[Προβολή/Συζήτηση] Απεργία Ενοικίου

Στο πλαίσιο προπαγάνδισης της διαδήλωσης για τα νοίκια στις 26 Ιουνίου (πλ. Βικτωρίας, 19.00), μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δυο προβολές της ταινίας "Απεργία Ενοικίου" (Behind the rent strike, 1972), και μετά το τέλος τους θα ακολουθήσει εκδήλωση/συζήτηση.

post image

Στο πλαίσιο προπαγάνδισης της διαδήλωσης για τα νοίκια στις 26 Ιουνίου (πλ. Βικτωρίας, 19.00), μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δυο προβολές της ταινίας "Απεργία Ενοικίου" (Behind the rent strike, 1972)*, και μετά το τέλος τους θα ακολουθήσει εκδήλωση/συζήτηση.

  • Η μία προβολή/συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, στις 20.00, στην ταράτσα του Κοινού Τόπου (Πλούτωνος & Υψηλάντου, Χαραυγή-Δάφνη) σε συνεργασία με την πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια.
  • Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 20.30, στην πλατεία Μικράς Ασίας στην Αγία Παρασκευή σε συνεργασία με την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής και την εργατική συνέλευση στα Βορειοανατολικά, Νομάδες.

Η απεργία ενοικίου του Kirkby ήταν μια 14μηνη στάση πληρωμών, η οποία ξεκίνησε από 3000 ενοικιαστές στις 9 Οκτωβρίου του 1972 στη βρετανική κωμόπολη έξω από το Liverpool, ενάντια στη νομοθετική πράξη Housing Finances Act. Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε τον συγκεκριμένο νόμο περί της χρηματοδότησης της στέγασης, ο οποίος προωθούσε τα λεγόμενα “δίκαια ενοίκια”, εξουσιοδοτώντας τα τοπικά δημοτικά συμβούλια να αυξάνουν τα ενοίκια ανάλογα με την αξία του σπιτιού σαν να πωλούνταν στην ελεύθερη αγορά κατοικίας.

Οι μορφές αντίστασης των ενοικιαστών/τριων στην περαιτέρω υποτίμηση έχουν μακρά ιστορία. Από τους διακανονισμούς με τους ιδιοκτήτες και τις συμβιωτικές συγκατοικήσεις, μέχρι τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις καταλήψεις στέγης, η απεργία ενοικίου αποτελεί κομμάτι των δικών μας απαντήσεων ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου.

Γι’ αυτό μας αξίζει να διδαχθούμε από τις πρακτικές του παρελθόντος για τις αντιστάσεις του μέλλοντος.

 

Συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου

unrealestate.noblogs.org

 

* Η ταινία υποτιτλίστηκε από τη Συνέλευση Ενάντια στον Εκβιασμό του Ενοικίου το Νοέμβριο του 2019 και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 27/11/2019 στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αρχιτεκτονικής.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License