Παρέμβαση αντιπληροφόρησης και φροντίδας του πάρκου Κύπρου και Πατησίων: Σάββατο 13 Ιούνη, από τις 12 το μεσημέρι

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

post image

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

To πάρκο, ως δημόσιος, πράσινος χώρος στις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας, ελεύθερος και ανοιχτός σε όλους σε πείσμα κρατικών και δημοτικών σχεδιασμών, αποτελεί διέξοδο κοινωνικής συνεύρεσης και επικοινωνίας ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Η διάσωσή του είναι αποτέλεσμα του αυτοοργανωμένου αδιαμεσολάβητου κοινωνικού αγώνα, που ξέσπασε στις 26 Γενάρη 2009, όταν συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξερίζωσαν 44 δέντρα (τα 12 αιωνόβια) σε μια επιχείρηση παράδοσής του σε ιδιωτική εταιρεία πάρκινγκ. Η πολύμορφη αντίσταση παραμένει βαθιά ριζωμένη εδώ: δυναμικές διαδηλώσεις, ανοιχτές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, συλλογική δενδροφύτευση, ανακατασκευή της παιδικής χαράς, επανασύνδεση του νερού.

ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εν καιρώ πανδημίας, η όξυνση της επίθεσης κράτους και αφεντικών επιτείνει μια ήδη ασφυκτική συνθήκη φόβου και απελπισίας:

- η ήδη φτωχοποιημένη πλειοψηφία ωθείται στα όρια της εξαθλίωσης

- όλο και περισσότεροι βρισκόμαστε άνεργοι και αποκλεισμένοι από βασικά κοινωνικά αγαθά

- κάθε αντίσταση καταστέλλεται βάναυσα

- οι ταξικές και κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις οξύνονται και εδαφικοποιούνται με τον κατακερματισμό των γειτονιών μας σε ζώνες εμπορευματοποίησης.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε όλους και όλες, τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τις ευρύτερες δυνάμεις του κοινωνικού - ταξικού κινήματος, να συνδράμουν στην υπεράσπιση του ανοιχτού δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου. Απέναντι σε όσους επιχειρούν να τον υπονομεύσουν, μετατρέποντάς το σε πιάτσα διακίνησης και εμπορίας ουσιών, σε πεδίο αντικοινωνικών συμπεριφορών. Απέναντι σε κάθε σχέδιο απαξίωσης, γκετοποίησης, καταστολής του από τις δημοτικές και κρατικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ,

ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης και φροντίδας του πάρκου
Σάββατο 13 Ιούνη 2020, από τις 12 το μεσημέρι

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License