Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στη διαδήλωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 18 Ιουνίου, 18:30 στο Μοναστηράκι

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην διαδήλωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 18 Ιουνίου, 18:30 στο Μοναστηράκι

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους -ις αόρατους -ες αυτού του κόσμου Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην Διαδήλωση Αλληλεγγύης την Πέμπτη 18 Ιουνίου, 18:30 στο Μοναστηράκι

Σε αυτή την πανδημία δεν είμαστε όλοι ίσοι -ες.

Εν μέσω πανδημίας οι φυλακισμένοι και οι φυλακισμένες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστριες είναι αυτοί που βιώνουν πιο πολύ από κάθε άλλο-η την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση του Covid 19. Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας καταδικασμένοι από πάντα στη φτώχεια και την εξαθλίωση δεκάδες χιλιάδες φυλακισμένοι και πρόσφυγες βρίσκονται στοιβαγμένοι μέσα στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς καμία πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με σοβαρό κίνδυνο για την ίδια τους τη ζωή σε περίπτωση εξάπλωσης του ιού μέσα στα κολαστήρια.Στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν ήδη στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έρχεται να προστεθεί η άρνηση του κράτους για λήψη μέτρων προστασίας από τον Covid 19 και ο εμπαιγμός από τη γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου για μέτρα αποσυμφόρησης, που ποτέ δεν τέθηκαν σε ισχύ, θέτοντας τη ζωή των εγκλείστων σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο αδιαφορώντας πλήρως για την επιβίωσή τους. Ποδοπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών. Η συνθήκη αυτή προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα κινητοποιήσεων τόσο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών με εξεγέρσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία και απεργίες πείνας, όσο και στις φυλακές με βασικά αιτήματα την αποσυμφόρηση και την τήρηση βασικών μέτρων προστασίας για τους φυλακισμένους -ες. Αφετηρία των κινητοποιήσεων υπήρξαν οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε πολλές φυλακές της χώρας, με αποκορύφωμα την εξέγερση στις γυναικείες φυλακές της Θήβας ύστερα από την κρατική δολοφονία της κρατούμενης Αζιζέ. Η Αζιζέ παρότι ανήκε σε ευπαθή ομάδα και διαμαρτυρόταν τις αρκετές ημέρες για έντονους πόνους στην καρδιά της πέθανε αβοήθητη κλειδωμένη μέσα στο θάλαμο της πτέρυγας μετά από άρνηση της υπηρεσία να την διακομίσει στο νοσοκομείο.Η ταξική διαχείριση της πανδημίας είναι δεδομένη. Η απαξίωση του κράτους και των καπιταλιστών για την ανθρώπινη ζωή τόσο των κρατουμένων όσο και των χιλιάδων φτωχοδιαβόλων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξαναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες εξοντωτικού εργασιακού μεσαίωνα χωρίς τη λήψη κανενός ουσιαστικού μέτρου για την προστασία της υγείας τους αποτελεί μια οριακή συνθήκη επιβίωσης για τους αόρατους αυτού του κόσμου. Μια συνθήκη που πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα την θανατική καταδίκη τους.

Από τις ΗΠΑ ως την Ελλάδα αγωνιζόμαστε ενάντια στην αδικία και την ανισότητα, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αόρατους αυτού του κόσμου μέχρι να μπορούμε να αναπνέουμε όλοι -ες ελεύθεροι -ες.

Καμία πειθαρχική δίωξη στις εξεγερμένες κρατούμενες της Θήβας

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης - Καμιά πειθαρχική φυλακή στον Δομοκό ούτε πουθενά

Διαδήλωση: Πέμπτη 18 Ιουνίου, 18:30, Μοναστηράκι

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών -στριων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License