Γερμανία: Μια απάντηση στη δήλωση πολέμου της πόλης του Βερολίνου ενάντια στους αναρχικούς

Μεταφρασμένο στα ελληνικά

Στις 3 Ιουνίου 2020, το δικαστικό σώμα άνοιξε το δρόμο για την έξωση και την καταστροφή του Liebig34 με την απόφασή του . Με αυτόν τον τρόπο, ενήργησε ως συνήθως χωρίς τη δική του πρωτοβουλία και απλώς ως μέσο δημοκρατικής βίας. Οι πελάτες της στις επαρχιακές συνελεύσεις και στην Βουλή των Αντιπροσώπων ακολουθούν αδιάκοπα την ατζέντα μιας πόλης για τους πλούσιους, για τον οποίο όλα τα άλλα πρέπει να εξαλειφθούν. Αισθάνονται νομιμοποιημένοι από τη συμμετοχή περίπου του μισού πληθυσμού στο τελετουργικό που ονομάζεται εκλογή. Για να επιβάλουν τις φαντασιώσεις της τάξης και των οικονομικών τους συμφερόντων, κάνουν χρήση μιας αστυνομικής δύναμης που προσπαθεί πάντα να πουλά το σεξιστικό και δεξιό εξτρεμιστικό προφίλ τους ως λανθασμένα βήματα μεμονωμένων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν πρέπει να φοβούνται ούτε φυλετικές επιθέσεις ούτε δολοφονίες.

Αλλά δεν είναι μόνο οι διευθυντές που έχουν μαυριστεί, μαζί με τους πολιτικούς πίσω από κλειστές πόρτες, κάνουν την πόλη αντικείμενο κερδοσκοπίας. Στη λογική που ενυπάρχει στο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο οι καπιταλιστές κυνηγούν το υψηλότερο κέρδος, προστίθεται ένα άλλο φαινόμενο, το οποίο θέτει το μεγαλύτερο εμπόδιο στον τρόπο των αναρχικών προοπτικών. Μέσα από δεκαετίες νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, τρομοκρατίας των καταναλωτών, κοινωνικού σοβινισμού και διαμόρφωσης μιας εξωτερικής απειλής γνωστής ως «προσφυγική κρίση», οι κάτοικοι της πόλης εκπαιδεύονται για ατομική πρόοδο, ιδιωτική ασφάλεια και εγωιστική μοναξιά. Μια ματιά στα ανακαινισμένα και νεόκτιστα καταλύματα δείχνει οικογένειες στις ιδιωτικοποιημένες παιδικές χαρές τους ή νέους προγραμματιστές λογισμικού στα μοντέρνα καφέ, όλα σε αναζήτηση της ατομικής τους ευτυχίας και σε πλήρη άγνοια για το περιβάλλον τους.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να καταπολεμηθεί και γι 'αυτό χρειαζόμαστε μέρη που δεν πέφτουν θύματα αυτών των περιορισμών και κανόνων ταυτόχρονα και που προσφέρουν χώρο σε δομές με τις οποίες δεν πρέπει πάντα να συμφωνούμε πλήρως για να τους υπερασπιστούμε με βία.

 

