Συλλαλητήριο ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως την Τετάρτη 10/6, 7μμ στο Σύνταγμα


Η κυβέρνηση της ΝΔ, ετοιμάζει τον νέο νόμο για την εκπαίδευση, έναν νόμο που θέλει να γεμίσει το σχολείο με νέους ταξικούς φραγμούς.

Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του 10 μετατρέποντας τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα.

Συντηρητικοποιεί το σχολικό περιβάλλον επαναφέροντας την διαγωγή στο απολυτήριο και ενισχύοντας τα πρότυπα. Επιτρέπει την αύξηση των μαθητών σε κάθε τάξη μπουκώνοντας τις αίθουσες των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε 25.

Με την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των καθηγητών θέλει να κάνει τα σχολεία πολλών ταχυτήτων, και η χρηματοδότηση τους να εξαρτάται από μία κατηγοριοποίηση σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου, εντείνει τον ανταγωνισμό σπάζοντας το ενιαίο σχολικό πρόγραμμα και επιτρέποντας στο τέλος κλείσιμο σχολείων. Χειροτερεύει τις συνθήκες για τους συμβασιούχους καθηγητές και οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση της Κεραμέως εισάγει την εξατομικοποίηση της εργασίας, το σπάσιμο του 8ωρου και των εργασιακών δικαιωμάτων, φέρνει την μείωση του μισθού και των θέσεων εργασίας ενώ διασπά την εκπαιδευτική ενότητα της πραγματικής σχέσης δασκάλου και μαθητών.

Η ΝΔ φέρνει στα σχολεία το όραμα της για ακόμα πιο ταξικά σχολεία, σχολεία της αριστείας με περισσότερα μαθήματα και εξετάσεις, νέα ιδεολογήματα από το βαθύ παρελθόν, θέλει να κτυπήσει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα σχολεία και να διαλύσει την χρηματοδότησή των σχολείων.

Δεν θα την αφήσουμε. Η Κεραμέως να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και κάθε μέτρο που πήρε εν μέσω πανδημίας. Εργαζόμενοι και μαθητές ενωμένοι απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

  • Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί η τροπολογία και η Υπουργική Απόφαση για τις κάμερες
  • Να καταργηθούν τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που πάρθηκαν εν μέσω πανδημίας
  • Προσλήψεις και αυξήσεις στα σχολεία
  • Ελεύθερη πρόσβαση όλων σε όλες τις σχολές

Αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στα σχολεία

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/6 στις 7μμ στο Σύνταγμα

ΟΡΜΑ - Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License