ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 30.09.12

Φαντάζει μακρινή η υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας από τον Σεπτέμβρη του 2012, όμως έρχεται ξανά στο προσκήνιο με το Εφετείο να έχει οριστεί για τις 8 Ιουλίου 2020.

Το Πρωτόδικο δικαστήριο έπειτα από συνεδριάσεις τριών περίπου μηνών, ολοκληρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2019, με την έδρα να ανακοινώνει την απόφαση της λίγο πριν τις 9 το βράδυ. Από τους εικοσιένα αντιφασίστες-ριες, τρεις καταδικάστηκαν για αντίσταση κατά της Αρχής και οι ίδιοι μαζί με ακόμη δύο κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης με βιαιοπραγίες. Και οι πέντε άσκησαν έφεση και η ποινή φυλάκισης (ένα έτος ή ένα έτος και έξι μήνες) ανεστάλη για τρία χρόνια μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Λίγο καιρό πριν (22/10/19) είχε ολοκληρωθεί και η δίκη των μπάτσων βασανιστών.Η Δικαιοσύνη όχι μόνο αθώωσε τους μπάτσους της ομάδας Δέλτα, κυρίως για τις βιαιοπραγίες κατά τη σύλληψη, αλλά μετέτρεψε σε έργω εξύβριση την ποινή των βασανιστηρίων που είχε αποδοθεί σε έναν από τους επικεφαλής τους και έτσι παραγράφηκε και αυτή.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε μέσα από τις δυο αλληλένδετες δίκες, έρχεται να προστεθεί στην παρακαταθήκη του αγώνα για έναν κόσμο ελευθερίας και ισότητας.

Ο κρατικο-δικαστικός μηχανισμός για ακόμη μια φορά παρείχε προστασία στη δράση των χρυσαυγιτών και επιβράβευσε τους ΔΕΛΤΑδες για τα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς. Αντιμετώπισε τη συμμετοχή στην αντιφασιστική μοτοπορεία ως το μόνο αδίκημα και φρόντισε να κρύψει κάτω απ’το χαλάκι την αγαστή συνεργασία Χρυσής Αυγής με αστυνομικούς και Κρατική Ασφάλεια κατά τον σχηματισμό-στήσιμο της δικογραφίας των συλληφθέντων, όπως αυτή αποκαλύφθηκε μέσα από τις καταθέσεις τους.

Στις 8/7/20 επιστρέφουμε στην δικαστική αίθουσα να υπερασπιστούμε ξανά τη συμμετοχή μας στην αντιφασιστική μοτοπορεία ενάντια σε φασίστες, ένστολους και μη.

Σε μια συγκηρία όπου η ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον έρχονται σε δεύτερη μοίρα από αυτή του κέρδους και της εκμετάλλευσης, είναι χρέος μας να αντισταθούμε.

Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια κοινωνία Ισότητας, Ελευθερίας και Αξιοπρέπειας. Γιατί αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να καταδικαστεί. Είναι ο αγώνας όλων μας. Γιατί έχουμε το δίκιο... τίποτα δεν τέλειωσε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Συγκέντρωση 8 Ιουλίου 2020, στις 09.00 Εφετείο Λουκάρεως, 6ος όροφος, αίθουσα Δ 120

 

Για τα δικαστικά παράβολα θα υπάρχουν κουτιά οικονομικής ενίσχυσης στα Εξάρχεια: Καφενείο, Μικρό καφέ, Vertigo, Σελας, K*Βοξ

Κυψέλη Red & Noir

Email επικοινωνίας με τη συνέλευση: moto15.2020@gmail.com

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License