Πολιτική δήλωση της Οργάνωσης Αναρχική Δράση για τη μιντιακή προβοκάτσια

Η ασυλία και η ατιμωρισία που απολαμβάνετε, έλαβε τέλος. Διψάτε συνεχώς για αίμα επιχειρώντας να εκμαιεύσετε τον πόνο και τα δάκρυα των άλλων για την τηλεθέαση. Δάκρυα και απελπισία για ψηλά νούμερα. Είστε πιστοί δούλοι των μεγάλων συμφερόντων και της κυβερνητικής τρομοκρατίας. Και παρότι νομίζετε πως βρίσκεστε στο απυρόβλητο, είσαστε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Ο χρόνος για σας ξεκινάει να μετρά αντίστροφα.

Όταν η προστυχιά γίνεται επιστήμη, η αντίσταση είναι επαναστατικό καθήκον

Δεν περιμένουμε από τους εχθρούς μας επιείκεια. Ίσα ίσα περιμένουμε τον πιο βρώμικο πόλεμο. Όμως έχουμε ευθύνη απέναντι στους συμμάχους μας και όσους έχουν τα ίδια συμφέροντα με εμάς (ακόμα και αν οι ίδιοι δεν αντιλαμβάνονται τη θέση στην οποία βρίσκονται), να πορευόμαστε με ειλικρίνεια και ευθυκρισία. Οι υποδομές επαναστατικής βίας κρίνονται από το ίδιο το μέτωπο που υπερασπίζονται και υπηρετούν. Δε θα αφήσουμε κανέναν δικαστή, κανέναν πολιτικό και κανένα ευυπόληπτο σκουπίδι να χυδαιολογεί απέναντι στην ιστορική αναγκαιότητα της όξυνσης των κοινωνικών κα ταξικών αντιστάσεων. Ο καθένας έχει τις δικές του ευθύνες. Και αυτοί και εμείς.

Τις τελευταίες μέρες ενορχηστρώνεται μια συντεταγμένη απόπειρα σπίλωσης της επαναστατικής πάλης και των υποδομών κοινωνικής αντιβίας. Μέσα από την επικοινωνιακή τρομοκρατία των τηλεδικείων, ο εχθρός προσπαθεί να επιβάλλει την κοινωνική απονομιμοποίηση των ενεργειών ένοπλης επαναστατικής προπαγάνδας και πάλης. Κομμάτι αυτής της στρατηγικής στρέφει τα βέλη του συγκεκριμένα σε εμάς. Επιχειρεί να συνδέσει άσχετα πρόσωπα και υποθέσεις με την Οργάνωση και προσπαθεί να αποπολιτικοποιήσει τη δράση μας μιλώντας για ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και θολά πολιτικά κίνητρα.

Στις 27 Μάη η κρατική ασφάλεια συλλαμβάνει 2 άτομα με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού της οικίας του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμάτη. Από την πρώτη στιγμή αφήνονται να διαρρεύσουν στον τύπο διάφορες πληροφορίες για συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες ενέργειες. Όμως εκεί που σταματούν οι πολλοί, συνεχίζουν οι επίδοξοι κανίβαλοι. Από την πρώτη στιγμή το ρουφιανοκάναλο του Σαββίδη Open TV, δια στόματος ακόμα ενός σκουπιδιού της καθεστωτικής δημοσιογραφίας που ακούει στο όνομα Αναστασία Αργυριάδου, συνδέει συνεχώς τους 2 συλληφθέντες με την Αναρχική Δράση. Και ρωτάμε το εξής: πιστεύετε πως θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να ακουμπήσετε χωρίς κόστος την Οργάνωση, αχμαλωτίζοντας κάποιο μέλος μας; Πιστεύετε πως θα είχαμε αιχμάλωτους συντρόφους μας στα χέρια σας και θα σιωπούσαμε αφήνοντας όλους τους άλλους να μιλούν για μας; Δεν είστε άξιοι ούτε για εχθροί μας.

Όμως μετά το ψέμα ακολουθεί η χυδαιότητα. Στις 8 Ιούνη η Οργάνωση πραγματοποιεί επίθεση στα κεντρικά γραφεία του αμερικανικού επιχειρηματικού κολοσσού Manpower Group, στέλνοντας την πύρινη αλληλεγγύη μας σε κάθε εξεγερμένη καρδιά που δίνει μάχη αυτές τις μέρες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Από την πρώτη στιγμή μπάτσοι και δημοσιογράφοι συγκροτούν μια ψευδή αφήγηση για να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική βάση από τα αίτια και τις αφορμές της επίθεσης. Μιλούν για μια κάτοικο της πολυκατοικίας, προφανώς εργαζόμενη όπως λέει η εγκληματολάγνα και αιμοδιψής ρουφιάνα του ΑΝΤ1 Πωλίνα Κολοκοτρώνη, που βρίσκεται εγκλωβισμένη υπό τον κίνδυνο της φωτιάς και των καπνών, με την πυροσβεστική να εμφανίζεται ως σωτήρας και να την απεγκλωβίζει από τα χειρότερα. Αφήνουν έτσι να εννοηθεί πως η ενέργειά μας ήταν τυφλή, χωρίς μέτρα και στεγανά ασφάλειας και ξεκάθαρη στόχευση.

Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ μας για το επιχειρησιακό σκέλος των ενεργειών μας, παρότι τα μέτρα που λαμβάνουμε και οι δυνατότητές μας κάθε φορά μπορούν να ξεφτιλίσουν κάθε έναν ξεχωριστά από όλους όσους ευθύνονται για τη βία και την καταπίεση που δεχόμαστε όλοι μας. Αν όμως η κατασταλτική αδυναμία, σας οδηγεί στην συκοφαντία έχουμε ευθύνη να σας ακυρώσουμε δημόσια: Πρώτα απ’ όλα η επίθεσή μας δεν πραγματοποιήθηκε στις 16:30 όπως αναπαράγετε στα ψεύδη σας για να δείξετε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η επιχειρησιακή ομάδα που προσέγγισε το στόχο βεβαιώθηκε πως στην εταιρία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι καλώντας αρκετές φορές το κουδούνι των γραφείων. Παρότι στον όροφο δεν υπήρχε άλλο γραφείο σε συνδιασμό με τη γνώση πως η πρόσβαση γίνεται μέσω 2 θυρών ασφαλείας, επιλέξαμε να τοποθετήσουμε έναν μηχανισμό χαμηλού βεληνεκούς που θα ήταν αδύνατο να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές. Παρόλα αυτά το γεγονός πως τα γραφεία έχουν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδινε τη δυνατότητα ακόμα και αν υπήρχαν εργαζόμενοι, να μπορούν να βλέπουν τις κινήσεις μας και να αποτρέψουν την ενέργεια έστω και μετά την αποχώρησή μας.

Η ψευδής επικοινωνιακή αφήγηση μιλάει για μια κάτοικο εγκλωβισμένη τη στιγμή της φωτιάς, όμως η αλήθεια είναι πως η προβλεπόμενα ελεγχόμενη εστία φωτιάς είχε σβήσει πριν επεκταθεί σε οτιδήποτε άλλο πέραν του στόχου μας και σίγουρα πολύ πρίν φτάσουν οι κρατικοί σωτήρες για να καρπωθούν την υπεραξία των δικών μας μέτρων ασφάλειας. Απευθυνόμενοι όμως στην ίδια την κάτοικο που αποτέλεσε, χωρίς η ίδια να το επιλέξει, το αντικείμενο της επικοινωνιακής πολιτικής και λοιδορίας μας θέλουμε να γνωρίζει πως παρότι εμείς οι ίδιοι είχαμε φροντίσει για την ασφάλεια και την ατομική της ακεραιότητα, με επαναστατική ταπεινότητα ζητάμε δημόσια συγνώμη αν έστω και στο ελάχιστο φοβήθηκε πως διατρέχει κάποιον κίνδυνο. Το μήνυμα της επαναστατικής δραστηριότητας οφείλει να είναι σαφές και ξεκάθαρο. Δεν απολογούμαστε, όμως δεν συμμεριζόμαστε και τις παράπλευρες απώλειες γιατί ο πόλεμος που δίνουμε δεν είναι τόσο γενικευμένος όσο η επίθεση που δεχόμαστε. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει όλα τα δεδομένα στο τραπέζι για να κρίνει το σωστό και το δίκαιο. Είναι θέση μάχης για όποιον επιλέγει συνειδητά να στέκεται στο πλευρό των επαναστατών ή της καθεστωτικής τρομοκρατίας μέσα απο τη μιντιακή προπαγάνδα.

Μέχρι σήμερα επιλέξαμε να επιτεθούμε σε πρόσωπα και δομές που είναι υπεύθυνοι για το μονοπώλειο της νόμιμης βίας, της εξουσίας και της εκμετάλλευσης απέναντι στην καταπιεσμένη κοινωνική βάση. Επιτεθήκαμε σε μπάτσους και στρατιωτικούς, φασίστες, δικαστικούς, πολιτικούς και βιομήχανους, στα ιερατεία της θρησκευτικής μαφίας, στους ναούς της χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, στα σύμβολα του μιλιταρισμού και της διεθνούς διπλωματίας. Και ενώ κάθε στιγμή ερχόμασταν αντιμέτωποι με τους κονδυλοφόρους της εξουσίας, λανθασμένα δε θέσαμε ως άμεση προτεραιότητα τη στοχοποίηση αυτής της δράκας ανθρωπόμορφων μιασμάτων που ζούνε ως παράσιτα στο κοινωνικό σώμα. Η ασυλία και η ατιμωρισία που απολαμβάνετε, έλαβε τέλος. Διψάτε συνεχώς για αίμα επιχειρώντας να εκμαιεύσετε τον πόνο και τα δάκρυα των άλλων για την τηλεθέαση. Δάκρυα και απελπισία για ψηλά νούμερα. Είστε πιστοί δούλοι των μεγάλων συμφερόντων και της κυβερνητικής τρομοκρατίας. Και παρότι νομίζετε πως βρίσκεστε στο απυρόβλητο, είσαστε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Ο χρόνος για σας ξεκινάει να μετρά αντίστροφα.

Θάνατος στο ψέμα

Η αλήθεια θα λάμψει μέσα από εκρήξεις

Οργάνωση Αναρχική Δράση

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License