Πρέπει να σταματήσουμε τον φασισμό του τουρκικού κράτους! Εμείς οι γυναίκες υπερασπιζόμαστε το Κουρδιστάν!

Οι Γυναίκες Υπερασπίζονται Το Κουρδιστάν!

Χθες το βράδυ η σκληρότητα του τουρκικού κράτους φάνηκε ακόμη μια φορά στην περιοχή του Κουρδιστάν, αυτή τη φορά στο Basur (Νότιο Κουρδιστάν, Ιράκ). Το φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν έχει πραγματοποίησε έντονους βομβαρδισμούς για να σηματοδοτήσει την έναρξη της αποκαλούμενης επιχείρησης «Νύχια του Αετού» (claw-eagle).

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στον πόλεμο που κήρυξε το τουρκικό κράτος και το φασιστικό του καθεστώς εναντίον του κουρδικού λαού. Στη Βόρεια και Ανατολικά της Συρίας οι επιθέσεις, ο βρώμικος πόλεμος και η κατοχή από το τουρκικό κράτος και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του συνεχίζονται. Στο Bakur (Βόρειο Κουρδιστάν, Τουρκία) συνεχίζουν με το πραξικόπημά τους που έχει ως στόχο να φυλακίσει όλη την αντιπολίτευση.

Οι χθεσινοβραδινοί βομβαρδισμοί στο Basur έπληξαν τον προσφυγικό καταυλισμό Makhmour, τα βουνά Qandil και την περιοχή Shengal. Στόχος των επιθέσεων του τουρκικού κράτους είναι για άλλη μια φορά ο άμαχος πληθυσμός, επιτέθηκε σε χωριά, σε προσφυγικό καταυλισμό και στο νοσοκομείο στο Zerdest.

Ο πληθυσμός των Γιαζίντι, ο οποίος ζει στην περιοχή Shengal και ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει σταδιακά μετά την απόπειρα γενοκτονίας από το ISIS, για άλλη μια φορά γίνεται στόχος του αδίστακτου φασισμού που εκπροσωπείται αυτή τη φορά από το τουρκικό κράτος. Αυτό δείχνει για άλλη μια φορά πώς οι πρακτικές τους είναι οι ίδιες με αυτές του ISIS.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες στον κόσμο να αντισταθούν στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται από το τουρκικό κράτος, να καταγγείλουν την ευθύνη όλων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και όλων των οργανώσεων, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, που κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται σε ολόκληρο το Κουρδιστάν.

Ως Women Defend Rojava, καλούμε τις γυναίκες να υπερασπιστούν το Κουρδιστάν ενάντια στο φασισμό και να οργανώσουν δράσεις, διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις. Τις καλούμε να διαδώσουν τις φρικαλεότητες του τουρκικού κράτους και να ασκήσουν πίεση σε όσους είναι υπεύθυνοι. Καλούμαστε να αναλάβουμε το ρόλο μας ως γυναίκες και να υπερασπιστούμε τη ζωή ενάντια στον φασισμό.

Να σταματήστε τα Τουρκικά Εγκλήματα Πολέμου! Women Defend Rojava!

Οι Γυναίκες Υπερασπίζονται Το Κουρδιστάν!

Women Defend Rojava, 15 Ιούνη 2020

Μετάφραση: Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License