτης, βετεράνος των πολέμων στο Ιράκ και την Αϊτή, φιλελεύθερος, σύμφωνα με δικά του λόγια και εθελοντής στην προεκλογική εκστρατεία του Trump το 2016. Από τον λογαρισμό του στο facebook έχει επιτεθεί στις Trans. Ο δολοφόνος επικαλέστηκε ότι ο James Scurlock έσπασε ένα τζάμι, σε ένα από τα δυο μπαρ που κατέχει. Επιβεβαιωμένα, πριν πυροβολήσει ο Gardner εκτόξευσε ρατσιστικές προσβολές. Δεν προφυλακίστηκε. Η κόρη του 22χρονου James Scurlock θα μεγαλώσει με τον πόνο του άγριας ταξικής τρομοκρατίας των αφεντικών.

Την ίδια μέρα, σε μια αγροτική περιοχή της επαρχίας Huila της Κολομβίας, δολοφονήθηκε ο 19χρονος Carlos Montaño, γιός πρώην αντάρτη των FARC-EP. Ο πατέρας του Jose Montaño έχει επιβιώσει από από αντίστοιχη επίθεση στο παρελθόν. Μια βδομάδα πριν, στον δήμο Campoalegre της ίδιας επαρχίας δολοφονήθηκε ένας ακόμα πρώην αντάρτης των FARC-EP. Μέχρι προχθές, Δευτέρα 1 Ιούνη, ο αριθμός των δολοφονημένων, των σχετιζόμενων με την Συμφωνία Ειρήνης που υπογράφηκε το 2016 έφτασε τους 199 και ο αριθμός των δολοφονημένων συγγενών τους, τους 41. (Αναλυτικό άρθρο για την διαρκή εξοντωτική τρομοκρατία από το κράτος και το παρακράτος της Κολομβίας και τις συνέπειες της Συμφωνίας αφοπλισμού ενός μέρους του αντάρτικου, δημοσιεύτηκε πρόσφατα)

Την επόμενη μέρα από τις δολοφονίες του James Scurlock και του Carlos Montaño, στην γειτονιά Alsancak, της περιοχής Etimesgut στην Ankara (Άγκυρα) της Τουρκίας δολοφονήθηκε με μαχαιριές στην καρδιά ο 20χρονος Barış Çakan, επειδή άκουγε στο μπαλκόνι του κούρδικη μουσική.

SEHID NAMIRIN

ΘΑΝΑΤΟ στους ΕΧΘΡΟΥΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Sol

Φωτογραφίες:

-James Scurlock, Αφρο-αμερικάνος, Omaha, Nebraska, ΗΠΑ.

-Carlos Montaño, παιδί ανταρτών, Huila, Κολομβία.

-Barış Çakan, Κούρδος, Ankara,Τουρκία. Η κηδεία του και το μνήμα του.

Πηγές:

thecut.com

anfenglish.com

anfenglish.com

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License