Σε λίγες εβδομάδες, οι ψηφοφόροι, οι πολιτικοί και οι διαχειριστές θα επιτεθούν στη Λίμπιγκ34 και τη γειτονιά της με παραστρατιωτικές μεθόδους, άμεσα ή έμμεσα μέσω της κουβέρτας νομιμοποίησης, θα πάρουν τα σπίτια των ανθρώπων και θα τα βάλουν στο δρόμο - με την ελπίδα να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη διάλυση του αναρχικού χώρος. Στη βόρεια συνοικία Friedrichshain, Liebig34 και Rigaer94είναι το σημείο εκκίνησης μιας επιθετικής αυτοπροσδιορισμένης πρακτικής εκτός των κοινωνικών κανόνων και της κρατικής κανονικότητας Το αν ο εκατομμυριούχος και ο ιδιοκτήτης σπιτιού Πάντοβιτς παίρνουν άλλο σπίτι για κερδοσκοπία δεν έχει σημασία για την καπιταλιστική λειτουργία της πόλης. Ωστόσο, σε αυτήν τη γειτονιά, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της δύναμης και της προπαγάνδας που οι αναρχικοί αγώνες, ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού, έχουν αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία, είναι κρυσταλλικό. Η Γερουσία και επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών, Geisel, γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση και, ως εκ τούτου, προσπαθούν να χειριστούν το ζήτημα από την κάλυψη, χωρίς ένα μεγάλο χτύπημα όπως ο προκάτοχός τους Frank Henkel. Όπως και οι προκάτοχοί του, ο σημερινός διοικητής των υπηρεσιών ασφαλείας έχει επίσης ελιγμούς στο αδιέξοδο της προγραμματισμένης καταστροφής ενός από τους υπόλοιπους ορατούς τόπους αντίστασης.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στρατηγική με τα πείρα μας, η οποία θα ανταποκριθεί σε ευρεία απάντηση σε αλληλεγγύη με τον Liebig34. Γιατί ο αναρχικός χώρος εκτείνεται όχι μόνο στα ορατά έργα και στους ανθρώπους που τα κατοικούν ή τα χρησιμοποιούν, αλλά και σε πολλά άλλα αόρατα δίκτυα που δεν μπορούν να φέρουν την υποκριτική εικόνα του Βερολίνου ως κοσμοπολίτικης, ευημερούσας πόλης. Η ανακοινωμένη επίθεση του στρατού των μπάτσων στον Liebig34, της οποίας η προσέγγιση είναι μοναδική και με μια μολυσματική σύγκρουση, δεν θεωρείται μόνο από εμάς ως ο συνηθισμένος τρόμος εξευγενισμού, αλλά και ως μια ρητή επίθεση στον χαρακτήρα του κτηρίου και ως συνέπεια της η φασιστική αναταραχή που χύνεται στον μικρό αριθμό κατεχόμενων δωματίων εδώ και χρόνια.

Παρά όλες τις επικρίσεις που έγιναν εναντίον των πρώτων ομάδων στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι οποίοι απάντησαν στην καταστολή με προσεγγίσεις από μια πολιτοφυλακή γειτονίας, πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα στρώματα και ηθοποιοί καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα στην οποία μιλήσαμε μαζί τους στο 8 Ιουνίου στο Arkonaplatz στο Mitte: Τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα (Porsche, SUV και άλλα), τα ακριβά παιχνίδια του πακέτου της μεσαίας τάξης που τα περιβάλλουν, πυρπολήθηκαν ως απάντηση στη δήλωση πολέμου. Δεν είναι αυτά τα στρώματα που μπορούμε να φτάσουμε με κλήσεις για να ξεφύγουμε από το καζίνο και τον ανταγωνισμό. Αλλά αυτοί φέρουν την ευθύνη, λαμβάνουν σοβαρές αποφάσεις και εμπιστεύονται τις πολιτικές που υπόσχονται να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Το καλοκαίρι του 2016, έγινε ξεκάθαρο ποιος ψήφισε την Henkel, έριξε φωτιά, σπασμένα γυαλιά και ταραχές. Με τέσσερις προγραμματισμένες εξώσεις (Liebig34, Potse, Syndikat, Meuterei), υπάρχει μια αύξηση που σχετίζεται με τον πληθωρισμό στο ποσό της ζημίας στην πελατεία των κυβερνώντων κομμάτων.

Αυτόνομες ομάδες

via anarchistsworldwide.noblogs.org

από Μιχάλης 18/06/2020 3:21 μμ.


Καλό είναι να αποφεύγονται οι αυτόματες μεταφράσεις μέσω εφαρμογής, ώστε το κείμενο να αποδίδει τόσο αισθητικά όσο και στο περιεχόμενο αυτά που είναι να ειπωθούν. Δεν είναι μόνο αναρχικοί όσοι βιώνουν την επίθεση του κράτους ή όσοι υπερασπίζονται τα απειλούμενα εγχειρήματα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License